Nieuw

Frankrijk: Migranten maken 40 procent van de jeugdwerkloosheid (15-34 jaar) uit

© Pixabay

Volgens de statistieken van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maken migrantenjongeren bijna de helft uit van de werkloze jongeren in Frankrijk.

De cijfers, die werden bekendgemaakt tijdens een workshop georganiseerd door de OESO en de Association of Economic and Financial Journalists (AJEF), laten zien dat 2,85 miljoen mensen in de leeftijd van 15-34 jaar geen werk hebben, geen onderwijs of opleiding volgen en dat 40 procent van hen ofwel in het buitenland is geboren, ofwel in Frankrijk is geboren van ten minste één allochtone ouder, schrijft het Franse dagblad Le Figaro.

Als gevolg van de statistieken heeft de Europese Unie (EU) Frankrijk opgeroepen meer te doen om personen met een migrantenachtergrond beter te integreren op de arbeidsmarkt.

In totaal bedraagt de arbeidspool van Franse jongeren ongeveer 15,75 miljoen personen, wat leidt tot een arbeidsinactiviteit van ongeveer 18,1 procent.

Vooral in Zweden is de werkloosheid de afgelopen jaren veel hoger gebleken onder migranten dan onder autochtonen. Uit een verslag van de Zweedse openbare dienst voor arbeidsvoorziening van vorig jaar blijkt dat de totale werkgelegenheid weliswaar was afgenomen, maar dat er nog steeds een grote kloof bestaat tussen migranten en autochtone Zweden.

In een van de meest migranten-bevolkte grote steden van Zweden, de zuidelijke stad Malmö, is het effect duidelijk: het werkloosheidspercentage van de stad is bijna verdubbeld ten opzichte van het Zweedse nationale gemiddelde.

In Duitsland meldde het Bundesamt für Arbeitslosigkeit (BA) vorig jaar dat meer dan de helft van de ontvangers van “Hartz IV”, de Duitse bijstandsuitkering, migranten waren. Het hoogste aantal migranten met een uitkering komt oorspronkelijk uit Syrië, met een totaal van 584.000 Syriërs die een uitkering ontvangen.

Bron:

France: Migrants Make up 40 Percent of Unemployed Youth

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Frankrijk: Migranten maken 40 procent van de jeugdwerkloosheid (15-34 jaar) uit

 1. ‘Vele varkens maken de spoeling dun.’

  Like

 2. Het heeft ook te maken met de werkethiek.
  Blanken hebben gewoon een veel hogere werkethiek dan zwarten. De nieuwkomers WILLEN niet werken, ze willen alleen de vruchten van andermans arbeid plukken.
  Laten we wel zijn, Afrika is een enorm continent, enorm rijk aan grondstoffen, enorme gebieden die geschikt zijn voor landbouw. Er is geen enkel excuus voor de achterlijkheid en barbaarsheid van dat continent behalve de onwil en onkunde van de bevolking.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Frankrijk: Migranten maken 40 procent van de jeugdwerkloosheid (15-34 jaar) uit | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s