Nieuw

Duitsland beëindigt deelname aan mensensmokkelmissie Sophia – Salvini: Mooi !

Een woordvoerder van het Berlijnse ministerie van Defensie zei dit. Duitsland schorst daarom de deelname aan Operatie Sophia, de inzet van de marine van de EU ter bestrijding van de mensenhandel in het Middellandse-Zeegebied. De reden voor deze beslissing? De “harde” lijn – naar hun mening – van de gele en groene regering in Italië over het immigratievraagstuk.

De door de vorige regering Renzi ondertekende overeenkomsten voorzagen dat alle illegale immigranten die door militaire schepen uit EU-landen, waaronder Duitsland, uit zee werden gevist, in Italië aan land zouden gaan. In ruil voor een onwaarschijnlijke toekomstige verdeling over de EU wat in feite nooit gebeurd is.

Verre van een strijd tegen illegale immigranten – het verklaarde doel van de Sophia-missie – was dit een taxidienst geworden in synergie met de NGO’s en een handel in nieuwe slaven.

Zoals uitgelegd aan het Afp door een woordvoerder van het Duitse Ministerie van Defensie, blijft het fregat Augusta tot begin februari voor de Libische kust, zoals gepland, terwijl het bevoorradingsschip van Berlijn “voorlopig” niet naar de Middellandse Zee wordt gestuurd, in tegenstelling tot wat was gepland. Het besluit om geen schepen meer te sturen is vandaag door de inspecteur-generaal van het Duitse leger meegedeeld aan de leden van de Commissie buitenlandse zaken van de Bondsdag.

Maar onmiddellijk na de aankondiging van de Suddeutsche Zeitung ontkennen EU-bronnen de terugtrekking van Duitsland uit de Sophia-missie in het Middellandse Zeegebied. “Dit is de terugtrekking van een fregat voor een normale rotatie, die al enige tijd geleden is meegedeeld, zoals de laatste jaren meermaals is gebeurd”, leggen ze uit vanuit Brussel, met de vermelding dat “er geen opschorting is geweest”.

Een ander ding zou zijn als Sophia zich aansloot bij de Italiaanse Libische zeeblokkade om de boten terug te brengen, maar het is dus gewoon een magneet voor de illegale immigranten.

Laten we niet vergeten dat de illegale immigranten die door de Sophia-missie van boord zijn gegaan 9% zijn van het totaal aantal aankomsten in de afgelopen drie jaar voor hun rekening nemen: we hebben het over meer dan 50.000 illegale immigranten die niet in Italië terecht hadden mogen komen.

Eunavformed is gemaakt om mensensmokkelaars te verpletteren: in werkelijkheid is het veranderd in nog een taxidienst ten gunste van de smokkelaars. Ondanks de 151 verdachten, voornamelijk schippers, die aan de Italiaanse autoriteiten zijn overgedragen en de 551 gezonken of in beslag genomen boten, is de EU-vloot er nooit in geslaagd om de handel van migranten tegen te houden: integendeel, zij heeft het juist vergemakkelijkt.

Alle gerapporteerde 393 immigranten die gisteren door de Libische kustwacht werden opgepikt zijn weer veilig en gezond terug.. De samenwerking werkt, de Scafisti, de smokkelaars en de gangsters moeten begrijpen dat hun zaken over zijn.

Het was geen zeeblokkade, de blokkade die nu door Italië en Libië samen wordt uitgevoerd.

Salvini zegt dat hij de Duitsers niet zal gaan missen en prijst de samenwerking met de Libische kustwacht. 100 migranten zijn de afgelopen dagen door de kustwacht van Tripoli zijn teruggebracht naar Libië. En terwijl de minister van Binnenlandse Zaken de samenwerking met de Libiërs prijst, is UNHCR tegen deze oplossing.

“Gezien de huidige context, waarin gewelddadige botsingen en wijdverbreide mensenrechtenschendingen de overhand hebben, moeten migranten en vluchtelingen niet terugkeren naar Libië”, schrijft UNHCR in een notitie. Volgens het VN-agentschap “moeten de staten dringend ingrijpen om opnieuw doeltreffende reddingsmaatregelen in het Middellandse-Zeegebied in te voeren door meer gecoördineerde en gezamenlijke reddingsoperaties uit te voeren, snelle ontschepingsprocedures in veilige havens in te voeren en maatregelen in te trekken die de activiteiten van NGO-schepen verhinderen.

Het standpunt van de minister van Binnenlandse Zaken is anders, zo niet omgekeerd. Vandaag heeft Salvini herhaald dat de enige manier om het aantal doden op zee te verminderen is om het aantal vertrekken te verminderen. En om dit doel te bereiken, moet Libië samenwerken met het patrouilleren van zijn zeeën. “Mijn antwoord aan de VN is Nee,” schreef de leider van de Lega op Twitter. Die in de ochtend had uitgelegd: “We werken vertrouwelijk” met Libië “om de problemen op te lossen”, omdat de migranten “niet hoeven te vertrekken” en “degenen die vertrekken keren terug naar Libië”. De VN en de UNHCR worden gewaarschuwd.

Mijn antwoord aan de Verenigde Naties is NEE.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Duitsland beëindigt deelname aan mensensmokkelmissie Sophia – Salvini: Mooi !

 1. Jack vanderVeen // januari 23, 2019 om 04:07 //

  Toch wel een goed gevoel zo’n Salvini, die hetzelfde zegt als de meerderheid in Europa en de mogelijkheid ook heeft om de daad bij het woord te voegen. EN DIT OOK DOET. Ondanks gemekker van al dat smerige lynxe gepeupel dat op zoek is naar wederom een oorlog. Of niet Angela?

  Liked by 4 people

 2. Eindelijk goed nieuws

  Like

 3. walterh66 // januari 23, 2019 om 16:37 //

  Libië is toch helemaal veilig gebombardeerd door Hillary Clinton en Sarkozy?
  Er is dus geen enkele reden dat gelukszoekers niet terug gestuurd kunnen worden.
  Als het toch niet veilig is, waarom zijn HRC en Sarkozy dan nog niet aangeklaagd voor oorlogsmisdaden?

  Liked by 1 persoon

 4. Arthur Schop // januari 24, 2019 om 15:58 //

  Sinds aantreden van Salvini is het goede nieuws nagenoeg het monopolie van Italie.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Italiaanse geheime dienst: Mensensmokkelaars verdrinken massaal dobbernegers om sympathie op te wekken in het Westen – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s