Nieuw

Studie: Zweedse bevolking wordt steeds negatiever tegenover multiculturalisme

De laatste jaren is dit cijfer drastisch gedaald. Volgens onderzoekers handelt het zich om bepaalde "groepen die geen gelijke tred houden met de globale ontwikkeling"

Uit enquêtestudies van de Universiteit van Gävle blijkt dat de Zweedse bevolking steeds negatiever wordt ten opzichte van etnische diversiteit. “We hebben gezien dat de kritiek op immigratie en diversiteit vaak samengaat”, verklaart docent Mehrdad Darvishpour, die zegt dat het erom gaat of je “gelijke tred houdt met de globale ontwikkeling” of niet.

Sinds 2005 heeft het onderzoeksproject Diversiteitsbarometer enquêtestudies samengesteld die laten zien welke houding mensen in Zweden hebben ten opzichte van etnische diversiteit en immigratie.

Het project wordt georganiseerd door de Gävle Universiteit en toen de studies in 2014 werden samengesteld, was 77 procent positief tegenover diversiteit en immigratie. Dat cijfer zou later drastisch veranderen. Reeds in 2016 was het cijfer gedaald tot 55 procent positief.

Onderzoeker Mehrdad Darvishpour is docent aan de universiteit van Mälardalen en volgens hem is Zweden “nog nooit zo gepolariseerd geweest als nu”. Darvishpour is een van de onderzoekers die onderzocht wat de reden van de sterke verandering zou kunnen zijn.

In een rapportage van SVT legt hij uit dat de houding ten opzichte van immigranten na de migratiegolf in 2015 is verhard.

– We hebben gezien dat de kritiek op immigratie en diversiteit vaak samengaat, zegt Davishpour.

Volgens Darvishpour is het cijfer gedaald omdat de kijk op immigratie in verschillende groepen negatiever is geworden. De onderzoeker wijst in het bijzonder op “laaggeschoolden, mensen die in dunbevolkte gebieden wonen, ouderen en mannen”.

Hij is ook van mening dat het gaat om mensen die minder contact hebben met immigrantengroepen. Dat standpunt is niet in overeenstemming met andere beoordelaars, die daarentegen stellen dat Zweden, die de problemen van immigratie van dichtbij zien, negatiever zijn dan Zweden die in minder problematische gebieden wonen, zoals de binnenstad van Stockholm.

Het feit dat ouderen negatiever zijn dan jongeren beschouwt Darvishpour als een gevolg van het feit dat ouderen niet zoals de jongeren “gelijke tred houden met de globale ontwikkeling”.

1,2 miljoen immigranten

Volgens cijfers van de Migratiedienst heeft Zweden tussen 2009 en 2018 1.185.350 immigranten ontvangen.

Toplijst van  de grootste jaarlijkse immigratie in de geschiedenis van Zweden:
2016: 151 031
2017: 135 529
2018: 132 696
2013: 121 718
2012: 116 444
2014: 115 703
2015: 115 104
2009: 102 832
2011: 97 905
2010: 96 388
Bron: Zweedse Migratiedienst.

LEES OOK: Rapport: Etnische Zweden in de minderheid in Zweden in 2065 – aan het eind van de eeuw nog maar 5 miljoen over

Bron:

Studie: Svenskar alltmer negativa till mångkultur

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Studie: Zweedse bevolking wordt steeds negatiever tegenover multiculturalisme

 1. antiislamnu // januari 20, 2019 om 00:15 //

  Aan het eind van de eeuw nog maar 5 miljoen Zweden over nou ja prima toch dat krijg je met collectieve zelfmoord.
  Zie hier hoe ze zich zelf voor lul zetten

  Like

 2. “We hebben gezien dat er kritiek (!) op migratie en diversiteit vaak samenhmgaat” zegt blabla.
  Immigratie zorgt immers voor ongewenste diversiteit.

  Like

 3. Euh Dink // januari 20, 2019 om 11:31 //

  Ook hier zijn weer de laaggeschoolden en ouderen de pineut. Dit non-argument werd ook bij de Brexit-stemming gebruikt om de uitslag ervan ongeldig te laten klinken.

  Ik ben ook zo’n ‘oudere man’. Daardoor heb ik tijd zat en voldoende levenswijsheid om, naast de MSM, ook het internet uit te pluizen en tot conclusies te komen. Mijn kinderen hebben daar géén tijd voor: die moeten keihard werken om belastingen in het laadje te brengen. De tieners worden door hun poco-juffen zodanig geprogrammeerd dat zij geen enkele kritiek kunnen ontwikkelen en pionnen zijn voor de globalisten. Laaggeschoolden doen het op het vermaledijde buikgevoel, een minder denigrerend woord daarvoor is: intuïtie en boerenverstand. Politiekers interesseert alleen hun eigen postje en het belang van hun partij.

  Dus … wie blijft er over om het grotere plaatje te zien?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s