Nieuw

Moslims blazen kathedraal op de Filipijnen op – 20 doden

Minstens 20 mensen zijn gedood en tientallen gewond geraakt nadat twee bommen ontploften tijdens de zondagsmis in de buurt van een rooms-katholieke kathedraal op het Filippijnse eiland Mindanao.

De eerste ontploffing die plaatsvond buiten de kathedraal van Jolo werd gevolgd door een tweede explosie net nadat de hulpdiensten ter plaatse waren aangekomen om de gewonden te behandelen, vertelden de veiligheidsagenten AP.

Minstens 20 mensen werden gedood en meer dan 70 anderen werden verwond in de dubbele explosie, volgens de veiligheidsagenten. Volgens officieuze rapporten, omvatten de slachtoffers zowel militairen als burgers.

Hoewel geen enkele groep de verantwoordelijkheid voor de aanval heeft opgeëist, vechten de Filippijnse strijdkrachten al lang tegen Abu Sayyaf-terroristen op het eiland Mindanao.

De zondagochtendsexplosies lijken op de tactiek die eerder door de aan ISIS gelieerde militante groep werd gebruikt om massaslachtoffers te maken.

Uit angst voor verdere aanvallen op het turbulente eiland, leidde defensiesecretaris Delfin Lorenzana troepen naar “alle kerken en openbare plaatsen”.

“De strijdkrachten van de Filippijnen zullen de uitdaging aangaan en deze goddeloze criminelen verpletteren”, aldus de woordvoerder van president Rodrigo Duterte, Salvador Panelo, volgens de lokale media.

Bron:

20 killed, dozens injured in twin blast targeting Catholic cathedral in the Philippines

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1709 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Moslims blazen kathedraal op de Filipijnen op – 20 doden

  1. ieznogoedh // januari 27, 2019 om 16:36 //

    Eerst de verslaafden en dealers en nu dan de mislims. Wat zal het opknappen daar.

    Like

  2. Arnold Schipper // januari 28, 2019 om 08:50 //

    Hè moslim kan dat hier ook zodat we even goed wakker geschut worden, elk dag 1 en een maand lang

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s