Nieuw

Joden geschokt dat meer dan de helft van de Canadezen de “Holocaust” niet kent

In een groot onderzoek in Canada antwoordde 54 procent van de respondenten dat ze niet wisten dat er zes miljoen joden waren gedood bij de “Holocaust”. Geschokte joodse leiders roepen nu op tot meer investeringen in het onderwijs van de Holocaust.

In opdracht van The Conference on Jewish Material Claims Against Germany en The Azrieli Foundation is in Canada een grootschalig onderzoek uitgevoerd waarbij de respondenten is gevraagd om vragen te beantwoorden zoals of ze weten hoeveel joden er tijdens de Holocaust zijn gedood en of ze weten wie Elie Wiesel en Oscar Schindler zijn.

Van de 1.100 respondenten zegt 54 procent niet te weten dat er zes miljoen joden zijn omgekomen bij de Holocaust. Onder de jongeren wist 62 procent dit ‘feit’ niet en slechts 22 procent had überhaupt van de Holocaust gehoord.

Daarnaast antwoordde 71 procent dat ze niet wisten wie Elie Wiesel was en slechts 55 procent had gehoord van Oscar Schindler.

Deze cijfers lieten Greg Schneider, vice-voorzitter van de Claims Conference, uitbarsten:

– De resultaten van dit onderzoek wekken grote bezorgdheid over het onderwijs van de Holocaust en de kennislacunes die we hebben ontdekt …. we moeten ervoor zorgen dat [de verhalen van de overlevenden] aan toekomstige generaties verteld en onderwezen worden.

Het onderzoek werd deze week gepresenteerd omdat de herdenkingsdag van de Holocaust op zondag 27 januari valt.

In de Verenigde Staten werd vorig jaar een soortgelijke studie uitgevoerd met even teleurstellende resultaten voor de Joden.

Bron:

Most Canadians don’t know 6 million Jews were killed in the Holocaust, survey finds

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8668 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Joden geschokt dat meer dan de helft van de Canadezen de “Holocaust” niet kent

 1. Hefzibah Yahudah // januari 26, 2019 om 11:17 //

  Wat is ook alweer de Khazarian name van Elie Wiesel en Oscar Schindler. Want deze afstammelingen van JAPHET zoon van NOAH zijn IDENTITEIT dieven/schurken. Who cares about the Holocaust. How many people are dieing because of them now a days. 👹👹👹

  Like

 2. Ja, dat is balen voor de joden: daar gaat hun verdienmodel.

  Like

 3. Scrutinizer // januari 26, 2019 om 12:58 //

  Los van wat je van DIE holocaust denkt, is het vooral storend dat ze het steeds hebben over DE holocaust, alsof dit een uniek gegeven is, alsof er ooit in de wereldgeschiedenis 1x zich zoiets heeft voorgedaan en dat dit een naam kreeg, nl. holocaust en dat dit woord dus altijd naar die ene gebeurtenis moet verwijzen.
  De beste reactie als men vraagt of je weet wat er in “de” holocaust gebeurd is, lijkt me dan ook om te vragen: “welke bedoelt u precies?”. Als dan blijkt dat de vraagsteller zelf geeneens weet heeft van andere holocausts, dan kan je verontwaardigd reageren, dat zijn historisch besef wel erg selectief is en hij zich kennelijk niets aantrekt van het leed van andere mensen, als het geen Joden zijn, m.a.w. “wat een racist ben je toch”.
  En als ze het dan toch perse verder over die ene favoriete holocaust willen hebben, lijkt me een mooi antwoord: “dat was een van de grootste humanitaire schandes uit de geschiedenis. Ik meen dat er in totaal ca. 20 miljoen mensen zijn vermoord. Gezien ik niet discrimineer op nationaliteit, religie of seksuele voorkeur, heb ik me nooit geinteresseerd voor het precieze aantal russen, zigeuners, homo’s of andere groepen”. Zo, laat je vraagsteller dan maar eens antwoorden dat de overige 14 miljoen slachtoffers hem niet kunnen schelen. Je kan hem zelfs de bijkomende vraag stellen of ie over die andere groepen ook cijfers heeft. Vermoedelijk is het antwoord ontkennend en dan kan je heel verntwaardigd reageren: “waarom kent u van de andere groepen niet de aantallen? Telt voor u het leed van onschuldige Russen, Zigeuners en Homo’s helemaal niet? Nou, nu ben ik toch wel geschokt door zoveel discriminatie”.

  Wat mij betreft is elk onschuldig slachtoffer er altijd een teveel. Elke jood die er omkwam is er een teveel, maar elke rus, zigeuner en homo was dat ook. Wat mij betreft zijn er 20miljoen mensen teveel omgekomen in die holocaust. Dat is het enige wat telt: een onschuldig leven dat vermoord werd, alleen maar omwille van discriminatie op religie, nationaliteit/etniciteit of seksuele voorkeur. Maar hoe de precieze samenstelling van de “mix” was, is eigenlijk volslagen irrelevant. Misschien is het dat wel vanuit “studie-oogpunt” maar dan is de totale mix relevant en niet slechts 1 enkele groep die men er steeds weer wil uitlichten. Juist DAT is discriminatie en was dat niet wat ze een ander nou net verweten?

  Ik vind het jammer wat er ooit gebeurd is en wou dat het nooit gebeurd was. Maar de manier waarop sommigen er achteraf selectief mee omgaan, is discriminerend/racistsch en heeft een hoog “de pot verwijt de ketel”-gehalte: weerzinwekkend.

  Like

 4. vonpuffelen // januari 26, 2019 om 14:20 //

  Ik ken wel de Russische holocaust gepleegd door de (((bolsjewieken))) en de holomodor in de Ukraine maar die tellen waarschijnlijk niet mee voor het Rothschild verdienmodel.

  Like

 5. Scrutinizer // januari 26, 2019 om 15:37 //

  @Von Puffelen
  Precies.
  Ik ken eerlijk gezegd de getallen van al die holocausten niet uit mijn hoofd.
  Zou misschien een leuk idee zijn voor een artikel in de categorie historisch archief: een tabel met een overzicht van holocausten en hun aantallen slachtoffers, eventueel uitgesplitst naar etniciteit. Altijd handig om die data in het achterhoofd te hebben en ze in een discussie uit je mouw te kunnen schudden, zodat je opponent met de mond vol tanden staat.

  Like

 6. Kleine inbreng:
  ‘De jezidi’s hebben inmiddels al 72 genocides overleefd.’
  http://www.queester.nl/wp/productie/explainer/vijf-dingen-die-je-moet-weten-over-jezidis/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s