Nieuw

Noors hotel stopt met het serveren van varkensvlees voor het personeel: “We zijn trots op de diversiteit van het hotel”

Op verzoek van de medewerkers, waar 120 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd zijn, heeft de directie van het hotelketen Scandichotellet ermee ingestemd om ’s avonds het varkensvlees van het menu voor het personeel te verwijderen. “We zijn trots op de diversiteit van het hotel”, zegt hotelmanager Lise Solheim Haukedal.

Worsten, spek en andere varkensvleessoorten staan voortaan ’s avonds niet meer op het menu van de medewerkers. Overdag blijft het echter tot nader order aanwezig.

– Het is waar dat we proberen om varkensvlees in de eetzaal van het personeel te vermijden. We zijn trots op de diversiteit van het hotel. We hebben veel nationaliteiten onder onze medewerkers en we willen ons aanpassen. Tegelijkertijd hebben we een grote focus op voedselverspilling in Scandic en willen we dit zoveel mogelijk beperken, zegt Lise Solheim Haukedal.

Op de vraag waarom men ervoor gekozen heeft om alleen varkensvlees te verwijderen, zegt Solheim Haukedal dat dit te maken heeft met de feedback van het personeel en dat men ervoor gekozen heeft om aan de standpunten te gehoorzamen. Ze benadrukt ook dat inclusie een belangrijke factor is voor het hotel. Naar verluidt zou men geen klachten over het verbod op varkensvlees hebben ontvangen.

Reacties op politiek niveau

– Wat zij aan hun werknemers serveren is niet iets waar ik mij mee zou moeten bemoeien, zegt Jon Helgheim, woordvoerder immigratiebeleid van de Fremskrittspartiet [De Vooruitgangspartij] , maar voegt eraan toe:

– Deze ontwikkeling die we zien toenemen, is naar mijn mening een misplaatste bijdrage aan de integratie, die volgens mij in plaats daarvan meer tegenstellingen creëert. Velen vinden dat dit een aanpassing is aan een andere cultuur en religie, en dat het volk er niets over te zeggen heeft. Het is gebaseerd op het principe dat de meerderheid zich moet aanpassen aan een minderheid.

Bron:

Norskt hotell slutar servera fläskkött för personalen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Noors hotel stopt met het serveren van varkensvlees voor het personeel: “We zijn trots op de diversiteit van het hotel”

 1. Bullshit.
  Als ze de diversiteit zo waarderen dan zou OOK varkensvlees worden geserveerd. Dit is weer eens toegeven aan drammen en dreigementen uit islamitische hoek.

  Liked by 1 persoon

 2. Ach ja. Het niet eten van varkensvlees hebben de moslims ook uit de bijbel ‘geleend’.
  Alleen zij houden zich er wat meer aan dan de Christelijke ‘gelovigen’.

  Deuteronomium 14:3-21 BasisBijbel (BB)
  3 Eet niets wat de Heer walgelijk vindt. 4 Dit zijn de dieren die jullie mogen eten: koeien, schapen, geiten, 5 herten, reeën, antilopen, steenbokken, dassen, wilde buffels en gemzen. 6 Dus alle dieren die gespleten hoeven hebben (namelijk hoeven die helemaal in tweeën zijn gedeeld) en die herkauwen. 7 Maar de volgende dieren mogen jullie niet eten: kamelen, hazen en konijnen. Zij herkauwen wel, [a] maar hebben geen gespleten hoeven. Zij zijn onrein voor jullie. 8 Ook varkens mogen jullie niet eten, want die hebben wel gespleten hoeven, maar herkauwen niet. Ze zijn onrein voor jullie. Jullie mogen ze niet eten. En als jullie ze ergens dood vinden, mogen jullie ze niet aanraken.

  Like

 3. @krots De Christenen houden zich aan het 2e testament. In Marcus 7:18-19 verklaard Jezus alle speizen rein.
  ” 18Hij antwoordde hun: “Begrijpt ook gij nog zo weinig? Beseft gij dan niet, dat al wat van buitenaf in de mens komt hem niet kan bezoedelen, 19omdat het niet in zijn hart komt maar in zijn buik en zijn weg vindt in een zekere plaats?” Zo verklaarde Hij alle voedsel rein. ”
  De koran is echter een slap aftreksel van het 1e testament.
  ” Hoed u voor namaak “, zij mijn vader altijd.
  Gelijk had hij.

  Like

 4. Wanneer je een moslim vraagt waarom ‘ie geen varkensvlees eet, zal ‘ie w.s. niet verder komen dan: ‘Dat is mijn geloof.’ M.a.w. .. ‘geen idee’. Hetgeen ik ervan heb begrepen, is het gebaseerd op een verhaal waarin ‘god’ (ik weet niet meer welke) een duivel (ik weet niet meer welke) verbande op zodanige wijze dat de entiteit verdween in een varken. Daardoor is nu voor hen het varken onrein. Naast het verhaal omtrent die ‘gespleten hoef’.

  120 Nationaliteiten werkzaam in dat hotel .. aardig wat; groot hotel !! Daar is het hotel dat mijn ouders runden niets bij. Ben benieuwd welke 120 nationaliteiten er werkzaam zijn. De reden die wordt opgegeven om varkensvlees te verbannen m.b.t. het personeel is ‘leeg’ of eigenlijk niets zeggend behalve dat de trots omtrent ‘diversiteit’ uiteindelijk resulteert tot buigen totdat je reet omhoog staat. Varkens zijn ‘vies’ maar met je reet omhoog daar houden ze dan weer wel van. Gekke mensen.

  Like

 5. Mijn vader zei altijd: ‘Onderzoek alles; behoudt het goede.’

  Like

 6. Norway Forms First Conservative mayority government in 30 years!!!

  Like

 7. @jantjeuitnl, ik ga met u niet het welles / nietes spelletje spelen wat Jezus precies gezegd zou hebben.
  Mensen die het oude Hebreeuws en Grieks kunnen lezen zeggen dat het er niet staat, dat Jezus het eten rein heeft verklaard. dat het er door de vertalers gewoon bij is verzonnen, maar zelfs als Jezus dat wel had gedaan, (al het eten rein verklaren) betekent nog niet dat alles wat er voor eten op uw bord ligt eten is in de ogen van God.
  Ik kan geen Hebreeuws of Oud Grieks lezen, dus ik moet het doen met mensen zoals deze.

  Like

 8. Je bent als ondernemer toch ook wel compleet mesjogge om een fucklim aan te nemen in je bedrijf. Dat is nu letterlijk de problemen opzoeken. en kunnen we aub de fabeltjes krant buiten de discussie laten, het is niet veel minder achterlijk dan de koran

  Like

 9. Soms eet je wat er is om in leven te blijven, daar is niets mis mee
  Here zegen deze spijze, amen

  Like

 10. Ik zou eerder het uitdragen van religie in het openbaar, welke religie dan ook, verbieden.
  Iedereen mag geloven wat ie wil; dat mag je thuis uitoefenen als hobby, net als postzegels verzamelen, en er verder niemand mee lastig vallen.
  Case closed.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s