Nieuw

Media-aanval tegen de Deense overheid is ongegrond – van geen enkele vluchteling zijn juwelen in beslag genomen

© Samhällsnytt

Toen de door de journalisten zogenoemde juwelenwet drie jaar geleden in Denemarken van kracht werd, trok deze veel aandacht. In de links-liberale media werd beschreven hoe de Deense autoriteiten nu optreden als nazi-Duitsland en zijn begonnen de sieraden van het lichaam van kwetsbare vluchtelingen te rukken. Uit een evaluatie blijkt dat de nazi-rubrieken ongegrond waren – er is geen enkel sieraad van een asielzoeker in beslag genomen.

Het doel van de wet was om de Deense staat in staat te stellen te eisen dat migranten die met grote activa in contanten en/of goud en edelstenen aankomen, deze gebruiken om zichzelf te onderhouden in plaats van betaald te worden door de Deense belastingbetalers. De media beschreef de wet als “zwaar bekritiseerd”, maar de kritiek kwam voornamelijk van de journalisten zelf en van activistische groeperingen, terwijl de wet door de Deense burgers en in het parlement als eerlijk werd gezien en breed werd gedragen .

Geen sieraden in beslag genomen
Bij de evaluatie van de wet blijkt dat de kritiek, met inbegrip van de nazi-aanklacht tegen de Deense regering, volkomen ongegrond was. Er zijn geen sieraden afgenomen van asielzoekers. In een paar gevallen zijn er grote sommen contant geld afgenomen en in één geval een exclusieve auto.

De wet is tandeloos
De kritiek die nu tegen de wet is gericht, gaat veeleer over het feit dat deze tandeloos is geworden. De belastingbetalers en vertegenwoordigers van de regeringspartijen, de steunende partij De Deense Volkspartij en de Sociaal-Democraten, die allemaal achter de wet staan, willen nu een aanscherping van de wet.

Vermogen in het buitenland verbergen
Wat is gebleken is dat asielzoekers, in plaats van contant geld en goud naar Denemarken te brengen en het risico te lopen dat deze in beslag worden genomen, hun bezittingen bij buitenlandse banken onderbrengen. Een voorstel dat nu op tafel ligt, is dan ook om de Deense staat in staat te stellen grotere tegoeden op de buitenlandse bankrekeningen van asielzoekers in beslag te nemen.

Moeilijk te controleren
De anders strijdbare Deense minister voor integratie Inger Støjberg is echter van mening dat een dergelijke uitbreiding van de wet moeilijk toe te passen kan zijn. Hoewel het in feite redelijk is om van een migrant met grote activa op de bank te eisen dat hij zelf in zijn levensonderhoud voorziet in plaats van de Deense samenleving te belasten, vindt Støjberg het moeilijk om te controleren welke activa migranten in het buitenland hebben verborgen.

Dezelfde voorzieningseisen voor migranten als voor Denen
In een schriftelijke reactie aan het persbureau Ritzau zegt de integratieminister dat “het in principe absoluut noodzakelijk is dat als je jezelf kunt bedruipen, je dat ook moet doen. Het geldt voor de Denen en het moet ook gelden voor de migranten die hier komen”.

De aanscherping van het migratiebeleid heeft effect gehad
Støjberg wijst Ritzau er ook op dat de regering de afgelopen jaren andere verantwoorde bezuinigingsmaatregelen in het migratiebeleid heeft genomen en dat deze een groot effect hebben gehad. Het aantal mensen dat vorig jaar in Denemarken asiel heeft aangevraagd was het laagste in tien jaar.

Bron:

Mediedrev mot danska regeringen grundlöst – inga flyktingar har fått sina smycken konfiskerade

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Media-aanval tegen de Deense overheid is ongegrond – van geen enkele vluchteling zijn juwelen in beslag genomen

 1. Scrutinizer // januari 26, 2019 om 13:11 //

  Simpel. Gewoon geen uitkering geven. Wie over activa beschikt, zal die heus wel gebruiken. Wie gaat stelen, wordt veroordeeld. Die wetten bestaan reeds, los van de immigratieproblematiek. Ze bestonden reeds voor autochtonen. Maar ze meten natuurlijk wel gehandhaafd worden en daar schiet de staat tekort.
  Maar zonder uitzicht op uitkering zouden 90% van de immigranten niet eens gekomen zijn, dus het probleem lost zich vanzelf wel op.

  Like

 2. Danish Monarchy Family Tree (Gorm the Old to Margrethe II)

  Like

 3. Denemarken: in één generatie is ons land veranderd / Judith Bergman

  https://nl.gatestoneinstitute.org/13625/denemarken-veranderd

  Like

 4. De meest simpele oplossing is al de al aanwezigen een enkele reis naar huis te geven (als ze niet goedschiks gaan, dan maar kwaadschiks) en ook een enkele er meer in te laten. Dan blijven al die arme mensen verschoond van het in beslag nemen van hun geld en/of goederen, hoeft bij andere (meestal) onwillige landen niet om informatie te worden gevraagd en kunnen Deense ambtenaren zich weer bezig houden met het dienen van Denen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s