Nieuw

Merkel en Macron delen mede dat zij bepalen wat er in de EU passiert

Vandaag kwamen Emmanuel Macron en Angela Merkel samen in Aken om een begrafenis te vieren. Het verdrag dat zij ondertekenden, versterkt niet alleen de bilaterale betrekkingen tussen Duitsland en Frankrijk, maar certificeert ook dat de Europese Unie overwonnen is. Nu willen de twee grootmachten deze ijzeren as “naar een nieuw niveau” tillen, wat de rest van de lidstaten in feite uit de weg ruimt.

De twee leiders die in hun thuislanden op geen enkele steun meer kunnen rekenen hebben besloten, de andere volkeren van de EU verder te knechten.

De twee roofdieren van de Europese Unie zijn naar buiten gekomen. En zij deden het in een van de meest symbolische steden van Europa. De twee leiders kwamen dinsdag aan in Aken, een grensstad die historisch bekend staat als de zetel van de macht van Karel de Grote, de 9e eeuwse West-Europese heerser en stichter van het Heilige Roomse Rijk dat zich uitstrekte over een groot deel van het Europese continent.

De datum is ook symbolisch, precies 56 jaar nadat hun voorgangers, Charles de Gaulle en Konrad Adenauer, het Elyseeverdrag ondertekenden, dat de twee naties die in vele oorlogen tegen over elkaar stonden, met elkaar verzoende.

Mooi feestje, alleen het volk mort. Rot op, rot op wordt er gescandeerd (Hau Ab).

Hier ondertekenden zij vandaag een 16 pagina’s tellend document dat tot doel heeft de betrekkingen tussen Berlijn en Parijs te versterken om zich voor te bereiden “op de uitdagingen waarvoor de twee landen en Europa in de 21e eeuw staan”.

De nieuwe “internationale orde” die de twee voornemens zijn te creëren, is juist gebaseerd op de hernieuwde en versterkte alliantie tussen Duitsland en Frankrijk. Een alliantie die varieert van buitenlands beleid tot grensbescherming, van economische overeenkomsten tot de versterking van de gemeenschappelijke munt. Dit zijn geen rokerige beloften, zoals we gewend zijn te horen aan het einde van de Europese bilaterale onderhandelingen, maar concrete toezeggingen om de macht van de twee landen te versterken.

Op het gebied van defensie, bijvoorbeeld, willen Frankrijk en Duitsland vrije handen om “met alle middelen, inclusief geweld, te kunnen bewegen in geval van gewapende agressie tegen hun grondgebied”. In deze context zetten zij zich dan ook in voor het creëren van een “gemeenschappelijke cultuur” tussen hun strijdkrachten en voor het overwinnen van Europese afspraken over het beheer van hun eigen grenzen. Op internationaal niveau zal Parijs zich er dan ook toe verbinden dat de Duitsers een permanente zetel in de VN-Veiligheidsraad verkrijgen. Dit zou Duitsland ook het vetorecht garanderen dat tot op heden alleen de winnaars van de Tweede Wereldoorlog hebben.

In een gesprek met journalisten onderschreef Merkel het idee van Macron om een gezamenlijk Europees leger op te richten.

“We hebben belangrijke stappen gezet op het gebied van militaire samenwerking. Maar ik moet ook zeggen, gezien de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, dat we moeten werken aan een visie om ooit een echt Europees leger op te richten”.

In de zestien bladzijden van het Verdrag van Aken wordt ook de “economische convergentie” tussen de twee landen vernieuwd. Niet dat het nodig was: in de afgelopen jaren hebben Duitsland en Frankrijk wetten opgelegd aan de rest van Europa die alleen hun burgers hebben verrijkt. Nu zijn zij echter van plan om, steeds met gebruikmaking van de eenheidsmunt en de communautaire regels, een “meerjarenprogramma van gezamenlijke projecten” vast te stellen met het oog op de instelling van een “Frans-Duitse economische zone” door middel van de oprichting van een “raad van economische deskundigen” om de twee regeringen te adviseren. Niet alleen dat. Eenmaal per kwartaal zal een lid van een van de twee regeringen deelnemen aan de Raad van Ministers van de andere staat.

Het nieuwe Verdrag van Aken verklaart het voornemen van Frankrijk en Duitsland om samen te werken op verschillende andere gebieden, waaronder buitenlands beleid, economie, vervoer en humanitaire aangelegenheden. In de verklaringen ontbreekt het echter aan details over de wijze waarop dat zal gebeuren.

Een van de specifieke stappen die daarin worden geschetst, is de toezegging om voorafgaand aan grote Europese evenementen overleg te plegen en overeenstemming te bereiken over gezamenlijke verklaringen – wat Frankrijk en Duitsland al veel doen.

Met name het militaire aspect van de samenwerking staat ter discussie. Frankrijk is de afgelopen tien jaar goed voorbereid gebleken op het gebruik van geweld in het buitenland, onder meer door zich aan te sluiten bij de vernietiging van Libië door de NAVO in 2011 en het sturen van troepen naar Mali. En in tegenstelling tot de Verenigde Staten heeft het aangekondigd actief een deel van Syrië onrechtmatig te blijven bezetten.

Het Frans-Duitse engagement wordt ook in sommige andere Europese landen, die de door Berlijn en Parijs bevorderde globaliseringsagenda niet als goed voor hun nationale belangen zien, met scepsis bezien.

Vorige week nog heeft de Italiaanse vice-premier Matteo Salvini gezegd dat zijn land de handen ineen wil slaan met Polen om de EU te veranderen op een manier die meer in de smaak valt bij hun nationalistische regeringen.

Ik concludeerde drie dagen geleden dat Duitsland en Frankrijk steeds meer alleen komen te staan, en twee dagen later bevestigen Merkel en Macron dat met zoveel woorden door deze alleingang in te zetten.

Dit Italiaanse opinieblog dat aan de krant Il Giornale hangt heeft het over de ‘doodsklok‘ voor de Europese Unie.

Het is nu tenminste duidelijk wie bepaalt, zwart op wit. De Britten begrepen als eerste dat het tijd was om terug te keren naar een volledig soevereine natie. Hoe zal de reactie van de andere landen zijn?

Het was in hetzelfde Aken dat Macron vorig jaar de ‘Karelsprijs’ opgespeld kreeg:

Een verdere verzwakking van de soevereine natiestaten. De Franse president Emmanuel Macron werd donderdag in Aken bekroond met de Internationale Karel de Grote-prijs.

De voorzitter van de parlementaire fractie van de AfD in de Duitse Bondsdag, Alexander Gauland, zei dit:

“De toekenning van de Karelsprijs aan de Franse president Emmanuel Macron is een dodelijk signaal met het oog op de crisis in de EU. Macron’s concept van ‘Europese soevereiniteit’ betekent een nog sterkere uitbreiding van de EU en een verdere verzwakking van de soevereine natiestaten.

Die Karelsprijs staat ook wel bekend als de Coudenhove-Kalergi-prijs.

Andere ontvangers zijn:

 • 1969  European Commission
 • 1988  Helmut Kohl and  François Mitterrand
 • 1992  Jacques Delors
 • 1996  Beatrix of the Netherlands
 • 1999  Tony Blair
 • 2000  Bill Clinton
 • 2002  The Euro
 • 2006  Jean-Claude Juncker
 • 2008  Angela Merkel
 • 2011  Jean-Claude Trichet
 • 2012  Wolfgang Schäuble
 • 2014  Herman Van Rompuy
 • 2015  Martin Schulz
 • 2018  Emmanuel Macron

Verdrag van Aken

Het verdrag, verdeeld in zes hoofdstukken, is opgevat als een soort arbeidscontract voor het verdiepen van de bilaterale samenwerking op zeer uiteenlopende terreinen, van buitenlands, veiligheids- en defensiebeleid tot economische, financiële en energiekwesties, onderwijs, cultuur, technologie en onderzoek.

Een kernelement van het Verdrag van Aken is het buitenlands, Europees, veiligheids- en defensiebeleid, waarbij waar mogelijk naar gezamenlijke actie wordt gestreefd. Frankrijk steunt uitdrukkelijk het belang van Duitsland bij een permanente zetel in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Wat hun Europees beleid betreft, verbinden de partijen zich er in beginsel toe hun standpunten beter te coördineren en in de aanloop naar belangrijke EU-topontmoetingen “op alle niveaus” overleg te plegen.

Gezamenlijke samenwerking op het gebied van defensie en bewapening is bedoeld om de Europese veiligheids- en defensiecapaciteit te versterken. Daartoe zal een Frans-Duitse Defensie- en Veiligheidsraad regelmatig op ministerieel niveau bijeenkomen.

Het onderstreept ook het voornemen om “een gemeenschappelijke eenheid voor stabilisatieoperaties in derde landen” op te richten.

Duitsland en Frankrijk komen dichter bij elkaar
Een interessante parallel tussen het Verdrag van Élysée en het Verdrag van Aken is dat beide overeenkomsten – althans impliciet – ook betrekking hebben op de rol van de VS in Europa. In 1963 had de nadruk in de preambule op een “nauwe samenwerking” tussen Europa en de VS, die op Duits initiatief was opgenomen met het oog op de veiligheidscontroverses tussen “Atlantici” en “Gaullisten”, ernstige irritatie veroorzaakt bij president de Gaulle, die deze passage bekritiseerde als een devaluatie van het verdrag.

De huidige conditionering van de Amerikaanse veiligheidsgaranties door de Amerikaanse president Trump, die het Atlantisch Bondgenootschap al als “achterhaald” heeft omschreven, smeedt Berlijn en Parijs nog dichter bij elkaar op het gebied van veiligheidsbeleid. Vier maanden voor de Europese verkiezingen geven Duitsland en Frankrijk, door hun vriendschap te vernieuwen, ook een belangrijk signaal af naar Europa, dat ze door hun krachten te bundelen sterk en duurzaam willen maken. Enkele dagen geleden beloofde bondskanselier Merkel in een videoboodschap dat Berlijn en Parijs met het nieuwe verdrag een nieuwe “impuls zouden geven aan de Europese eenwording” en dat het zou helpen om de betrekkingen in dienst te stellen van het “Europese eenwordingsproject”.

Er is helaas geen democratische uitweg

Geert Wilders reageert zoals gebruikelijk als een taalkundige hooligan om een maximaal aantal mensen tegen zich in het harnas te jagen nu er verkiezingen aan de horizon doemen en Baudet heeft er niks over te melden.

Stelletje ingehuurde clowns.

Ik wil een dubbelpaspoort zodat ik kan stemmen op een politicus waar ik het mee eens ben. Onder de huidige voorwaarden stem ik niet.

Ik heb mijn hele leven gestemd, op de minst slechte, maar ik stem niet langer op mensen die ik als ronduit idioot beschouw.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

25 Comments on Merkel en Macron delen mede dat zij bepalen wat er in de EU passiert

 1. Duchesne // januari 23, 2019 om 13:13 //

  Merkel die de Duitse vlag aan de kant gooit, symbolischer kun je het niet maken. Dit is einde rit voor haar. dit is letterlijk je hele volk in de bek spugen. VERRAAD !

  Liked by 2 people

 2. Duchesne // januari 23, 2019 om 13:56 //

  Geweldig artikel trouwens Fub, en nee, ik ga ook niet stemmen, een dictatuur mag zichzelf met geweld legitimeren en zo hun gezicht tonen, niet mij en miljoenen anderen als joker gebruiken…

  Gisteren is door de raad van Europa na 20 jaar bestuderen de conclusie getrokken dat Sharia en democratie en mensenrechten niet samengaan.
  Normaal gezien hadden regeringen in Europa die conclusie al lange tijd geleden moeten trekken. In Nederland bijvoorbeeld is de grondwet niet door opeenvolgende regeringen nageleefd en is er selectief beleid geweest waarbij Islam bevooroordeeld werd en niet getoetst is aan de grondwet. Dit is een schending van onze grondwet en de rechten van iedere Nederlander. De pers heeft dit willens en wetens verzwegen en is mede schuldig aan verraad.

  Stemmen in 2019 is nog slechts voor een soort mens nog belangrijk: voor de verraders !

  Liked by 2 people

 3. Dit ja:

  Maar uiteindelijk heb je aan Omtzigt ook niks en loopt hij netjes in de pas.

  Like

 4. Beste Duchesne,je bent wel aan t Generaliseren,omdat ji niet gaat stemmen is iedereen die wel gaat stemmen(ik dus) een verrader,vraag me af of je ook alle gele hesjes verraders vind in alle landen omdat ze vechten en dalijk gaan stemmen om deze PARNEVU’s tot aftreden te dwingen en Frankrijk weer Hun land is en niet weer een Rotchilds overwinning en het zelfde geldt voor Nederland,dat is niet van VERRADER RUTTE en KLIEK &Co maar van de Hollanders dus ook van jou en Wij die gaan stemmen proberen dit keer zonder MALVERSATIES van uit DENHAAG een overwinning op deze Jakhalsbende te krijgen maar blijf jij maar achter je TV of Laptop zitten maar niet meer zeuren.

  Like

 5. Ik ben nog aan het dubben. Niet stemmen of toch maar op de minst slechte.
  Tot nu toe denk ik toch maar het laatste omdat die andere partijen nog krankzinniger zijn en met de meest krankzinnige voorstellen komen (warmte pompen, van het gas af, Co2 belasting, kilometerheffing) die je gewoon een rib uit je lijf gaan kosten.

  Ofwel toch nog maar een keer dweilen terwijl de kraan openstaat. In ieder geval nog een beetje tegengeluid laten horen ook al zijn het 2 ingehuurde clowns. Want de Denk, Groen Links, D66, Pvda, CDA, VVD, SP en Christen Unie stemmers zullen wel massaal naar de stembus gaan.
  De les van thuis was altijd, als je niet stemt, moet je eigenlijk niet klagen.

  Je zou een dubbel paspoort moeten hebben (van een land zonder moslims en SJW’s) en financieel onafhankelijk moeten zijn om echt jezelf te kunnen zijn. (Mensen die op die ingehuurde clowns stemmen, moeten wel hun hele leven op hun werk toneel spelen, anders: dag carrierekansen).
  Zelfs in de bouwwereld waarin ik werk durven mensen niet meer hun echte mening te verkondigen, gewoon weg omdat het bestuur hard ingrijpt bij klachten/ incidenten omtrent discriminatie.
  Het bestuur wil vooral aan de buitenwereld (Uwv / gemeente) laten zien dat ze deugen.
  Ik heb goede werkers geen vast contract zien krijgen vanwege hun opvattingen en dan wordt er gewoon tegen het personeel gezegd, zulke opvattingen kunnen anno 2018 echt niet meer, althans niet als je bij ons bedrijf wilt werken.

  Toch zie ik persoonlijk liever een kabinet van de ingehuurde clowns Wilders en Baudet, dan het een links progressief moslim kabinet wordt. (D66, Groen Links (Yasser), PvdA, SP, Christen Unie en CDA)
  Buma is er geil genoeg voor om van zo’n kabinet de minister president te willen worden.

  Liked by 1 persoon

 6. Tip van Wilders, maak een foto van je stembiljet en mail door, om fraude te voorkomen

  Like

 7. Ook zij zullen hun straf niet ontlopen. Macron zoals Lodewijk en Merkel als Hitler en Mussolini.
  En waarom denk je dat er in Nederland zoveel politieke partijtjes zijn. Verdeel en heers. Gewoon net zoals in Amerika Republikein (als we Willem er uit getrapt hebben) of democraat. Voor nu links en rechts.

  Like

 8. Duchesne // januari 23, 2019 om 17:45 //

  Stemmen is niet een keuze maken voor de toekomst maar een kliek corrupte honden voorzien van een vrijbrief om met een excuus in de hand te bedriegen, te roven en te moorden, al dan niet indirect.

  Jou stem is eender op welke partij je stemt meespelen met regels die veranderen al na behoefte van deze ratten.

  Het is simpel; je bent tegen de huidige politiek en politici, je stemt PVV, ze worden de grootste partij. Vervolgens zet men direct de PVV buiten alle onderhandelingen en vormt een blok. jou stem is tot niets gereduceerd en HUN wil blijft wet.
  Stel, je stemt PVV en ze halen meer dan 50% van de stemmen. Geert gaat eraan of de PVV splitst acuut op en een deel trekt in bij de VVD, het is ten slotte een wat extremere tak van de VVD, al dan niet onder regie van het moederbedrijf. Jou stem is een VVD stem geworden. wilde je dat?

  We hebben twee maal gestemd via een referendum en de uitslag beviel de honden niet, dus schijt aan ons. Had het in hun voordeel geweest zou referendum geweldig zijn…..je wint niet als je met valsspelers te maken hebt…..
  We hebben in het verleden massaal gestemd op een kaalkop en die ging na een goeie haatcampagne door onze politici ineens heel handig dood, we hebben massaal gestemd tegen meer import en de verkozen mensen, onder wie ikke werden door de overheids diensten belaagd of juist compleet rechtenloos gemaakt, soms beide, bedreigd en door zowel andere verkozen politici als hun huurtroepen openlijk en in het zicht der natie aangevallen zonder enig gevolg. Rechtenloos…..

  Welke idioot gaat er nog naar de stembus, zijn jullie dan zo simpel van geest? Er is geen democratie of een stem die telt, er is HUN wil en er is HUN wet, en de enigste reden waarom je mag stemmen is omdat door het stemmen met een stembus van al die sukkels HUN macht word gelegaliseerd. Je krijgt ze pas weg als er niet meer gestemd zal of kan worden, wanneerde opkomst niet langer meer een legale basis heeft.

  Iedere tegenmacht die te groot groeit word opgesplitst of op andere wijze kapot gemaakt, vaak pakt men de individuen in die partij en je kunt alles verwachten, incluis puur geweld op je kinderen en famillie. Dat is het ware gezicht van de Nederlandse democratie en door te gaan stemmen houd je dat in stand.

  De enige manier om over je eigen pot te beslissen is door eerst geweld op tafel te leggen en dan te gaan onderhandelen. Dat is hoe Groen Links kan meespelen, hoe de PVDA blijft bestaan, hoe de VVD steeds mee mag doen. Alleen als je iets hebt om mee te onderhandelen kun je meepraten en mee beslissen. Geweld is eenntastbaar IETS !
  De PVV heeft geen macht, enkel een plek om te mogen klagen en gezien te worden. Geen achterban die de strat opgaat, enkel ene hoop “twitteraars”….
  Het zou ze sieren als ze in de kamer eens een tegenstander een kaakbreuk sloegen, dat is vele malen meer effectief om te gaan onderhandelen en te eisen dan een puddingbroodje op iemands stoel te legggen….

  Gaan stemmen is de terreur een legetiem gezicht geven. En jezelf blijven bedriegen. De voorbeelden van hoe de leugenfabriek werkt zijn legio, ik heb er net een paar opgenoemd.

  Ja , gaan stemmen is en vorm van verraad geworden.

  Niet meer gaan stemmen is hun excuus om voort te leven weghalen….

  Like

 9. Jack vanderVeen // januari 23, 2019 om 18:39 //

  niet stemmen is sowieso je stem geven aan de fascistische zittende kliek, DUchesne.
  DUS, inclusief je comment, keur ik jouw houding vandaag ten zeerste af.

  Like

 10. Duchesne // januari 23, 2019 om 19:02 //

  ..ik zeg niet dat ik niet ga stemmen, maar niet meer in hun systeem. Ik stem iedere keer dat ik protest laat horen, dat ik hun daden en gedrag openlijk veroordeel door erover te schrijven, en ik doe het op die manier omdat het schrijven het enige middel is dat ik tot mijn beschikking heb. Vertegenwoordigd worden door een volksvertegenwoordiger is er niet meer bij, zelf opstaan is gebeurd maar ik kan niet op tegen overheidspersoneel wat met al hun gegeven middelen mij heeft belaagd, zowel in eigen vorm als via figuren zoals Antifa en op afroep beschikbare
  intimidatie Marrekanen….

  Het verschil is dat wie gaat stemmen bij HUN stembus een lafbek is die wel verandering wil maar het in de handen van anderen legt middels het invullen van een hokje/rondje met HUN kleurpotlood op HUN formulier…..en ondertussen legt HUN ambtenaren apparaat dossiers aan van all burgers die niet blind kruipen, en zelfs als ze stemmen nog worden genoteerd…..

  Nee, ik ga op geen enkele manier HUN systeem meer meeheklpen, want dat is een stembiljet invullen: HUN systeem erkennen en HUN regels volgen. Democratie werkt enkel bij wederzijds respect voor de regels van het “spel”, en dat stukje respect mist….

  Je zult nooit winnen, tenzij je HUN aanhanger word….

  Like

 11. Mededeling – 23/01/2019

  The most dangerous part of TTIP that lives on

  ‘Dear friend,

  Just three years ago our movement was instrumental in stopping TTIP, the EU-US trade agreement. It wasn’t easy. Together, we collected 3.3 million signatures. Hundreds of thousands of you protested in the streets. We took on the corporations, the lobbyists, 28 governments and the EU Commission. And we won!

  Now we have to do it again to kill off ISDS – which was one of the most dangerous parts of TTIP – once and for all. Over the last three years, this system has been badly wounded. For the first time, with a strong push in 2019, we can get rid of it for good. A Europe-wide campaign against ISDS and for more corporate accountability has just started to make the best of this opportunity!

  ISDS stands for ‘Investor-State-Dispute-Settlement’. It is an obscure parallel justice system only accessible to large corporations. They can use it to sue states and prevent new rules that were intended to protect people and the planet. If on the other hand people are harmed by a corporation, they often don’t have any way of winning justice. This is a horrendous injustice!

  Some ISDS cases are well known, like Vattenfall demanding 5 billion Euros of public money for the German nuclear exit. But hundreds of other scandalous cases are still receiving close to no public attention. And new treaties containing a parallel justice system for corporations even keep on being signed! In order to stop ISDS we need to oppose these new deals and get rid of existing ones.

  This week, corporations are gathering in Davos at the World Economic Forum. They will dine and chat with world leaders until Friday. Those companies include Chevron, which sued Ecuador to avoid cleaning up their oil pollution in the Amazon, and still refuse to pay the victims of their dirty business. Cargill, which sued Mexico after the Government implemented a tax on sugar to address the country’s obesity crisis. Dow Chemical, which sued Canada for banning harmful pesticides, and dozens more.

  Today, we crashed their party. Our colleagues from the “Rights for People, Rules for Corporations” campaign are in Davos. Dressed as wolves, they revealed that more than 40 corporations attending the World Economic Forum have used ISDS to sue governments and extracted vast sums of taxpayers’ money. Some of these same corporations have infringed on human rights but people and the planet cannot bite back. It is time to stop this injustice!

  We demand the EU and member states to support a tough global system that can punish multinationals for their crimes. We need rights for people and new rules for corporations! ISDS must be stopped! And 2019 is the year to do it.

  Please join this new movement and sign the petition today!

  Yours,
  the Stop TTIP team’

  https://stopisds.org/action/
  https://stopisds.org/

  Like

 12. Jochem Jaarsma // januari 23, 2019 om 20:23 //

  Tja Duchesne daar zeg je wat. Jouw beredenering is de reden dat ik sinds Fortuyn dan weer wel, dan weer niet heb gestemd. Ik ben een keer bij stemming -net voor sluitingstijd- gebleven, omdat de burger dat recht heeft. Er waren op mijn locatie twee stembureau’s samengevoegd in één gebouw. Op een gegeven moment zie ik er eentje uit het andere stembureau binnen komen lopen met twee armen vol stembiljetten, met de vraag aan de “voorzitter”, niet wetende dat ik er als enige observant nog zat, “en waar moesten deze heen?”. Het is slechts gissen natuurlijk wat er op die biljetten was rood gemaakt.

  Stemmen is die gehele corrupte ambtenarenkliek -van MP tot nietszeggend raadslidje- legitimeren, ben ik met je eens. Maar een alternatief lijkt -behoudens Frankrijk en Oost-Europese landen- in ons “gave” land nog niet voorhanden.

  Maar ga denk ik toch maar niet nee, dit jaar…

  Like

 13. Jochem Jaarsma // januari 23, 2019 om 20:28 //

  … vergat erbij te zeggen, de voorzitter van het stembureau was de paniek in de ogen te zien. Achteraf besefte ik pas wat ik waarschijnlijk met eigen ogen had mogen aanschouwen: stemfraude. Te laat, ik had direct vragen moeten stellen -en beter:e.e.a. moeten filmen. Maar dat is achteraf, mijn mening dat zelfs het stemmen tellen één corrupte teringzooi is was bevestigd.

  Like

 14. @Merel // januari 23, 2019 om 17:31 //

  Mailen waar naar toe Merel?

  Like

 15. Het lijkt me overigens geen zin hebben. Leuk die oproep van Geert, maar niet een ieder zal die foto maken / doorsturen en wat dan? Wat kunnen ze daar in feite dan mee?
  Lijkt me een wassen neus..

  Like

 16. Scrutinizer // januari 23, 2019 om 20:44 //

  Stemmen heeft geen zin in een monarchie.
  De kiezer geeft een voorkeur aan en meer niet.
  Even een voorbeeld voor Belgistan doch tevens toepasbaar op NL:
  Zolang VB geen 51% haalt, zal de koning hen sowieso buiten spel zetten.
  Zelfs al zijn ze de grootste partij.
  ALS het een automatisme ware geweest dat de grootste sowieso regeert (bv. winner takes all), dan ware het anders geweest.
  Maar zolang dit geen automatisme is, ligt de macht bij de koning die een informateur aanstelt, vervolgens een formateur en tot slot zijn goedkeuring moet geven en die desnoods als ze er neit uitkomen, nieuwe verkiezingen kan laten uitschrijven.
  M.a.w. middels verkiezingen, kan het volk het puzzelen wat bemoeilijken door de lievelingspartij van het onverkozen staatshoofd wat minder stemmen te gunnen. Tja, dat maakt het wat lastiger. Maar uiteindelijk is het niet de kiezer die bepaalt wie er in de regering komt, doch de (ietwat ingeperkte) monarch.
  In NL zal Wilders dus nooit premier worden tenzij ie 51% haalt.
  In B is het noch triester gesteld. Doordat B een soort mini-EU is zal VB nooit 51% van de kiezers kunnen halen. Misschien wel in Vlaanderen maar niet nationaal (tenzij ze in VL ca. 85% zouden scoren maar dat is z.g.a. uitgesloten, al was het maar omdat er meer dan 15% 2e en 3e generatie allochtonen zijn met stemrecht en die gaan heus niet op VB stemmen, al hebben eigenlijk Moslima’s er alle belang bij, maar dat beseffen ze zelf niet, t.g.v. alle propaganda).
  Kortom, de monarch heeft zijn zaakjes goed voor mekaar en zijn slachtoffers beseffen het niet eens omdat ze geloven in de propaganda die ze met de paplepel hebben binnengekregen, nl. dat ze in een democratie wonen.
  [Insert hier zelf uw favoriete Goethe-citaat]

  Like

 17. Ik ga wel stemmen, en stem voor vrijheid
  Als ik niet ga weet ik zeker dat ze me uitlachen
  Wie het laatst lacht lacht het best
  Stem ze weg!

  Like

 18. Duitsland: nieuwe wet tegen kind bruidjes ongrondwettelijk verklaard
  https://nl. gatestone institute.org/ 13612/ duitsland- kindhuwelijk

  Like

 19. Wat een fucking lekker wijf is het toch eigenlijk die Angela Merkel.
  Ik gun haar echt zo vier echtgenoten.
  Zou ze zo van opknappen!!
  Ik bedoel .. daar wordt ze nog lekkerder van.

  Like

 20. Heb die link even opgedeeld, aangezien ‘ie w.s. twee keer in de spambak ligt.
  Volgens mij ben ik gehackt of zo.. kreeg ook een e-mail met nieuwsbrief verzonden naar een gemeenteraadslid alhier vier maal niet verzonden. Israël ow Israël … go to hell. But you will..
  When time is up and ready. Geduld is een schone zaak.

  Like

 21. Nee, heb jaren geleden geplakt voor de club van pvv maar die tijd is voorbij. Israël-vriendjes ga ik niet voor. Vrijheid is een klucht.

  Like

 22. Duchesne // januari 23, 2019 om 23:05 //

  Macht is hetgeen je de ander geeft….

  Like

 23. Ik ga niet zitten wachten op hoe binnen no time heel Nederland vol staat met windmolens moskeeen en huizen voor immigranten, onherstelbaar verandert binnen één generatie.
  Een land waarin mijn kleinkinderen worden geminacht omdat ze blank zijn.
  Niet geschoten is altijd mis

  Like

 24. Baudet vs de Kamer tijdens defensiedebat: NU echt investeren in Defensie!

  Like

 25. Arnold Schipper // januari 24, 2019 om 07:56 //

  Stemmen moet je echt doen, heel links gaat zeker wel stemmen en rechts blijft thuis zoals altijd, wil je wat veranderen ga stemmen en maak inderdaad een foto van je stem biljet

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s