Nieuw

Israël beschiet weer het internationale vliegveld van Damascus

De Syrische luchtdefensie heeft een Israëlische luchtaanval in zijn grondgebied afgeslagen, afweergeschut onderschepte met succes zeven inkomende raketten die door F-16 gevechtsvliegtuigen afgevuurd werden, zeiden Russische militairen. Er werden geen schade of slachtoffers gemeld.

De aanval vond plaats om 13:32 lokale tijd op zondag, zei het Russische Ministerie van Defensie. Vier F-16 Israëlische straaljagers vlogen boven de Middellandse Zee toen ze geleide raketten naar Syrië lanceerden, gericht tegen de “internationale luchthaven ten zuidwesten van Damascus”, legden de militaire functionarissen uit.

De Syrische Pantsir en Buk luchtverdedigingssystemen werden gebruikt om Israëlische raketten neer te schieten en zeven ervan uit te schakelen. De militairen voegden eraan toe dat er geen schade aan de luchthaven en geen slachtoffers op de grond waren.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu bevestigde de aanval op de luchthaven en zei dat het deel uitmaakte van het “permanente beleid van het land…. om zich te verzetten tegen de pogingen van Iran om voet aan de grond te krijgen in Syrië.

Het Israëlische leger zei dat ze op dezelfde dag een raket hadden onderschept die richting de noordelijke Golanhoogte was gelanceerd, zonder aan te geven waar de raket vandaan kwam. In de afgelopen jaren heeft Israël meerdere luchtaanvallen op Syrisch grondgebied uitgevoerd, waarbij vermeende Iraanse doelen werden aangevallen. Niet alle door Syrië gemelde aanvallen werden vervolgens door de IDF bevestigd. Ambtenaren in Tel Aviv hebben Iran ervan beschuldigd dat het zijn ‘proxies’ ter plaatse in Syrië gebruikt om de veiligheid van Israël te ondermijnen.

Damascus heeft herhaaldelijk de Israëlische luchtaanvallen aan de kaak gesteld en benadrukt dat deze een ongebreidelde schending van de soevereiniteit van de staat vormen. Rusland heeft zich bij Syrië aangesloten bij de veroordeling van Israëlische operaties. Ambtenaren hebben de IDF-aanvallen veroordeeld als roekeloze daden die de burgerluchtvaart in het gebied in gevaar brengen.

Israël probeerde Syrië te verleiden tot het neerschieten van passagiersvliegtuigen in de aanval op kerstdag

Met de aanval op Damascus vorige maand terwijl nietsvermoedende christenen Kerstmis aan het vieren waren probeerde Israël Syrië uit te lokken om twee burgerluchtvaarttoestellen neer te schieten op eenzelfde manier zoals ze Syrië eerder uitgelokt hadden om een Russisch vliegtuig neer te halen.

Vorig jaar ontving Damascus een partij Russische S-300 luchtverdedigingssystemen, die door Moskou werd geleverd als reactie op het neerstorten van het Russische Il-20 verkenningsvliegtuig in Syrië op 17 september. Het toestel, met 15 militairen aan boord, werd ten onrechte doelwit van Syrische luchtverdedigingseenheden.

Rusland zei dat de tragedie plaatsvond omdat een Israëlische F-16-jet het gebruikte als dekking tijdens een nieuwe aanval op Syrische doelwitten. Israël ontkende echter elke vergrijp en probeerde de schuld naar Syrië en zijn bondgenoot, Iran, te schuiven. Moskou stond er nog steeds op dat acties van Israëlische piloten tot de tragedie leidden.

Moskou en Damascus hadden een langjarig S-300-contract, maar de levering van het systeem was jarenlang bevroren vanwege bezorgdheid van de kant van Israël.

Bron:

Syria repels IDF air raid on intl airport south of Damascus, shot down 7 missiles – Moscow

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Israël beschiet weer het internationale vliegveld van Damascus

 1. Wat vindt Erdogan daar nou van?
  En ik dacht toch dat die F16 niet meer vlogen, ben ik even abuis.

  Like

 2. Zolang die F35 nog te zwaar is om op te stijgen …

  Like

 3. Jochem Jaarsma // januari 21, 2019 om 06:37 //

  Begin met de dag meer waardering te krijgen voor Assad. Wetende dat je het gelijk aan je hand hebt maar moeten opboksen tegen de gluiperige NWO fascistjes … Het is te hopen dat Putin voet bij stuk houdt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s