Nieuw

Zweedse staatstelevisie censureert opsporingsfoto’s wanneer de politie om hulp vraagt om criminele asielzoekers te arresteren – “Absoluut bizar”

Herkent u deze mannen? © SVT/Screenshot

De Zweedse staatszender SVT heeft ervoor gekozen een door de politie gepubliceerd surveillancebeeld van een duo “vluchtelingen” die verdacht worden van meedogenloze misdaden tegen oudere Zweden te censureren. Volgens SVT zou het niet “ethisch” zijn om de politie te helpen.

Zo zien de mannen er eigenlijk uit. © Politie

Op donderdag gaf de politie beelden van een bewakingsfilm vrij om twee verdachten van fraude en illegaal optreden tegen een 90-jarige vrouw in Jönköping in handen te krijgen.

De politie heeft een volledig ongecensureerd beeld van de mannen vrijgegeven, waarbij hun gezichten duidelijk zichtbaar zijn.

De misdaad heeft zich op 28 september om 10.24 uur bij de kassa in de supermarkt Hemköp op de  Barnarpsgatan in Jönköping afgespeeld.

Daar zou een 90-jarige vrouw haar boodschappen betalen. Maar achter haar stonden twee mannen die al snel daarna toegang zouden hebben tot haar bankkaart en haar pincode.

“De bewakingsfilm van de winkel laat duidelijk zien hoe een van hen de kassier afleidt terwijl de ander zichzelf positioneert zodat hij de code kan zien die het 90-jarige slachtoffer indrukt”, schrijft de politie.

– Daarna vertrokken alle betrokkenen de winkel. Hoe ze er vervolgens in slaagden om haar kaart te pakken is een beetje onduidelijk, maar precies 40 minuten later werd de kaart van de vrouw gebruikt om 1.9.00 euro uit een geldautomaat op te nemen. Daarna probeerden ze ook aankopen te doen bij Willy en Elgiganten in Jönköping, maar die aankopen gingen niet door, zegt Bonnie Stigsdotter van de misdaadcoördinatieregio Oost op de website van de politie.

Volgens de politie zijn er ongeveer 10 vergelijkbare gevallen verspreid over de regio Zuid, West en Oost. De werkwijze zou steeds hetzelfde moeten zijn, dat men zich richt op oudere mensen. Uit bewakingsfilms blijkt dat het in ten minste een aantal van de gevallen dezelfde daders zijn.

“Herkent u de personen op de film? Neem contact op met de politie op 114 14”, schrijft polisen.se expliciet.

Maar wat doet de staatszender SVT wanneer men schrijft over de speurtocht van de politie? Wel, men cencureert, zodat het uiterlijk van de mannen verdwijnt en de politie geen hulp krijgt. Dit ondanks het feit dat men in de rubriek er al op wijst dat de politie een opsporingsfoto heeft vrijgegeven, met duidelijk de bedoeling om de mannen te pakken te krijgen. SVT schrijft in het artikel dat het onethisch zou zijn; dat het in strijd zou zijn met “SVT’s ethische regels” om beelden vrij te geven van mensen die niet veroordeeld zijn voor de misdaden, ook al staat het beeld dus al op de politiewebsite.

Freelance journalist Joakim Lamotte is razend op de handelswijze van SVT. “Absoluut bizar”, noemt hij de staatscensuur op zijn Facebookpagina.

– Ze worden door de politie gezocht omdat ze verschillende ouderen afschuwelijk hebben behandeld. Maar SVT kiest er nog steeds voor om hun gezichten niet te laten zien. Als men zoiets ziet, kun je je afvragen of SVT aan de kant van de slachtoffers staat of aan de kant van de criminelen. Dit is volstrekt onbegrijpelijk. Ik begrijp er niets van. Dit is zo pijnlijk dat ik er geen woorden voor kan vinden. Mijn God, zegt hij.

Bron:

SVT censurerar bild när polisen ber om hjälp att få fast invandrare – “Helt bisarrt”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Zweedse staatstelevisie censureert opsporingsfoto’s wanneer de politie om hulp vraagt om criminele asielzoekers te arresteren – “Absoluut bizar”

  1. antiislamnu // januari 26, 2019 om 19:35 //

    Niets aan de hand dit is Zweden normen en waarden liggen daar iets anders

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s