Nieuw

De Franse president prijst de straatprotesten van het volk in Venezuela – wordt bekritiseerd als hypocriet

Montage. Foto: Creative Commons © Samhällsnytt

De Franse president Emmanuel Macron heeft de stap gezet in de strijd tegen de zittende president van Venezuela, Nicolás Maduro. Macron noemt de presidentsverkiezingen in 2018 “onwettig” en prijst tegelijkertijd de honderdduizenden mensen die in de straten protesteren voor een machtswisseling.

In de nieuwsberichten uit het Zuid-Amerikaanse land is te zien hoe honderdduizenden mensen op straat samenkomen om te protesteren tegen de misère in het land en de ontevredenheid over president Maduro. Verschillende demonstranten leggen de internationale media uit dat ze niet van plan zijn de straat te verlaten tot Maduro vertrekt.

Volksprotesten tegen het bestuur vinden ook plaats in Frankrijk, waar de Gele Hesjes strijden tegen president Emmanuel Macron. Op donderdag begaf de zwaar bekritiserende President Macron zich ook in de strijd tegen Maduro in Venezuela.

Macron neemt zich het voorrecht om de presidentsverkiezingen in Venezuela vorig jaar als  “onwettig” te beschrijven en verklaart dat Europa het herstel van de democratie in het Zuid-Amerikaanse land steunt. De Franse president schrijft letterlijk dat hij “verheugd is over de moed van honderdduizenden Venezolanen die protesteren voor hun vrijheid”.

Lage steun voor zowel Maduro als Macron
In een opiniepeiling van Reuters in 2017 was slechts 23 procent tevreden met Nicolás Maduro als president. Het is een cijfer van vertrouwen vergelijkbaar met dat van Ipsos in december met betrekking tot Macron. Hieruit bleek dat slechts 20 procent van de deelnemers tevreden is over de huidige Franse president.

Op vrijdag presenteerde Odoxa een opiniepeiling uit Frankrijk waaruit bleek dat het vertrouwen in Macron licht is toegenomen en nu 30 procent bereikt. De recente stijging wordt verklaard door het feit dat de president gedwongen is geweest om de zwaar bekritiseerde hervormingen te stoppen en in plaats daarvan heeft beloofd om aan de eisen van de bevolking te voldoen, onder andere door de levensstandaard in het land te verbeteren.

Uit de laatste peiling blijkt dat maar liefst 69 procent nog steeds ontevreden is over de president.

Wordt in de sociale media uitgemaakt voor hypocriet
In de sociale media duurde het niet lang voordat kritiek werd geuit op de uitspraken van Macron. Men beschrijft de president als een hypocriet wanneer hij de straatprotesten in Venezuela viert, maar tegelijkertijd de Franse politie zijn eigen volk met traangas en knuppels het zwijgen laat opleggen.

Bron:

Frankrikes president hyllar folkets gatuprotester i Venezuela – kritiseras som hycklare

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7738 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on De Franse president prijst de straatprotesten van het volk in Venezuela – wordt bekritiseerd als hypocriet

  1. Duchesne // januari 26, 2019 om 18:01 //

    Ik heb voor het eerst in ruim 50 jaar in mijn onderbroek gescheten van het lachen…net als je sommgie lui over normen en waarden hoort en ze terroristen blijken te financieen…de tranen lopen m’n gulp uit…

    Like

  2. De elite lacht het domme volk juist het hardste uit, geen multimiljonair wordt voelbaar slechter van de protesten op straat, het volk wordt nog armer en nog meer afhankelijk, de macht van de elite stijgt, de grens van effect wordt pas doorbroken als het land lam gelegd wordt, tot nu toe gratis excuses voor Macron om EU begrotingsregels niet te halen enz. enz. Wat geeft ie er straks voor terug? Een andere marionet en een tientje per maand voor het volk, en iedereen trapt erin, welke oorlog ook ooit uitbreekt in het ergste geval, de Elite zit ergens hoog, droog en beschermd, er is gewoon niets aan te doen, behalve een grote natuurramp of een meteoriet inslag, een situatie dat mensen elkaar wel moeten helpen om te overleven, en religie een onmogelijke luxe is, dan kun je heropbouwen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s