Nieuw

Amazon gezichtsherkenningssoftware identificeert donker getinte vrouwen als mannelijk

Links een vrouwtje van de Mogandi-stam in Congo en rechts een mannetje van de Bassoundi-stam, ook in Congo.

Amazon’s veelgeprezen gezichtsherkenningssoftware – momenteel het onderwerp van een gezamenlijke inspanning om de productie ervan te stoppen – identificeert regelmatig vrouwen met een donkere huid als man, is bekend geworden.

De gezichtsherkenningstechnologie – die Amazon op de markt brengt bij wetshandhavingsinstanties – “identificeert vrouwen, met name vrouwen met een donkere huid, vaak verkeerd, volgens onderzoekers van MIT en de Universiteit van Toronto”.

Volgens een bericht van AP hebben “voorstanders van privacy en burgerrechten Amazon opgeroepen om te stoppen met het op de markt brengen van de Herkenningsdienst vanwege de zorgen over discriminatie van minderheden”. (“Minderheden” is het gecontroleerde mediacodewoord voor niet-blanken, want blanken zijn de eigenlijke minderheid, een feit dat de media altijd proberen te verbergen).

De onderzoekers zeiden dat de technologie van Amazonië in hun tests vrouwen met een donkere huidskleur 31 procent van de tijd als mannen bestempelde. Vrouwen met een lichtere huid werden 7 procent van de tijd verkeerd geïdentificeerd. Mannen met een donkere huid hadden een foutenpercentage van 1 procent, terwijl mannen met een lichtere huid geen foutenpercentage hadden.

Dit is niet de eerste keer dat Kunstmatige Intelligentie “problemen” heeft gehad met de automatische analyse van mensen met een donkere huidskleur. In 2015 was Google het onderwerp van veel mediacontroverse toen de Google Photos app regelmatig zwarte mensen identificeerde als “gorilla’s”.

Ook de fototoepassing Flickr stuitte in 2015 op problemen, toen het auto-tagging systeem afbeeldingen van zwarte mensen met tags zoals “aap” en “dier” en foto’s van concentratiekampen met “sport” of “jungle gym” etiketteerde.

Het systeem gebruikte wat Flickr omschreef als “geavanceerde beeldherkenningstechnologie” om foto’s automatisch in een aantal brede groepen in te delen.

In 2018 gaf Google toe dat het niet in staat was geweest om de auto-identificatie van zwarte mensen als “gorilla’s” op te lossen en had daarom zijn toevlucht genomen tot het simpelweg voorkomen dat Google Photos ooit een afbeelding als gorilla, chimpansee of aap etiketteerde – zelfs afbeeldingen van de primaten zelf.

Zoals onthuld in Wired Magazine, hebben onderzoekers Google Photos getest met behulp van een collectie van 40.000 beelden die goed gevuld zijn met dieren. Het presteerde indrukwekkend bij het vinden van vele wezens, waaronder panda’s en poedels. Maar de dienst meldde “geen resultaten” voor de zoektermen “gorilla”, “chimp”, “chimpansee” en “aap”.

In een derde test om de kijk van Google Photos op mensen te beoordelen, heeft WIRED ook een collectie van meer dan 10.000 foto’s geüpload die gebruikt worden in gezichtsherkenningsonderzoek.

De zoekterm ‘Afrikaans-Amerikaans’ leverde slechts een afbeelding van een grazende antilope op. Het typen van “zwarte man”, “zwarte vrouw” of “zwarte persoon” zorgde ervoor dat Google’s systeem zwart-wit beelden van mensen terugstuurde, correct gesorteerd op geslacht, maar niet gefilterd op ras.

De enige zoektermen die resultaten leken te selecteren voor mensen met donkere huidskleuren waren “afro” en “Afrikaans”, hoewel de resultaten gemengd waren, meldde Wired.

Natuurlijk kan niemand kiezen hoe ze er uit zien, en het is gemeen om iemand te bespotten vanwege hun fysieke verschijning.

Desalniettemin is de voortdurende strijd om Kunstmatige Intelligentie software te laten doen alsof ras niet bestaat, net als de liberale rassenverloochening die elders in de samenleving zo gangbaar is, de kern van het probleem in de hierboven geïllustreerde voorbeelden.

Want als de softwareontwikkelaars in plaats van te ontkennen dat ras bestaat en een biologische realiteit is, toe zouden geven dat ras bestaat en het zouden programmeren in hun berekeningen, dan zouden de misidentificaties zeker niet voorkomen.

Als liberals de realiteit van ras niet zouden ontkennen, dan zouden er geen software-identificatiefouten optreden. In feite, als liberals de realiteit van ras niet ontkennen, dan zouden veel problemen waar de hele wereld mee te maken heeft, zich niet voordoen.

Bron:

Amazon Facial Detection Software Identifies Dark-Skinned Females as Male

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (636 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

3 Comments on Amazon gezichtsherkenningssoftware identificeert donker getinte vrouwen als mannelijk

 1. Ze mogen al blij zijn dat ze niet als apen geïdentificeerd worden.

  Like

 2. ieznogoedh // januari 28, 2019 om 12:25 //

  Een zware slag voor alle transgenders want daarmee weten dit soort programma’s helemaal niet om te gaan.
  Nu dus een oplossing nodig.
  De gutmenschelijke oplossing zal wel worden dat dit soort programma’s verboden moeten worden.

  Like

 3. Dear friends,

  It’s time to stand up and say enough is enough. Since Jair Bolsonaro’s election, violence and attacks against Brazilian Indians have increased drastically.

  This Thursday, indigenous people across Brazil will be protesting, and they’re calling for international support. Survival stands in solidarity with them.

  Help us show Bolsonaro that the world is watching.

  President Bolsonaro ‘declares war’ on Brazil’s indigenous peoples – Survival responds

  https://survivalinternational.org/news/12060

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s