Nieuw

Meer dan de helft van de niet-blanke vrouwen in de wereld gebruikt huidbleekmiddelen, volgens de WHO

Een recent optreden van de Rwandese overheid op de verkoop van huidblrrkcrèmes heeft de nadruk gelegd op de intense wens van niet-blanken om eruit te zien als blanken en het feit dat meer dan de helft van de niet-blanke vrouwen in de wereld dergelijke lotions gebruiken, ook al beweren velen “trots te zijn om zwart te zijn”.

De Rwandese regering heeft, zoals uit recente media-rapporten is gebleken, ambtenaren ingezet om een totaal verbod op huidverlichtings- en bleekproducten in het land af te dwingen.

De Rwandese president Paul Kagame leidde de discussies op sociale media in over de noodzaak om de verkoop van skin “whiteners” te verbieden in november vorig jaar, toen Kagame, naar aanleiding van een bericht van een vrouw die de regering opriep om huidverkleuring tegen te gaan, op Twitter zei dat bleekcrèmes ongezond zijn, en hij riep het ministerie van Volksgezondheid en Politie op om dit ‘heel snel’ in gang te zetten.

Regeringsfunctionarissen en politie patrouilleren nu markten in de hoofdstad, Kigali, en in provincies in de Centraal-Afrikaanse natie, waarbij ze huidverlichtende en blekende producten van verkopers in beslag nemen, aldus berichten in de media.

Rwandese politie zei dat ze vorige maand meer dan 5.000 verboden bleekproducten, waaronder lotions, oliën, zeep en sprays, in beslag hebben genomen in schoonheidswinkels in het hele land, volgens de lokale media, New Times.

Commissaris van politie John Bosco Kabera vertelde de New Times dat “de illegale producten in beslag zijn genomen in schoonheidswinkels in Kigali en in de oostelijke, noordelijke en westelijke provincies waar de operaties tot nu toe zijn uitgevoerd”.

Tot de uit de rekken genomen producten behoorden producten met de naam “Maxi-White”, “Skin White”, “Fair Light”, “Secret White” en “Diamond White”.

Ghana heeft in 2017 een verbod op huidverlichtingscrèmes ingevoerd, na het verbod van Ivoorkust in 2015.

Ondanks dergelijke bewegingen zal de wereldwijde markt voor huidverlichtingsproducten in 2024 naar verwachting $ 31,2 miljard bereiken, tegen $ 17,9 miljard in 2017, vooral in Azië, het Midden-Oosten en Afrika, volgens een rapport van de marktonderzoeksgroep Global Industry Analysts.

Die vrouwen willen gewoon niet als man herkend worden door gezichtsherkenningsapparatuur:

Een informatiestuk van de Wereldgezondheidsorganisatie over huidverlichtingscrèmes onthult dat kwik een veelvoorkomend ingrediënt is in huidverlichtingszepen en -crèmes die “vaak worden gebruikt in bepaalde Afrikaanse en Aziatische landen.

“Ze worden ook gebruikt onder bevolkingsgroepen met een donkere huidskleur in Europa en Noord-Amerika.”

De middeltjes door de Mercuriuszouten die de vorming van melanine remmen, wat resulteert in een lichtere huidskleur.

De WHO beweerde dat gemiddeld meer dan 50 procent van de vrouwen in Afrika “regelmatig gebruik maakt van huidverlichtingsproducten” en dat “bijna 40% van de ondervraagde vrouwen in China (provincie Taiwan en Speciale Administratieve Regio Hongkong), Maleisië, de Filippijnen en de Republiek Korea melding maakt van het gebruik van huidverlichtingsmiddelen”.

In India voegde het WHO-rapport hieraan toe: “bestaat 61% van de dermatologische markt uit huidverlichtingsproducten.”

Het is dan ook duidelijk dat een groot aantal niet-blanke vrouwen over de hele wereld waarschijnlijk bereid zijn om hun gezondheid ernstig te schaden in een poging om er zo blank mogelijk uit te zien.

Beyonce, Rihanna en Lil’ Kim met blond haar. Zonder vlechtjes

Dit geeft, net als de obsessie met haarstijltangen, een psychologisch inzicht in de kwestie van ras en hoe niet-blanken de blanken werkelijk waarnemen, ongeacht wat ze in het openbaar zouden zeggen of hoe “Wakanda” ze beweren te zijn.

Het maakt ook van het idee van “culturele toe-eigening” belachelijke nonsens die door zoveel niet-blanken wordt gekweekt, vooral wanneer men begrijpt dat bijna alles wat niet-blanken hebben uitgevonden in de eerste plaats door blanke mensen is uitgevonden.

Bron:

More than Half of World’s Nonwhite Females use Skin Lighteners, WHO Says

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (634 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

3 Comments on Meer dan de helft van de niet-blanke vrouwen in de wereld gebruikt huidbleekmiddelen, volgens de WHO

 1. Claudia M. // januari 28, 2019 om 19:34 //

  Gek geworden?

  Like

 2. Jammer joh, dit is white privilege !

  Like

 3. Daar komt de haat en agressie vandaan, want het is eigenlijk afgunst! Misschien toch het besef een lelijke APEBEK TE HEBBEN!

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Meer dan de helft van de niet-blanke vrouwen in de wereld gebruikt huidbleekmiddelen, volgens de WHO | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s