Nieuw

Nigeria vindt 45.000 slaven terug in Mali dat door Bert Koenders werd gekocht

Het Nigeriaanse overheidsagentschap voor het verbod op mensenhandel (NAPTIP) heeft aangekondigd dat het minstens 45.000 van zijn burgers heeft gevonden die door slavenhandelaren gevangen zijn genomen en in slavernij zijn verkocht in de West-Afrikaanse staat Mali.

Volgens NAPTIP-directeur-generaal Julie Okah-Donli kwamen de slaven – alle slaven – meestal uit plattelandsgebieden van zes verschillende staten in Nigeria.

“Ze werden verleid om naar Mali te gaan door bij hen de indruk te wekken dat ze een baan zouden krijgen in bijvoorbeeld hotels”, vertelde Okah-Donli aan Al Jazeera. “Sommigen werden zelfs ontvoerd terwijl ze naar school gingen’.

“Er zijn meer dan een miljoen Nigeriaanse inwoners in Mali, waarvan ongeveer 20.000 gevangen zitten in gedwongen prostitutie. De omstandigheden zijn verschrikkelijk. Ze worden op plaatsen gehouden waar ze niet kunnen ontsnappen en met de ‘madammen’ die over hen waken”.

Volgens het laatste Trafficking in Persons Report 2018, uitgegeven door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, is Nigeria een “bron-, doorvoer- en bestemmingsland voor vrouwen en kinderen die onderworpen zijn aan dwangarbeid en sekshandel, en een bronland voor mannen die onderworpen zijn aan dwangarbeid”.

Het rapport zegt dat “Vrouwen en meisjes het slachtoffer zijn van huishoudelijke slavernij en sekshandel, en jongens zijn het slachtoffer van gedwongen en gebonden arbeid in straatverkoop, huishoudelijke diensten, mijnbouw, steengroeven, landbouw, textielproductie en bedelen. De regering schat dat maar liefst 9,5 miljoen jonge jongens die studeren in Koranscholen, algemeen bekend als Almajiri, worden onderworpen aan gedwongen bedelarij.

Het rapport onthulde dat de slavenhandelaren “babyfabrieken” exploiteren – vaak vermomd als weeshuizen, kraamklinieken of religieuze centra – waar handelaars vrouwen tegen hun wil vasthouden, hen verkrachten en hen dwingen om een kind te dragen en te leveren.

“De handelaars verkopen de kinderen, soms met de bedoeling ze uit te buiten in dwangarbeid en sekshandel”.

Daarnaast “nemen Nigeriaanse handelaars vrouwen en kinderen mee naar andere West- en Centraal-Afrikaanse landen, waaronder Mali, Senegal, Ivoorkust en Cabo Verde, en naar Zuid-Afrika, waar ze worden uitgebuit in dwangarbeid en sekshandel”.

“Nigeriaanse vrouwen en kinderen worden gerekruteerd en vervoerd naar bestemmingen in Noord-Afrika, het Midden-Oosten – inclusief Saoedi-Arabië, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten – en Centraal-Azië, en gevangen gehouden in commerciële seksuele uitbuiting of gedwongen arbeid”.

De autoriteiten hebben in de verslagperiode in ten minste 40 landen slachtoffers van Nigeriaanse mensenhandel – vaak uitgebuit door Nigeriaanse handelaars – geïdentificeerd.

“Ondanks blijvende en flagrante rapporten van overheidswerknemers die medeplichtig zijn aan mensenhandel, heeft de overheid verwaarloosbare inspanningen geleverd om de beweringen aan te pakken, en de militairen ontkenden over het algemeen dergelijke beweringen zonder onderzoek”, aldus het rapport.

Met betrekking tot Mali, zei het rapport van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de V.S. dat die Afrikaanse staat ook een ,,bron, doorgangs- en bestemmingsland voor mannen, vrouwen, en kinderen onderworpen aan gedwongen arbeid en sekshandel was.

In dat land is “de interne handel meer wijdverspreid dan de transnationale handel. Jongens uit Mali, Guinee en Burkina Faso hebben te maken met dwangarbeid in de landbouw, met name in de rijstproductie, ambachtelijke goudmijnen, huishoudelijk werk, transport, bedelen en de informele commerciële sector.

“Malinese jongens worden ook gedwongen te bedelen of landbouwwerkzaamheden uit te voeren door gewetenloze Koranleraren in de buurlanden, waaronder Senegal en Guinee. Sommige leden van de zwarte Touareg-gemeenschap in Mali zijn onderworpen aan slavernijpraktijken die geworteld zijn in traditionele relaties van erfelijke dienstbaarheid.

“Mannen en jongens, voornamelijk van Songhaianse afkomst, werden in de zoutmijnen van Taoudeni in het noorden van Mali onderworpen aan een langdurige praktijk van schuldslavernij.

“Vrouwen en meisjes uit andere West-Afrikaanse landen, met name Nigeria en Benin, worden gerekruteerd met de belofte van een baan als verpleegster of serveerster in Bamako, maar worden uitgebuit in de sekshandel in heel Mali, ook in Chinese hotels en vooral in kleine mijnbouwgemeenschappen. “Rapporten beweren dat corruptie en medeplichtigheid onder de lokale politie en gendarmes in Farako de dwangarbeid en sekshandel in mijnbouwgemeenschappen hebben vergemakkelijkt.

Bron.

Mali is een project van Bert Koenders, het is eigenlijk een kolonie van de Fransen, maar Bert weet als geen ander dat hij geen VN baantjes krijgt als hij niet doet wat de Fransen willen.

Het meest recente wapenfeit van Bert is dat hij een half miljard overmaakte naar de jihad in Syrië, maar daarvoor was hij werkzaam in Mali om oorlogen te stimuleren en negers in slavernij te verkopen in buurlanden. Terwijl wij alleen maar van hem af wilden en bereid waren daar grof voor te betalen.

Bert Koenders heeft ons tientallen miljarden gekost, tienduizenden doden als plusje op zijn CV., en als dank beveiligen we hier de jihadcommandocentra.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1423 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Nigeria vindt 45.000 slaven terug in Mali dat door Bert Koenders werd gekocht

  1. Jack vanderVeen // januari 25, 2019 om 18:30 //

    En nu gaat de EU smartengeld aan al die negers in slavernij en hun familieleden betalen. Want wij vinden ons moreel verbonden met het leed van slaven van geel wijd weg.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s