Nieuw

Zweedse Rijksdag stemde voor weer vier jaar links-liberale ellende onder de sociaal-democratische premier Stefan Löfven

Op vrijdag stemde de Zweedse Rijksdag voor nog eens vier Stefan Löfven als premier.

Het was geen tevreden Moderaten (Conservatieven) leider UIf Kristersson die voor het stemmen met de pers sprak. Maar hij zwoer zich vrij van alle verantwoordelijkheid voor de nieuwe regering.

– Ik ben niet degene die ons een sociaal-democratische regering liet krijgen, dat hebben de Centrumpartij en de Liberalen gedaan, zei hij.

– De Linkspartij dreigt om de regering omver te werpen als het zijn beleid uitvoert, en Centrum en de Liberalen dreigen hetzelfde als het zijn beleid niet uitvoert. Het klinkt als een wankele regering, vertelde hij de verslaggever van Expressen, erop wijzend dat een functionerende regering niet alleen kan worden opgericht om alleen maar andere politieke partijen weg te houden [N.v.d.R. Zweden-Democraten].

Verschillende parlementariërs hebben in de Rijksdag gesproken.

Anders Ygeman [Sociaal-Democraten] stelde dat het een “stabiele regering” is die nu de macht overneemt en die, in tegenstelling tot veel andere Europese landen, geen “rechts-extremisme” doorlaat.

– Wij vier partijen hebben verschillende ideologische grondslagen, maar zijn verenigd in onze verdediging van fundamentele democratische waarden, beweerde hij.

– Onze kiezers willen niet dat Zweden wordt geregeerd door een blauwbruine partij die racisten invloed geeft. Vandaag kunnen we ook formeel het project van de rechtse alliantie begraven, zei de Linkspartij-leider Jonas Sjöstedt.

– We zijn verenigd door op te komen voor liberale waarden, zei Maria Ferm van de Groenenpartij, en benadrukte het belang om de Zweden-Democraten buiten de deur te houden. Het alternatief zou pikzwart zijn.

– Over de hele westerse wereld raast een golf van rechts-nationalisme. Het liberalisme heeft de meest succesvolle landen ter wereld opgebouwd. Het rechts-nationalisme is ook uitgeprobeerd en heeft tot de ergste tragedies in Europa geleid. De Zweden-Democraten maakt deel uit van deze golf, zei Liberalen-leider Jan Björklund.

Zweden-Democraten-leider zei Jimmie Åkesson sprak ook.

– Bij de verkiezingen werd de rood-groene regering weggestemd. De kiezers wilden het niet. Ik heb nog nooit een meer vreemde, absurde en bizarre regeringsvorm als deze meegemaakt. En de reden waarom het deze regering wordt, is niet politiek, of dat de meeste parlementsleden Stefan Löfven als premier willen, maar de reden is dat de links-liberale partijen hun uiterste best willen doen om te voorkomen dat wij enige invloed krijgen, aldus de Zweden-Democraten leider.

– Hoe eindigt dit? Ja, we hebben Jonas Sjöstedt [Linkspartij} nu gehoord. Hij zei dat hij het project ‘verpulverd’ heeft dat we geen invloed zouden moeten krijgen. Het is een absurde ontwikkeling. Ik heb ook bemerkt dat de altijd in groen Centrumparij-leidster in het rood gekleed is.

– Tijdens de laatste regeringstermijn is het gigantisch mislukt. De integratie heeft rampniveaus bereikt en is doorgegaan met een immigratie die het verder heeft verergerd. Ik kan heel veel mislukkingen op een rijtje zetten. Maar nu heb ik vier jaar om dit te vertellen, vervolgde Jimmie Åkesson.

– Deze regering zal nog eens vier jaar lang dezelfde mislukkingen blijven maken. Bovendien zal men de immigratie laten toenemen, ook al is dit in de afgelopen periode het ernstigste probleem geweest. Nu gaan ze terug naar dat beleid. Ze hebben er niets van begrepen.

– De sociaal-democraten zijn een partij van de macht. Macht bovenal. Toen ik met Stefan Löfven over het LAS sprak [LAS is in Zweden de wet die werknemers beschermt bij opzegging en ontslag], zei hij dat het heel belangrijk is dat we niet nog meer uitzonderingen op de regels van rangorde bij ontslag krijgen, omdat dat de verkrachtingen zou vergroten. Wat doet Stefan Löfven nu? Ja, hij sluit zich nu aan bij verdere uitzonderingen op de regels van rangorde bij ontslag.

– Löfven’s hele mantra is altijd geweest dat de rechtse partijen de welvaartsmaatschappij willen vernietigen en de belastingen voor de rijksten willen verlagen. Wat doet hij nu? Verwijdert de värnskatten [extra inkomstenbelasting boven 45.000 euro per jaar] . Hij verlaagt de belasting voor de rijksten. Macht boven alles. Ik ben onder de indruk, Stefan Löfven, zei Jimmie Åkesson.

Annie Lööf [Centrumpartij] begon haar toespraak door te zeggen dat haar kleren dezelfde kleur hebben als de das van Jimmie Åkesson.

– Zweden krijgt een nieuwe regering op basis van een liberale agenda. Onze verantwoordelijkheid betekent dat Zweden van problemen naar oplossingen gaat, zei ze, en herhaalde het belang van het uitschakelen van de Zweden-Democraten.

Christen Democraten-leidster wees erop dat het land een totaal andere regering nodig heeft.

– Onder Stefan Löfven kregen we te maken met een welvaartsziekte, met onder andere minder zorgplaatsen. Zweden heeft een andere regering nodig, die de verantwoordelijkheid voor het welzijn op zich neemt. Wij maakten niet de fout om op Löfven te stemmen.

– Ik maak me zorgen over Zweden. De nieuwe regering is gebaseerd op verdeeldheid en onenigheid De bewering van Jonas Sjöstedt dat de Linkspartij invloed zal hebben en de bewering van Annie Lööf dat de Linkspartij geen invloed zal krijgen, kan niet waar zijn. Iemand wordt bedrogen. Het is niet mogelijk om een regering te vormen op basis van een leugen, benadrukte Ebba Busch Thor.

– Het akkoord van januari is in dezelfde geest als het akkoord van december [uitsluiten van de Zweden-Democraten], zei Ulf Kristersson als laatste spreker. Dit is ongrondwettelijk en zonder principe. Het is pure politieke dubbele standaard.

– Maar op een dag zal blijken dat de overeenkomst van januari net zo ineffectief is als de overeenkomst van december.

Bron:

Riksdagen röstade igenom Stefan Löfven som statsminister

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Zweedse Rijksdag stemde voor weer vier jaar links-liberale ellende onder de sociaal-democratische premier Stefan Löfven

  1. antiislamnu // januari 18, 2019 om 16:53 //

    Ik wist het ik wist het geen aandacht meer geven aan deze knettergekke Zweden het land is verloren aan de islam.
    Zweden is vanaf vandaag een enclave van Saoedi-Arabië helaas

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s