Nieuw

“Soros dicteert praktisch het migratiebeleid van Brussel”

“Het nieuwe besluit van het Europees Parlement om de financiële middelen voor ‘Soros-groepen’ te verhogen, maakt nog maar eens duidelijk dat George Soros het migratiebeleid van Brussel praktisch dicteert”, aldus de communicatiechef van Fidesz op donderdag.

Het voorstel van het EP over het opschorten van EU-gelden werd zwaar bekritiseerd door de Fidesz (Hongaarse Burgeralliantie), maar werd door links-liberale oppositieleden van het Europees Parlement toegejuicht.

Balazs Hidveghi reageerde op een resolutie van het Europees Parlement over de verdrievoudiging van de financiering in de financiële periode 2021-2027 voor NGO’s die zich inzetten voor het behoud van democratische waarden. Volgens de resolutie zouden in aanmerking komende burgergroeperingen 1,8 miljard euro steun krijgen in plaats van de oorspronkelijk geplande 642 miljoen euro.

Hidveghi hield vol dat Brussel de financiering voor “Soros-organisaties” wilde verhogen zodat ze “nog meer migranten naar Europa konden brengen”. Hij zei dat de stemming “nog meer bewijs was dat de pro-migratie meerderheid van het EP het Soros-plan stap voor stap volgt”.

Hij voegde eraan toe dat Brussel zich ook voorbereidt op een vermindering van de financiering voor “lidstaten die tegen het migratiebeleid van Brussel ingaan”, zodat het geld dat zij van die landen inhouden, kan worden verdeeld onder “de pro-migratie Soros-groepen”.

Hongaarse leden van het Europees Parlement hebben ook commentaar gegeven op het wetsontwerp van het EP, volgens hetwelk regeringen die zich bemoeien met rechtbanken of nalaten om fraude en corruptie aan te pakken, het risico lopen om EU-gelden op te schorten. Volgens Fidesz MEP Tamas Deutsch kan de EU geen beslissing nemen die schendingen van de rechtsstaat zou bestrijden door het schenden van de rechtsstaat.

Hij zei dat de Hongaarse regering nooit een dergelijke opschorting van fondsen zal steunen, omdat het gericht is op het bestraffen van lidstaten die zich verzetten tegen het pro-immigratiebeleid van Brussel en het “Soros-plan“.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft ondertussen het voortouw genomen in een poging om een pan-Europese conservatieve alliantie op te richten die de “alliantie van soevereine staten” [alleanza di sovranisti] wordt genoemd – met gelijkgezinde kiezers in heel Europa om de komende verkiezingen voor het Europees Parlement aan te vechten.

Het doel is om de nationale soevereiniteit te herbevestigen door de politieke samenstelling van het Europees Parlement te veranderen, en in het verlengde daarvan de uitvoerende macht van de EU, de Europese Commissie, en uiteindelijk de Europese Raad, waar de nationale leiders de belangrijkste EU-besluiten nemen.

Fidesz blijft deel uitmaken van de Europese Volkspartij, die zich heeft verzet tegen oproepen om Orban uit te zetten voor zijn eurosceptische en anti-immigratiestandpunten. De woordvoerder van Orban, Zoltan Kovacs, juichte de plannen van Salvini om een dergelijke alliantie op te richten toe.

“De as Warschau-Rome is een grote ontwikkeling waaraan grote verwachtingen zijn verbonden. Ik zou willen dat Europa rechts van de EVP een politieke kracht heeft, een as van Rome-Warschau, die in staat is te regeren, verantwoordelijkheid op zich te nemen en zich tegen immigratie te verzetten.

Orban is niet bereid geweest om de Europese Volkspartij te verlaten omdat deze als machtigste groepering in het Europees Parlement hem beschermt tegen vergelding van zijn pro-Europese tegenstanders.

Salvini en Orban hebben beiden beloofd een “anti-immigratie-as” te creëren om het pro-migratiebeleid van de Europese Unie tegen te gaan. Op 28 augustus beloofden Orban en Salvini in Milaan samen te werken met Oostenrijk en de Visegrad-groep – Tsjechië, Hongarije, Polen en Slowakije – om zich te verzetten tegen een pro-migratiegroep van EU-landen onder leiding van de Franse president Macron.

De leden van het supranationale Europees Parlement organiseren zich in ideologische groepen zoals in de nationale wetgevingen. Er zijn momenteel acht fracties in het Europees Parlement.

De grootste is de centrumrechtse Europese Volkspartij (waarvan de Christendemocratische Unie van de Duitse bondskanselier Merkel een belangrijke pijler is), gevolgd door de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten, de Fractie Europese Conservatieven en Hervormers en de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE).

Het recente besluit van de Franse president Emmanuel Macron’s politieke partij En Marche om toe te treden tot de ALDE, zou ertoe kunnen leiden dat dit het op een na grootste blok van het Europees Parlement wordt, na de verkiezingen van mei.

In Polen heeft Salvini een ontmoeting gehad met premier Mateusz Morawiecki, minister van Binnenlandse Zaken Joachim Brudziński en Jarosław Kaczyński, de machtige leider van de regeringspartij voor recht en justitie (PiS), die momenteel deel uitmaakt van de groep Europese Conservatieven en Hervormers (ECR).

De ECR-Fractie dreigt ineen te storten wanneer haar achttien Britse conservatieve partijleden van het Europees Parlement (leden van het Europees Parlement) na Brexit vertrekken; dit zou de PiS laten zonder een groepering in het Europees Parlement.

Het is onwaarschijnlijk dat de PiS zich bij de Europese Volkspartij zal aansluiten omdat de belangrijkste oppositiepartij van Polen, het burgerplatform, deel uitmaakt van die groepering. De nieuwe, door Salvini geleide groepering zou dan ook een aantrekkelijke optie zijn voor de PiS.

Salvini heeft al Franse en Nederlandse anti-immigratie partijen – Marine Le Pen’s National Rally (voorheen bekend als National Front) en Geert Wilders’ Partij voor de Vrijheid – overtuigd om toe te treden.

Als PiS en de Oostenrijkse Vrijheidspartij aan boord zouden komen, zou de eurosceptische alliantie van Salvini tot 150 leden van het Europees Parlement kunnen hebben. Daarmee zou het de op twee na grootste fractie van het Europees Parlement worden en zou het echt invloed kunnen uitoefenen op de wetgeving van de EU.

Op een gezamenlijke persconferentie zei Salvini: “Vandaag begint een reis die de komende maanden zal worden voortgezet voor een ander Europa, voor een verandering van de Europese Commissie, van het Europese beleid, dat het recht op leven, werk, gezondheid en veiligheid centraal stelt, alles wat de Europese elites, gefinancierd door [miljardair Hongaars filantroop George] Soros en vertegenwoordigd door Macron, ontkennen.

“We zitten dicht bij een historisch keerpunt op continentaal niveau.

Maar Duitsland en Frankrijk hebben op deze uitdaging gereageerd door de Europese integratie te verdubbelen. Op 10 januari meldde The Times of London dat Merkel en Macron het zogenaamde “Verdrag van Aken” zullen ondertekenen, dat “een nieuw tijdperk van integratie inluidt”.

Marine Le Pen verwierp het nieuwe verdrag als een “onevenwichtig” dictaat uit Duitsland, terwijl Alexander Gauland, leider van de anti-migratie partij Alternatief voor Duitsland, het beschreef als een “erosie van onze nationale soevereiniteit”.

Bron:

‘Soros is practically dictating Brussels’ migration policy’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

7 Comments on “Soros dicteert praktisch het migratiebeleid van Brussel”

 1. Guy Verhofstadt : “Civil society will be our strongest ally to protect the #RuleOfLaw & fundamental rights across the EU!”

  Bedoelt ‘ie daarmee dat de Europese Stasi van kracht wordt én dat ‘men van hogerhand’ onze stembiljetten zal gaan laten vervalsen? De apparaatjes om dat te kunnen doen, zijn immers al ontwikkeld en op de markt..

  Like

 2. Even dat ‘Verdrag van Aken’ opgezocht, maar er lijkt niets over te vinden te zijn. Wel over de ‘Vrede van Aken’, maar dat vond plaats in 1668 / 1748 (???). Gewoon gegoocheld hoor, want ik weet daar geen ene reet vanaf.

  Like

 3. Wat zou ik graag de rest van zijn rotte tanden uit zijn smoel slaan. En misschien komt die tijd ooit nog eens wanneer we Europa afbreken.

  Like

 4. De EU, Stef.

  Europa gaan we niet afbreken, dat gaan we heropbouwen 😉

  Like

 5. They Don’t Want You to Know This! Scientists are Hiding a Scary Secret

  Like

 6. Jochem Jaarsma // januari 21, 2019 om 02:24 //

  Dat “Verdrag van Aken” kan ik ook niets over terugvinden. Kan natuurlijk weer zo’n vrijdagmiddag hamerstuk van de Brusselse maffia zijn waarvan wij achteraf te horen krijgen dat halfzachte Rutte “zich er wel in kon vinden, maar nog wel degelijk vragen heeft”.

  Wat Fubar eerder in ander topic zei … zij gaan echt niet winnen. Zijn we godverdomme altijd nog zelf bij…niet?

  Liked by 2 people

 7. @Greengo // januari 21, 2019 om 01:00
  Een veelvoorkomende combinatie van waarheid en fictie. Een disinfo agent, mogelijk zonder dat de man zich ervan bewust is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s