Nieuw

Amerikaanse joden gearresteerd voor het vernielen van een kruisbeeld in Uman, Oekraïne

Uman, de plaats van het graf van Rabbi Nachman, trekt jaarlijks duizenden ultraorthodoxe pelgrims. De spanning tussen pelgrims en omwonenden wordt vaak gewelddadig.

Twee Joodse burgers uit de VS zijn gearresteerd in Oekraïne op verdenking van het vernielen van een kruisbeeld terwijl ze dronken waren, aldus openbare aanklagers.

Het incident, dat vorige maand plaatsvond, is het laatste in een reeks van vijandelijkheden in Uman, een bedevaartsoord voor Joden, waar wrijving met de lokale bevolking vaak resulteert in cycli van haatdelicten.

Het Openbaar Ministerie van de regio Uman in het centrum van Oekraïne kondigde maandag de detentie van de mannen van 19 en 20 jaar aan in verband met een vandalismedaad die vorige week plaatsvond. Twee mannen die als orthodoxe joden gekleed leken te zijn, braken delen van een kruisbeeld af dat door de lokale bevolking werd opgericht bij een meer waar joden zich in een rivier onderdompelen als onderdeel van een religieus ritueel.

Een beveiligingscamera legde vast hoe de mannen het kruisbeeld te vernielden.

Het kruisbeeld staat bij het graf van de 18de-eeuwse stichter van de Breslav Hasidische beweging. Sinds het daar in 2013 werd geplaatst, heeft het kruisbeeld te lijden gehad van meerdere daden van vandalisme.

In 2016 werd in een synagoge in Uman ingebroken en met rode verf besproeid. Een varkenskop met een hakenkruis in het voorhoofd gesneden, werd achtergelaten.

Gevechten tussen de lokale bevolking en pelgrims zijn gebruikelijk in Uman, waar ongeveer 30.000 Joden per jaar samenkomen op Rosh Hashanah.

Bron:

American Jews Detained Over Crucifix Vandalism in Uman, Ukraine

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (634 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s