Nieuw

De smokkelaars van defensie sturen containers vol stenen naar Nederland in plaats van opium

Opiumrokers op Java in de tijd dat het Koninklijk Huis daar een monopolie op de opiumhandel had. Collectie Tropenmuseum, Wikimedia.

Foutje, bedankt. En nee, u kunt niet even Apeldoorn bellen.

Misschien zijn ze nog door te verkopen aan een moskee ergens; ‘Hier originele Afghaanse stenen, van oud vrouwtje geweest, altijd binnen gelegen, handzaam formaat.’

Trouw:

Tien Defensie-containers die terugkwamen uit Afghanistan waren niet gevuld met defensiematerieel, zoals de bedoeling was, maar met stenen. Anonieme bronnen vertelden dit dinsdag aan Omroep Brabant en de marechaussee bevestigt het verhaal.

De opium wordt normaal gesproken geruild voor defensiematerieel:

‘Inhoud tientallen miljoenen waard’

Volgens ex-sergeant-majoor Smit had de inhoud van de containers een waarde van tientallen miljoenen euro’s. De inhoud bestond volgens hem uit veel relatief eenvoudige, niet al te dure spullen, zoals bedden, matrassen, ‘desert’-schoenen, handschoenen en kleding.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10061 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s