Nieuw

Salvini’s schoonmaakbeurt: De ontruiming van het tweede grootste Italiaanse “vluchtelingenkamp” is begonnen

Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Foto: Facebook.

Voor de geplande sluiting eind januari is men reeds begonnen met de ontruiming van het op één na grootste vluchtelingenkamp van Italië bij Rome. Terwijl de asiellobbyisten en de linkse oppositie protesteerden, verwierp de verantwoordelijke Lega minister van Binnenlandse Zaken Salvini de beschuldiging van “nazi”-methoden. De ontruiming is een “daad van gezond verstand en goed bestuur”, vertelde Salvini aan de staatszender RAI.

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa duurt de ontruiming tot zaterdag. Nadat 30 mensen reeds afgelopen dinsdag uit het asielcentrum in Castelnuovo di Porto moesten vertrekken, werden nog eens 75 asielzoekers op de bus gezet en op woensdag naar andere centra gebracht.

300 van de ongeveer 500 bewoners van het complex zullen elders worden ondergebracht. De overige 200 bewoners van het huis hebben een verblijfsstatus, die door het zogeheten “Veiligheidsdecreet” – een aanscherping van de asielregels van Salvini – is afgeschaft . Zij verliezen zo hun asielrechten, met inbegrip van onder andere het recht op gratis huisvesting. Zou men geen uitzetting bewilligen, bestaat het risico dat zij in de illegaliteit afglijden.

Eind september kondigde Salvini ook aan dat hij alle illegale Roma-nederzettingen in Italië tot het einde van de vijfjarige zittingsperiode zou ontruimen. “Ons doel is om tegen het einde van de legislatuur nul Roma-nederzettingen te hebben”, aldus Salvini.

Bron:

Salvini räumt auf: Räumung des zweitgrößten italienischen „Flüchtlings“-Lagers hat begonnen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Salvini’s schoonmaakbeurt: De ontruiming van het tweede grootste Italiaanse “vluchtelingenkamp” is begonnen

 1. Veel respect voor Salvini,hier hebben wij een potloodventer die je lachend bedonderd.

  Liked by 1 persoon

 2. Gladiator // januari 26, 2019 om 13:38 //

  Hoe meer ik over deze man lees en te horen krijg hoe meer ik hem ga waarderen.
  Dit is misschien wel een politicus die zich met recht POLITICUS mag noemen maar ik hou nog even een slag onder de arm daar we de laatste jaren te ernstig bedondert zijn door corrupte bankslaven zoals Trutte, Verkel, May weg ermee enz enz enz!!.

  Maar ik heb hoop, althans wel voor de Italiaanse bevolking!!

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 3. Klopt @Gladiator,
  ik zou niet zomaar blind vertrouwen op zijn intenties.
  Hij behoort misschien mee tot het toneel ‘Europa’ en houdt de massa mee bezig.

  Goed nieuws voor de Italiaanse bevolking, dat zeker.
  Zij merken de verandering.

  Like

 4. Ruggegraadloze Rubberen Rutte zonder haar op zijn tanden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s