Nieuw

Voetbalclub Hapoel Tel Aviv krijgt boete omdat fans opriepen tot holocaust voor de tegenstander

De voetbalbond gelast Hapoel Tel Aviv om NIS 25.000 te betalen voor het gebruik van de offensieve term tegen het rivaliserende team door de fans.

Het bestuursorgaan van de Israëlische voetbalbond heeft donderdag een boete opgelegd aan premier league-club Hapoel Tel Aviv vanwege ‘Holocaust’-oproepen door de supporters bij de uitwedstrijd tegen de bittere rivaal Maccabi Tel Aviv.

De Israëlische voetbalbond zei dat Hapoel een boete van NIS 25.000 ($ 6,770) kreeg wegens wanordelijk gedrag tijdens een kampioenswedstrijd op 14 januari, toen Hapoel-fans flessen gooiden na een handgemeen op het veld tussen spelers van de twee teams.

De FA zei dat Hapoel-aanhangers tweemaal ‘Holocaust voor Maccabi’ zongen, een verwijzing naar de vernietiging van Europese Joden door de nazi’s en een taboe-gebruik van de term in de Joodse staat.

De vereniging verwierp het argument van de Hapoel advocaat dat de fans het Hebreeuwse woord “Shoah” in zijn meer algemene zin van “vernietiging” gebruikten zonder dat het verband hield met de genocide op Joden.

Het management van Hapoel gaf een verklaring uit waarin het gedrag van zijn aanhangers en “alle vormen van geweld” aan de kaak werden gesteld, zonder de beledigende gezangen te noemen.

Maccabi heeft 21 nationale kampioenschappen gewonnen en staat momenteel aan de top van de ranglijst. Hapoel, dat op de 12e plaats van de 14 teams achterblijft, heeft 13 kampioenschappen gewonnen.

Bron:

Tel Aviv soccer team fined over fans’ use of ‘Holocaust’ taunts

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (640 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

1 Comment on Voetbalclub Hapoel Tel Aviv krijgt boete omdat fans opriepen tot holocaust voor de tegenstander

  1. Fijn dat een boemerang altijd terugkomt.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s