Nieuw

‘Marionet van de grote banken’ – Fransen pikken de kolder van Macron niet dat hij ‘een man van het volk’ is

Terwijl Frankrijk zich schrap zette voor de elfde week van de protestacties van de gele hesjes, zei president Emmanuel Macron dat hij geen ‘man van de elite’ is, zoals zijn critici beweren. Toch hebben mensen RT verteld dat hij zich niet kan vinden in de strijd van gewone burgers.

In een ogenschijnlijke poging om het label ‘president van de rijken’ terzijde te schuiven, heeft president Macron besloten opnieuw te bevestigen dat hij een ‘man van het volk’ is.

Als ik was geboren met een zilveren lepel in mijn mond, of de zoon van een politicus, zou je me kunnen aanspreken. Maar dat is niet het geval“.

Hij maakte de opmerkingen in de stad Bourg-de-Peage tijdens de derde ronde van de ‘nationale debatten’, een reeks van stadhuisachtige evenementen waarvan de autoriteiten hopen dat ze zullen bijdragen tot een compromis met de gele hesjes en andere critici van de regering. Sommigen vinden het echter moeilijk om de boodschap van Macron ‘ik ben een van jullie’ te kopen.

“Hij komt duidelijk niet uit lagere inkomensgroepen zoals sommigen van ons”, vertelde een vrouw RT in de straten van Parijs.

“Hij kan de dagelijkse problemen van de Fransen die op een minimumloon leven niet begrijpen,” zei een andere Parijzenaar.

“Maar het is niet echt belangrijk wat hij nu zegt. Zijn toekomstige acties zullen zijn presidentschap bepalen”.

Macron is niet bepaald een man van nederige opvoeding, maar komt uit een welgestelde familie. Voordat hij in dienst trad bij de regering als minister van economie en financiën, was hij investeringsbankier bij Rothschild & Cie Banque.

Hij studeerde in elitescholen, zoals aristocraten. Hij werd er ‘gemaakt’. De Franse elite is op deze manier geschapen“, vertelde een man tegen RT.

Zelfs als de president gelijk heeft dat hij niet in de elite geboren is, was zijn omgeving dat zeker wel, zei een ander.

“Gedurende zijn carrière heeft Macron een netwerk opgebouwd met mensen die met zilveren lepels in hun mond zijn geboren. Ik denk dat hij meer een president voor de rijken is. Hij is een ‘marionet’ van de grote banken”

In de ogen van zijn critici verdient Macron de titel ‘president van de rijken’ na het afschaffen van de vermogensbelasting, die volgens hem de kapitaalvlucht zal voorkomen en de Franse economie zal stimuleren..

Bron:

‘Puppet of big banks’: French hit back at Macron’s ‘I’m one of you’ overture

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10060 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on ‘Marionet van de grote banken’ – Fransen pikken de kolder van Macron niet dat hij ‘een man van het volk’ is

 1. Wanneer deze hoogverrader een man van het volk was, dan had hij al jaren geleden zijn moslim-enclaves opgerold, maar hij laat het Franse volk stikken.
  Ik geloof ook niet echt dat hij tot de elite behoort, gezien de korte tijdspanne waarin Macron zijn opwachting maakte/maakt, lijkt hij eerder een marionet van de elite te zijn.
  Een wegwerp-product. (maar met een taak)

  Like

 2. ‘Geboren in een burgerlijk artsengezin in de noordelijke stad Amiens in de Somme, op 16-jarige leeftijd, begon hij een relatie met zijn dramaleraar die 24 jaar ouder was. 40 jaar oud en getrouwd met drie kinderen, waarvan de oudste niet ver van Macron’s leeftijd van 16 af was.’

  ‘Zijn jeugd in Amiens, de stad in het noorden van Picardië, gedomineerd door de gotische kathedraal, was een schril contrast met de rode bakstenen terrassen en fabrieken van de arbeidersklasse. De oudste van drie kinderen uit een familie van ziekenhuisartsen – zijn vader was een neuroloog, zijn moeder een kinderarts – Macron woonde in een herenhuis in een slimme wijk in de buurt van een tennisclub.’

  ‘Macron ging naar een privé jezuïetenschool in Amiens’

  ‘Macron verliet de overheidsdienst voor de Rothschild-investeringsbank, waar zijn rol de kunst was van overreding en tussenhandel. “Je bent een soort prostituee”, “Verleiding is de taak.” Zijn grootste deal was het regelen van de aankoop van Pfizer Inc’s babyvoedingbedrijf van Nestlé SA voor $ 11,8 miljard, wat hem € 2,8 miljoen opleverde.’

  https://www.theguardian.com/world/2017/feb/17/emmanuel-macron-the-french-outsider-president

  Pfizer; link met David Keith / Geoengineering / Omnicide
  Nestlé; (zwarte onbetaalde) slaven op cacao plantages; toe eigenen van werelds water / Omnicide.

  Criminelen ten voete uit.
  Drama; jong geleerd is oud gedaan.

  https://www.theguardian.com/politics/2019/jan/26/european-medicines-agency-closes-london-office-with-loss-of-900-jobs-brexit Heden gestationeerd in Amsterdam.

  https://stichtingvaccinvrij.nl/rondetafelgesprek-over-vaccineren-wordt-de-democratie-geweld-aan-gedaan/

  https://stichtingvaccinvrij.nl/waarom-is-de-stichting-vaccinvrij-niet-welkom-in-de-tweede-kamer/

  Like

 3. Jezuiet,was van Agt en Lubbers ook ,heel het land naar de kloten geholpen die twee

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s