Nieuw

Missionaris riskeert vervolgd te worden voor genocide – nam contact op met geïsoleerde stam

Foto Gleilson Miranda/Secom

Een christelijke missionaris uit de Verenigde Staten dreigt na een bezoek aan een geïsoleerde stam in de Amazone te worden vervolgd voor genocide.

De stam waarmee de zendeling in contact kwam is een van de weinige stammen in Brazilië die geen contact had met de buitenwereld.

Volgens de Braziliaanse regering heeft de zendeling de inheemse bevolking blootgesteld aan dodelijke ziekten toen hij contact met hen opnam, schrijft de Daily Mirror.

– Hoewel er geen direct contact heeft plaatsgevonden, is het waarschijnlijk dat ziekten zijn overgedragen aan de stam, aldus een woordvoerder van de Braziliaanse regering.

Volgens Survival International, een organisatie die zich richt op de rechten van inheemse oervolken, kan de Amerikaanse missionaris het risico lopen door de Braziliaanse regering vervolgd en veroordeeld te worden voor genocide.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Missionaris riskeert vervolgd te worden voor genocide – nam contact op met geïsoleerde stam

 1. Scrutinizer // januari 26, 2019 om 15:40 //

  Kunnen we de belastingdienst ook aanklagen voor roof?
  Terwijl ik geisoleerd wilde leven, namen ze middels een blauwe enveloppe contact met me op.
  Voorwaar voor een AANSLAG!

  Like

 2. Sorry, maar ik weet niet zo goed wat ik nog moet geloven. Survival International heeft namelijk enkele weken geleden ook een oproep gedaan aan betrokkenen om een verzoek te richten aan de nieuwe president om de tribes te beschermen en een act te ondersteunen, iets wat aan het wankelen ging met de installatie van de nieuwe president ………………. ?!?!?!?!!!
  Weet Fenixx hier meer van? Is dat goed gekomen? Graag hiervan bericht. Dank.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s