Nieuw

Frans vertrouwen in Mainstream Media op het laagste punt ooit

De Fransen hebben het minste vertrouwen in de reguliere media sinds 1987, toen de peilingen over dit onderwerp begonnen.

Dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat alle kranten en weekbladen in Frankrijk in Joodse handen zijn, die in een gezamenlijke poging Macron op het schild gehesen hebben.

Sommige Gele Hesjes zeggen het openlijk tegen journalisten: “Je werkt voor Joden”.

Het wordt op muren gespoten:

Stop immigratie. Macron hoer van de Joden.

Dat zal Breitbart niet melden. Wel dat er steeds minder vertrouwen is in de media.

De peiling onder 1.000 mensen, uitgevoerd door het Kantar Sofres Institute, toont aan dat 67 procent van de Fransen het nieuws volgt, een stijging ten opzichte van 62 procent vorig jaar, maar minder vertrouwen in de reguliere media heeft, meldt omroep BFMTV.

Een goede vriend van Patrick Drahi, hoofd van de mediapool van de Altice groep, Bernard Mourad, heeft zich in oktober 2016 bij Macron aangesloten om zijn “En Marche” beweging te organiseren. Bernard Mourad, voormalig bankier van Patrick Drahi, was met name betrokken bij de overname van SFR in 2014. Sinds februari 2015 is hij hoofd van de mediatak van de Altice groep, d.w.z. de persoon die L’Express, Liberation, BFM TV en RMC runt.

Het vertrouwen in de gedrukte media was het grootst: 44 procent van de respondenten had er een positief beeld van, een daling van acht punten ten opzichte van het jaar ervoor.

Televisie (propaganda-gif, gooi weg), dat door de respondenten als de meest geprefereerde bron van nieuws werd genoemd, kreeg slechts 38 procent vertrouwen in vergelijking met 48 procent in 2018.

Het internet is de minst vertrouwde vorm van nieuwsmedia, 25 procent, en komt op hetzelfde niveau als in 2005. 

De Gilets Jaunes (Gele Hesjes) beweging heeft geleid tot een piek in de interesse in nieuwsconsumptie, volgens de gegevens. Maar weinigen zijn tevreden met de mainstream media-aandacht voor de protesten, met slechts ongeveer een derde die zegt dat het bevredigend was en bijna de helft die het als slecht beoordeelde.

Niet alleen is het vertrouwen in de Franse (ahum kuch) media rockbottom, ook het vertrouwen in de bankiersmarionet is richting de 20 procent gedoken. Een historisch unicum. Alleen politiegeweld beschermt hem nog tegen de guillotine.

Het percentage Fransen dat positief denkt over de Gele Hesjes beweging – ondanks Antifa uitwassen en banlieu-tuig – staat al weken vast op 70%. Salvini bij de buren gaat daar nog overheen. En nu hij niet alleen Macron aanvalt maar ook de Nederlandse jihadcoalitie en het krakerstuig uit Vrankrijk dat met de SeaWatch rondvaart om jihadisten in onze maag te splitsen, zou dat wel eens snel op kunnen lopen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1422 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Frans vertrouwen in Mainstream Media op het laagste punt ooit

 1. politiek profeet // januari 28, 2019 om 10:26 //

  Vanuit Italie,Polen,Hongarije en delen van de Balkan komt er een beweging op stoom die niet meer te stoppen valt.
  De gevestigde(wan)orde schijt in de broek,de deugmensch en de linksmensch idem!
  Zodra Europa in brand staat zal uiteindelijk de Nederlander zich niet langer te angstig voelen om mee te doen.
  Daarna is het zaak om zeer grondig de grove bezem erdoorheen te jagen.

  Like

 2. The 2nd Annual REAL Fake News Awards

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s