Nieuw

Frankrijk: de “Rode Sjaals” marcheren tegen de Gele Hesjes

In Frankrijk heeft zich nu een tegenbeweging gevormd tegen de Gele Hesjes. Deze week marcheerden voor eerst het de “Rode Sjaals”. Met de “Rode Sjaals” (Foulards Rouges) gaat nu een president-trouwe beweging de straten van Parijs op, die zich tegen de Gele Hesjes en hun protesten, die al maanden aan de gang zijn, willen verweren. Week na week demonstreren de aanhangers van de Gele Hesjes voor meer burgerparticipatie, belastingverlagingen en rechtvaardigere sociale uitkeringen. Zij richten zich tegen president Emmanuel Macron en zijn links-liberale regering.

Terwijl de Gele Hesjes een beweging van onderaf zijn, lijken de Rode Sjaals uit een gericht politiek centrum te zijn gestuurd. Ze lijken geïnstrumentaliseerd te zijn door dezelfde strategen en media-adviseurs die Emmanuel Macron in 2017 tot president hadden benoemd. De idealen van de Gele Hesjes worden door hen gehaat, ze zijn trouw aan de president en tegen elke vorm van oppositie tegen de heersende regering.

Macron heeft zijn handen vol met de Benalla-affaire

De president die de “Rode Sjaals” op straat willen verdedigen tegen de groeiende oppositie, stapt echter van het ene schandaal in de andere. Het gedrag van de elitaire president in de stijl van Louis XIV: pronkzucht en verspilling van belastinggeld met corruptie en een vriendjespolitiek die in de kringen van Macron’s regeringspartij wijdverspreid is.

Tegelijkertijd is de ijdele staatspresident in het vizier van de media gekomen vanwege zijn ondoorzichtige privéleven en zijn betrokkenheid bij de voormalige lijfwacht en privé-secretaris Alexandres Benalla, die velen als onprofessioneel hebben gedefinieerd. Benalla is wegens misbruik van openbare documenten het onderwerp van onderzoek door de gerechtelijke autoriteiten geworden, aangezien hij diplomatieke paspoorten bleef gebruiken nadat hij zijn dienstbetrekking bij Macron had verlaten.

Bron:

Frankreich: Die “Roten Halstücher” marschieren gegen die Gelbwesten auf

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8626 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Frankrijk: de “Rode Sjaals” marcheren tegen de Gele Hesjes

 1. Duchesne // januari 27, 2019 om 21:28 //

  Duidelijk: het geweld van de gele hesjes blijft achterwege en juist dat geweld heeft men als excuus nodig om totale macht te kunnen grijpen. dus wat doe je dan: je zet volk op straat om te escaleren en confrontties aan te gaan die de politie probeerde te vermijden….het is vergelijkbaar met mislams importeren om zo eennburgeroorlog uit te lokken waardoor totale macht can worden genomen met een excuus…zoals stembusgang dictators legitimeerd….

  Liked by 1 persoon

 2. Scrutinizer // januari 27, 2019 om 22:48 //

  Hmm rode armbandjes dus. Doet me vaagweg aan iets denken…

  Like

 3. tim pietersen // januari 27, 2019 om 22:58 //

  jewish financed bolsheviks

  Like

 4. antiislamnu // januari 28, 2019 om 01:47 //

  En ja hóór weken lang hoor je bij de nos. niets over de gele hesjes en nu ineens zijn ze daar met het nieuws dat er nu een tegen beweging is de rode sjaaltje’s .
  En deze zijn er om te protesteren tegen de vernielingen en geweld plegingen van jawel De Gele Hesjes.
  Nos het grootste manipulatie medium van de roverheid hoe fake wil je het hebben

  Liked by 1 persoon

 5. Zit met spanning op een berg dooien te wachten

  Like

 6. Arnold Schipper // januari 28, 2019 om 08:37 //

  Nou burgeroorlog kom maar dat is toch de hele opzet van de elite.

  Like

 7. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden wie de Rode Sjaals gaat financieren!

  Like

 8. Large Anti-Yellow Vest Protests and Brutal Police.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s