Nieuw

Denemarken scheidt zich van Duitsland met 70 km lang grenshek

Na maanden van debat en scepsis is een nieuwe omheining in het midden van Europa werkelijkheid geworden. Het hek volgt grotendeels de Deens-Duitse grens en moet in recordtijd worden voltooid.

De bouw van een nieuw grenshek tussen Duitsland en het vasteland van Denemarken is begonnen, meldt de Deense radio.

De omheining, bedoeld om Duitse everzwijnen van het territorium van Denemarken af ​​te houden, is doorgedrukt door de machtige varkenslobby van het Scandinavische land. Het wordt 1,5 meter hoog en gaat 50 centimeter de grond in, en kost ongeveer 80 miljoen DKK (12 miljoen dollar). De Deense varkensvleesindustrie zal DKK 30 miljoen ($ 4,5 miljoen) van de kosten bijdragen.

De grensmuur moet voorkomen dat Afrikaanse varkenspest Denemarken binnenkomt. Mocht de dodelijke ziekte ooit een weg vinden naar het Scandinavische land, dan zou de export van varkensvlees onmiddellijk stoppen. De Deense varkensexport is goed voor 11 miljard DKK per jaar (1,7 miljard dollar).

Het hek is het grootste huidige project van het bouwbedrijf Ser Hegn.

“Het is een grote taak die we met veel nederigheid en respect op ons nemen. We zijn erg enthousiast om van start te gaan”, vertelde Ser Hegn directeur Henrik Hallenberg Rasmussen aan de Deense radio.

Het hek zal in een paar maanden worden voltooid over gevarieerd terrein. Om het doel in recordtijd te bereiken, werken de medewerkers 24 uur per dag, 7 dagen per week en 24 uur per dag en 7 dagen per week in ploegendienst. Het hek eindigt bij de grensposten van Schengen.

Martin Brink, projectmanager voor het everzwijnenhek bij het Deense Natuuragentschap, benadrukte dat de reusachtige constructie niet zal dienen als een 100 procent garantie tegen de gevreesde ziekte.

“Zeker, het zal de kans dat wilde zwijnen binnenkomen verminderen, maar het kan niet helemaal uitsluiten”, zei Brink tegen de Deense radio. “De openingen zullen worden bewaakt, zodat de dieren die erdoorheen komen zullen worden afgeschoten, stelt Brink voor.

Eerder kwam het hek onder vuur te liggen van biologen, die beweerden dat het eeuwenoude migratieroutes van dieren schendt, en de EU-autoriteiten, die beweerden dat het een “verkeerd signaal” uitzendt.

Landeigenaar Henrik Gotborg Hansen, wiens land, dat sinds 1875 in het bezit is van zijn familie, door het hek wordt gehalveerd, noemt het “een dag van verdriet”.

In 2018, na een uitbraak in het zuiden van het land, is Frankrijk begonnen met het optrekken van een gelijkaardige anti-everzwijnenomheining langs de grens met België. Eerder werd varkenspest aangetroffen in Letland, Litouwen, Polen, Polen, Tsjechië, Roemenië en Bulgarije.

Hoewel het geen invloed heeft op mensen, kan varkenspest (ook wel bekend als varkenspest of varkensgriep of ASFV) verwoestende gevolgen hebben voor de economie van een land, door de export van varkensvlees tot stilstand te brengen.

Ongeveer 5.000 varkenshouderijen in Denemarken produceren jaarlijks ongeveer 28 miljoen varkens, wat meerdere malen de Deense bevolking van 5,6 miljoen is.

Sputnik >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1713 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Denemarken scheidt zich van Duitsland met 70 km lang grenshek

  1. Als je het nou toch bouwt, doe het dan meteen goed om die andere varkens ook buiten te houden

    Liked by 2 people

  2. Inderdaad en dan 20 meter hoog (beton meter dik) met greppel met mijnen (diepte 3 meter) tussenhek en grenswachtweg en achtermuur 15 meter hoog. Dat zijn grenzen en om niet te vergeten, drones met ak47 ingebouwd.

    Liked by 1 persoon

  3. @hans 20 meter is niet nodig hoor. Tussen de 4 à 5 meter zou ook goed zijn!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s