Nieuw

Culturele verrijking: De borsten van tientallen Afrikaanse meisjes in Groot-Brittannië worden met gloeiende stenen bewerkt om de borstgroei te vertragen

Daders beschouwen het als een traditionele maatregel om ongewenste mannelijke aandacht te stoppen

pixabay

Een Afrikaanse praktijk van het “strijken” van een meisjesborst met een hete steen om de borstvorming te vertragen, verspreidt zich in het VK, met anekdotisch bewijs van tientallen recente gevallen, heeft een Guardian-onderzoek vastgesteld.

Buurtwerkers in Londen, Yorkshire, Essex en de West Midlands hebben de Guardian verteld over gevallen waarin pre-tienermeisjes uit de diaspora van verschillende Afrikaanse landen worden onderworpen aan de pijnlijke, beledigende en uiteindelijk vergeefse praktijken.

Margaret Nyuydzewira, hoofd van de diaspora-groep de Came Women and Girls Development Organization (Cawogido), schatte dat ten minste 1.000 vrouwen en meisjes in het VK aan de interventie waren onderworpen. Er is geen systematische studie of formele verzameling van gegevens.

Een andere communautaire activist, die niet wilde worden genoemd, zei dat zij van 15-20 recente gevallen alleen al in Croydon bewust was.

“Het wordt meestal gedaan in het Verenigd Koninkrijk, niet in het buitenland zoals vrouwelijke genitale verminking (FGM),” zei ze, en beschrijft een praktijk waarbij moeders, tantes of grootmoeders een hete steen gebruiken om herhaaldelijk over de borst te masseren om “het weefsel te breken” om de groei te vertragen.

“Soms doen ze het één keer per week, of één keer per twee weken, afhankelijk van hoe het terugkomt,” voegde ze eraan toe.

De ,,daders, gewoonlijk moeders, beschouwen het als een traditionele maatregel die meisjes tegen ongewenste mannelijke aandacht, seksuele intimidatie en verkrachting beschermt. Medische deskundigen en slachtoffers beschouwen het als kindermishandeling die kan leiden tot fysieke en psychologische littekens, infecties, onvermogen om borstvoeding te geven, misvormingen en borstkanker.

De Verenigde Naties omschrijft het als een van de vijf misdrijven die wereldwijd ondergemeld zijn in verband met gendergerelateerd geweld.

Een vrouw in de buitenwijken van een Engelse stad vertelde de voogd hoe ze bij het eerste teken van de puberteit de borst van haar dochter ging strijken.

“Ik nam de steen, ik verwarmde hem en toen begon ik [de borst van mijn dochter] te masseren,” zei ze. “En de steen was een beetje heet. Toen ik begon te masseren, zei ze: ‘Mam, het is heet!’ “Het kind kreeg blauwe plekken en de moeder werd uiteindelijk ondervraagd door de politie, voordat ze met een waarschuwing werd vrijgelaten.

De Brits-Somalische anti-FGM-actievoerder en psychotherapeut Leyla Hussein zei dat ze met vijf vrouwen in haar kliniek in Noord-Londen heeft gesproken die het slachtoffer waren geworden van het strijken van borsten.

“Zij waren allemaal Britse vrouwen, alle Britse burgers,” zei Hussein. Een van de vrouwen zei dat ze als gevolg van de praktijk flat-chested werd, zei Hussein. “Ze bleef zeggen: ‘Ik heb een jongensborst. Maar niemand heeft haar er ooit over ondervraagd. Niemand had haar fysiek gecontroleerd. Dit was in het noorden van Londen, hier vlakbij,” zei Hussein.

“Ik was meer dan 10 jaar verpleegster in het Verenigd Koninkrijk en zag de aantallen groeien,” zei Jennifer Miraj, die tot 2015 in ziekenhuizen in Essex, Glasgow, Birmingham en Londen werkte. Miraj bevestigde gevallen van borststrijken bij ongeveer 15 volwassenen en acht meisjes.

“Ik zorgde voor een tienjarig meisje met een infectie die al een paar jaar bezig was door het strijken,” zei ze, en beschreef een geval uit het Broomfield-ziekenhuis in Essex.

Mary Claire, een kerkvoorganger in Wolverhampton, zei dat ze met vier slachtoffers in Leeds had gesproken, oorspronkelijk uit West-Afrika. “Je kon de sporen zien,” zei ze.

De politie zegt dat ze geen beschuldigingen over het strijken van borsten hebben ontvangen in het VK, maar vermoedt dat het gebeurt.

“Als ik wist dat het gebeurde, zou ik er iets aan doen,” zei de Inspecteur Allen Davis van de Met politie.

“De ,,vervolgingen zijn werkelijk belangrijk,” voegde hij toe. “De ,,mensen moeten deze praktijken erkennen voor wat zij zijn – kindermisbruik.

In een recent rapport van de gemeente Brent over geestelijke gezondheid in Londen werd vermeld dat vrijwilligersorganisaties in de Afrikaanse diaspora van mening waren dat borststrijken “een opkomende kwestie” was die “niet genoeg aandacht kreeg”.

“Het is verrassend voor mij dat de politie en andere autoriteiten niet eens de middelen toewijzen die duidelijk nodig zijn om dit afschuwelijke fenomeen aan te pakken”, aldus Alex Carlile, een van de belangrijkste QC’s van het Verenigd Koninkrijk, die een voormalig plaatsvervangend rechter bij de Hoge Raad en lid van het House of Lords is.

ironing stone pinterest

“Het is beslist de hoogste tijd voor de politie en de vervolgende autoriteiten om het probleem op een robuuste manier aan te pakken, rekening houdend met de persoonlijke problemen die zich voordoen voor jonge slachtoffers en hun gemeenschappen.”

“Het is niet alleen een kwestie van financiering, het is ook een kwestie van politieke wil om iets aan te pakken dat historisch gezien als een culturele praktijk is geaccepteerd”, aldus conservatief parlementslid Maria Miller, die ook voorzitter is van de vrouwen- en gelijkheidscommissie in het parlement.

“Ik denk dat openbare dienstverleners eerlijker en realistischer moeten beginnen te zijn over een aantal van de dingen die ze tegenkomen, en dat ze de steun moeten krijgen om misbruik en barbaarse praktijken, met name gericht tegen kinderen, aan te vechten,” voegde ze eraan toe.

De regering heeft gezegd dat het “absoluut toegewijd” is om de praktijk aan te pakken. Maar activisten en maatschappelijk werkers zeggen dat er tot nu toe weinig is gedaan.

“Niets is hieruit voortgekomen – niets!”, Zei campagnevoerder Geraldine Yenwo van Cawogido. “We praten over vroeg huwelijk en geweld tegen vrouwen en meisjes, maar niemand noemt ooit het borststrijken”, voegde ze eraan toe.

Nyuydzewira, die zelf als meisje aan het misbruik werd onderworpen, zei dat de Britse autoriteiten het probleem niet serieus namen en dat ze degenen die borststrijken niet vervolgen omdat het wordt gezien als een “culturele praktijk”.

“Het Britse volk is zo beleefd in de zin dat als ze zoiets zien, ze denken aan culturele gevoeligheden,” zei ze. “Maar als het een culturele praktijk is die schadelijk is voor kinderen….. alle schade die een klein meisje wordt berokkend, in het openbaar of in het geheim, dan moet die persoon ter verantwoording worden geroepen.

Bron:

Revealed: ‘dozens’ of girls subjected to breast-ironing in UK

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (638 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

4 Comments on Culturele verrijking: De borsten van tientallen Afrikaanse meisjes in Groot-Brittannië worden met gloeiende stenen bewerkt om de borstgroei te vertragen

 1. “Het zijn allemaal Britse vrouwen “……….

  Dacht het niet.

  Britse vrouwen hebben dit soort problemen niet.

  Like

 2. Koningin Maxima zal hierom vermoedelijk verheugd zijn: dit is pas cultuur. Hetgeen ons Nederlanders ontbreekt.

  Like

 3. Piranjaha // januari 27, 2019 om 15:48 //

  NOS: Blanke meisjes

  Like

 4. ieznogoedh // januari 28, 2019 om 12:42 //

  De ,,daders, gewoonlijk moeders, beschouwen het als een traditionele maatregel die meisjes tegen ongewenste mannelijke aandacht, seksuele intimidatie en verkrachting beschermt.
  Hoe vreemd, want de mannen die uit die streken komen en in Europa neerstrijken (om het maar even bij strijken te houden), zijn allemaal bovenste beste brave mannen.
  Waar dus die angst vandaan komt is echt niet te begrijpen, echt helemaal niet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s