Nieuw

Veganisten ‘barbecueën hond’ op straat om mensen te shockeren zodat ze stoppen met vlees eten

Veganistische activisten worden er van beschuldigd om schoolkinderen de stuipen op het lijf te hebben gejaagd door in het midden van een drukke straat een hond te ‘barbecuen’ in een protest tegen het eten van vlees.

Ze betoogden dat even gevoelige en intelligente dieren gedwongen zijn om lijden te ondergaan wanneer ze worden gefokt, grootgebracht en gedood voor de vleesindustrie.

In een verklaring zei de dierenrechtenorganisatie: “Iedereen die wordt afgestoten door het vooruitzicht om hondenvlees te kauwen, moet de incongruentie van zijn medeleven met andere dieren in twijfel trekken.

Dit wordt speciesisme genoemd – een vorm van discriminatie op basis van niets meer dan soorten – en net als alle vormen van discriminatie kan dit niet worden gerechtvaardigd.

Als mens voelen we instinctief compassie en empathie voor dieren, maar we leren dat het goed is om sommigen van hen tot slaaf te maken en te eten, zonder een tweede gedachte over wie ze als individu zijn.

De stunt werd uitgevoerd in Pitt Street Mall in het centrum van Sydney, waar miljoenen Aussies een grote barbecue voorbereiden om de jaarlijkse Australia Day festiviteiten op zaterdag te vieren.

Peta hoop dat de mensen zullen heroverwegen wat ze dit jaar koken na het tonen van een chef-kok die het gedomesticeerde huisdier naast wat groenten grilt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (636 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

10 Comments on Veganisten ‘barbecueën hond’ op straat om mensen te shockeren zodat ze stoppen met vlees eten

 1. Zandmannetjes …

  ‘Kalfsvlees uit Nederland mag binnen afzienbare tijd geëxporteerd worden naar China. Nog voor de zomer wordt de overeenkomst hierover getekend. Dat is toegezegd tijdens de Nederlandse handelsmissie naar China door de Chinese autoriteiten. Met deze toezegging is een jaarlijkse omzet van 15 miljoen euro gemoeid.

  Dit heeft landbouwminister Carola Schouten samen met minister-president Mark Rutte bekendgemaakt na afloop van hun gesprek met de Chinese premier Li Keqiang in Beijing

  ‘De export van kalfsvlees naar China is goed nieuws voor de Nederlandse boer’, geeft Schouten aan. ‘Er is door veel mensen lang aan gewerkt, ik ben dan ook heel blij dat we de handelsmissie met deze mooie toezegging kunnen afsluiten.’

  https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2018/04/12/nederlands-kalfsvlees-deze-zomer-naar-china

  ‘Nederlanders moeten flink minder vlees gaan eten om een bijdrage te leveren aan een beter milieu.’

  https://nos.nl/artikel/2225620-adviesraad-we-moeten-minder-vlees-eten.html

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/zet-nederland-de-deur-open-voor-chinese-bedrijfsspionage-~ba91605d/

  Liked by 2 people

 2. Geoff Lawton .. That’s my absolute hero.

  Like

 3. Duchesne // januari 27, 2019 om 19:03 //

  Veganisten zijn altijd agressief, misschein heeft het oets te maken met het ontberen van broodnodig dierlijk vet en vlees?…..

  Waarom we honden niet eten: omdat het een verwant van ons is vanaf de tijd dat we rechtop kunenn lopen. De band tussen hond en mens (bij goede mensen) is er een van complete vriendschap. Nog iets wat veganisten niet kunnen bevatten want anders zouden ze niet op deze wijze aandacht vragen voor hun dilemma’s.

  Dear PETA organisation, because of your lack of respect for dogs, even dead ones, i feel i have to somehow set you straight. Since i do not live anywhere close to kick the crap out of you i have to resort to an intercontinental exchange whipping. As it happens there is a vega couple just around the corner of my house…now where the ‘ell did i leave that rusty tire iron…

  Liked by 1 persoon

 4. Hoe staan veganisten eigenlijk tegenover vleesetende planten? Daar ben ik serieus benieuwd naar.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik neem aan dat de hond al een op een natuurlijke manier heen gegaan was en daar niet speciaal voor geslacht werd. Hoe meer veganisten en vegetariërs er komen des te meer vlees ligt er straks in het koelvak van de supermarkt voor de vleeseter. Als men zo graag veganist of iets dergelijks wil zijn, laat men als ik maar niet hoef.

  Like

 6. Misschien veganisten voor de leeuwen gooien???? Dat zijn ook dieren die vlees eten…..

  Like

 7. . Met deze toezegging is een jaarlijkse omzet van 15 miljoen euro gemoeid.

  Dat betekend dus nog meet MEGA stallen

  Like

 8. Marcelina // januari 28, 2019 om 13:10 //

  Ze hebben zich net verlaagd naar het niveau van de groep africaanse kannibalen, die een tijdje geleden in Italie op straat ook honden aan het roosteren waren.

  Liked by 1 persoon

 9. Nina de Werk // maart 31, 2019 om 16:09 //

  Tja mensen, wat erg he….maar wat is het verschil tussen een hond of een ander dier. IK zou dit net zo gruwelijk hebben gevonden als het een varken zou zijn. Al zal deze hond al op een natuurlijke manier zijn overleden, na ws een prachtig leven bij ws de grootste dierenvrienden ( vegans ) Voor die hond maakt het geen bal uit, die was ( neem ik aan) toch al dood. Het is om voorbijgangers te laten inzien, dat het gruwelijk is wat we de dieren aan doen die er enkel voor dienen om op ons bord te belanden. Een varken of koe bv heeft net als een hond: gevoel, angsten, dromen, een eigen persoonlijkheid, een wil om te leven. Dat wij zo geconditioneerd zijn dat we het normaal vinden, wat we deze arme dieren massaal aandoen. Varkens bv, zijn slimmer dan honden. Een belachelijk korte tijd mogen zij leven na hun geboorte, in feite zijn het allemaal nog baby’s ( zo is een varken pas 6 mnd oud als hij naar het slachthuis gaat) en in die paar maanden zien zij geen zonlicht, geen weides, kunnen niet rollen in de modder zoals ze graag zouden willen, of lekker zonnebaden of spelen met hun soortgenoten. Ze zitten hun hele korte leventje 24 u per dag binnen in donkere stallen, in de grootste stank die je je maar kan indenken, op elkaar gedrukt, kunnen hun arme kontjes vaak niet eens keren. En de eerste keer dat ze buiten komen, is dan meteen ook de laatste keer. Op weg naar het slachthuis, omdat de mens ze in 5 min wil opkauwen. En dat terwijl er tegenwoordig zoveel heerlijke alternatieven zijn…daarom houden deze activisten dit soort acties, om bij jullie lijkenvreters bewustzijn te creëren

  Like

 10. Ik zou het eten. Hond, kat, cavia, konijn, het maakt me niets uit (de eerste 3 heb ik nog niet gehad, maar ik zou het dus wel eten). Wel vind ik het belangrijk dat om het even welk dier een goed leven gehad heeft voordat het op mijn bord belandt, en ik doe mijn best om mijn vleesconsumptie te minderen naar 2/3 dagen per week. Verder maakt het me dan echt niet uit welk dier ik bereid.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s