Nieuw

Opiniepeiling: Israëli’s willen geen niet-joodse migranten – ook al zijn ze hooggekwalificeerd

Uit een onderzoek onder de top 12 van geïndustrialiseerde landen blijkt dat Israël en Italië de enige landen zijn waar een meerderheid tegen de immigratie van hooggekwalificeerde personen is.

De meerderheid van de Israëliërs is geen voorstander van niet-joodse immigratie naar het land, ook al zijn de immigranten goed opgeleid of een hogere diploma hebben, zo blijkt uit een nieuw rapport van het Pew Research Center dat op dinsdag is gepubliceerd.

Uit de Pew-enquête bleek dat 51 procent van de Israëliërs zich verzet tegen de hoogopgeleide immigratie van buitenlanders die het land binnenkomen met een bachelordiploma of hoger. De Pew-enquête richtte zich op de immigratie van mensen die geen recht hebben op het Israëlische staatsburgerschap onder de joodse Terugkeerwet, die van toepassing is op iedereen met ten minste één joodse grootouder.

In de 12 bestudeerde economisch geavanceerde landen was alleen de meerderheid van de bevolking van Israël en Italië tegen immigratie van zogeheten “hoogopgeleiden”. De meeste andere onderzochte landen daarentegen steunden de immigratie van “hooggekwalificeerde” mensen. In de VS steunt 78 procent van de bevolking de immigratie van “hooggekwalificeerde” personen. In het Verenigd Koninkrijk is 85 procent van de bevolking er voorstander van.

Meer dan drie van de vier volwassenen in Zweden, Canada, Duitsland en Australië ondersteunen ook de immigratie van “hoogopgeleiden”, zo bleek uit het onderzoek van Pew. Zelfs onder degenen die de totale immigratie willen verminderen, zijn de helft of meer respondenten in alle landen behalve Nederland, Israël en Italië voorstander van immigratie.

Sommige landen, zoals Canada en Australië, hebben een puntengebaseerd immigratiebeleid dat goed onderwijs en andere kenmerken zoals leeftijd en taalvaardigheden bevooroordeeld. Ondanks de algemene afwijzing van immigratie door Israël, heeft het land het hoogste percentage immigranten met een hogere opleiding van de onderzochte landen, als de Joodse immigratie wordt meegerekend.

Bijna de helft (49 procent) van de in het buitenland geboren volwassenen boven de 25 jaar in Israël heeft een universitair diploma, vergeleken met slechts 35 procent van de inheemse bevolking. Dit is vergelijkbaar met de verhouding in het Verenigd Koninkrijk, waar 49 procent van de in het buitenland geboren volwassenen een universitair diploma heeft, vergeleken met 37 procent van de autochtone volwassenen. Daarentegen heeft slechts 36 procent van de in het buitenland geboren volwassenen in de VS een secundaire diploma, vergeleken met 40 procent van de autochtone bevolking.

Israël verstrekt tegen sterk gesubsidieerde prijzen studiebeurzen aan degenen die in het kader van de Terugkeerwet naar Israël verhuizen, zodat zij een bachelor-, master- of technische graad kunnen behalen. Daarnaast kwamen veel van de 1 miljoen Israëlische immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie met gevorderde afstudeerrichtingen.

Bron:

Umfrage: Israelis wollen keine nicht-jüdischen Migranten – selbst wenn sie hoch qualifiziert sind

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7737 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Opiniepeiling: Israëli’s willen geen niet-joodse migranten – ook al zijn ze hooggekwalificeerd

  1. Het ondersteunen van high-skilled immigration zorgt voor een verlies aan kennis in ontwikkelingslanden, waardoor de achterstand in economische en sociale ontwikkeling nog verder oploopt en deze landen tot in eeuwigheid gedoemd zijn aan het hulp-infuus te hangen.

    Like

  2. ZI0NISTS Suspended My Twitter AGAIN!!!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s