Nieuw

Sea-Watch 3 daagt Italië opnieuw uit – zonder succes

Italië toont nog steeds geen bereidheid om nieuwe illegale mediterrane-grensoverschrijders op te nemen. Door het slechte weer heeft Italië nu de Sea-Watch 3 toegelaten in de Italiaanse territoriale wateren, maar “ontschepen” is uitgesloten.

De Duitse zogenaamde hulporganisatie Sea-Watch heeft 47 migranten aan boord en is opnieuw op zoek naar een “veilige haven” voor haar beschermelingen.

Hun schip, de Sea-Watch 3, ligt een kilometer voor anker voor de kust van de Siciliaanse stad Siracusa, deelden Italiaanse bronnen die volgens ansamed.info door de kustwacht zijn gemeld. Het schip is in Italiaanse wateren toegelaten vanwege de slechte weersomstandigheden om de veiligheid van de mensen aan boord te garanderen, zeggen ze.

De vice-premier en minister van Arbeid en Industrie, Luigi Di Maio, zei vrijdag dat de Nederlandse ambassadeur vanwege de zaak in Italië moet opgeroepen worden, omdat Sea-Watch de Nederlandse vlag voert.

“Het Sea Watch 3-schip zal indien nodig medische en sanitaire hulp van de Italiaanse regering ontvangen. Maar ik roep de bemanning op om de boeg in de richting van Marseille te keren”, zei M5S-voorzitter Di Maio op Facebook.

“Zoals u op de foto’s kunt zien, vaart dit schip onder Nederlandse vlag en ligt het nu een paar kilometer van de Italiaanse kust. Daarom denk ik dat het gepast zou zijn om de Nederlandse ambassadeur onmiddellijk op te roepen en hem te vragen naar de bedoelingen van zijn regering”.

De vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini noemde het besluit van de bemanning van SeaWatch om naar Italië te gaan een “zoveelste provocatie”. Op vrijdag herhaalde hij dat het standpunt van de regering om migranten de toegang tot door NGO’s geleide reddingsschepen in Italiaanse havens te weigeren, niet is veranderd. “Ik kan nauwelijks wachten tot ze veilig en gezond in een ander Europees land aankomen”, aldus Salvini. “Er is geen plaats voor hen in Italië”.

Gisteren riep minister van Verkeer, Danilo Toninelli, Nederland ook op om de asielzoekers op te nemen, omdat het schip onder hun vlag vaart.

Bron:

Sea-Watch 3 fordert erneut Italien heraus – ohne Erfolg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s