Nieuw

The Golden One

Marcus Follin (“The Golden One”) is een Zweedse youtuber, fitness enthousiast en praktiserend heiden die ik graag aan een Nederlands publiek wil introduceren.

Door: Éordred

Ik heb Follin eens ontmoet tijdens een sportevent met een heidens tintje van Erkenbrand, toen ik daar nog actief was. In zijn videos is hij een zeer bombastisch persoon, met een heel eigen taalgebruik waarin alles “glorieus of “ketterij” is, met veel spierballen gerol en beschimp van “béta leftists”. In persoon is hij een stil figuur dat af en toe een korte gedachte uit die van toepassing is op het lopende gesprek. Een stille kracht die in de hoek observeert. In zijn hart is hij eigenlijk een beetje een fantasy nerd die van computerspelletjes houd. Maar hij is ook goed belezen, bekend met de literatuur van de Traditionalistische school (Evola, Guénon) en de Reactionairen (De Maistré) en de Nouvelle Droit (Faye, de Benoist) waar hij af en toe naar refereert in zijn videos, die meestal gaan over sport, spiritualiteit, Europese geschiedenis, filosofie en nutritie.

Als Zweed zijnde, het meest vervallen, linkse en omgevolkte land in Europa (al zit het daarin nek aan nek met Duitsland en het Verenigde Koninkrijk) is Follin zich erg bewust van de demografische en culturele problemen waar wij in Europa momenteel mee kampen. Met zijn project Legio Gloria probeert hij jonge Zweedse en Europeaanse mannen een gezonde fysieke cultuur aan te leren, gecombineerd met heidense spirituele waarden en een waardering voor de daden van onze voorrouders.

Follin spreekt ook vaker op rechtse congressen, waaronder eens op een Erkenbrand evenement, Scandza Forum, Identitarian Ideas en anderen waar hij uiteenzet hoe het Westen in verval is geraakt en wat wij het beste ertegen kunnen doen. Zijn focus is tribaal en sportief, een grass roots heropbouw.

Ik vind “De Gouden [man]” een inspiratie voor jongeren die zoekende zijn naar houwvast en discipline. Hij is ook gewoon wel een humoristisch figuur om af en toe op youtube te bekijken. Hoe hij dan op youtube computerspelletjes speelt met zijn heel eigen manier van comentariëren. Wat mij betreft is sowieso iedereen een inspiratie die zich profileert als publiek figuur voor de zaak van Blanke Europeanen. Verder kan je kan wat stoere shirts en dergelijke van hem kopen om in de gym te dragen.

Leer meer over hem op en https://legiogloria.com/ en vooral op zijn youtube kanaal.

-Éordred

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (638 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

3 Comments on The Golden One

 1. Duchesne // januari 27, 2019 om 18:30 //

  Hadden ze maar een thuisland…

  Like

 2. Scrutinizer // januari 27, 2019 om 20:16 //

  Golden One: de blondine Liberty 5-3000 uit Anthem van Ayn Rand 🙂

  Like

 3. What the Elderly, Unwell, and Ill should do to prepare for CHAOS

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s