Nieuw

“Vier op de tien asielzoekers liegen over leeftijd”

"Onbegeleide vluchtelingkinderen" met twee Zweedse asielactivisten.

Dat is de conclusie van de Oostenrijkse Kronenzeitung van vandaag.

Het onderwerp is niet nieuw. Sinds moorddelicten zoals in Freiburg of Kandel gaat er een verontwaardigde schreeuw door het publiek, als blijkbaar volwassen misdadigers een leeftijd van minder dan 18 jaar aangeven. Maar ook het “normale” dagelijkse leven in de omgang met deze bijzondere klantenkring leidt steeds vaker tot het ontmaskeren van verkeerde informatie.

Een jaar geleden was al bekend dat elke tweede “minderjarige asielzoeker” in het Saarland, bij wie men twijfels had over zijn of haar leeftijd, inderdaad al meerderjarig was. In Hamburg was het quotum ongeveer een derde dat na “inspectie” aan het licht kwam. Na een medisch onderzoek in de forensische geneeskunde bleek dat zelfs elke tweede al ouder dan 18 jaar was. In de Kronenzeitung wordt een ambtenaar als volgt geciteerd: “Voor mij zat onlangs een man uit Pakistan, met een volle baard – hij beweerde dat hij 16 jaar was”.

Dat is niet al te verwonderlijk. Asielzoekers die minderjarig zijn, hebben meer kans op permanent verblijf, de zorg is duurder (ongeveer 55.000 euro per jaar), het jeugdstrafrecht is milder en de gezinshereniging is minder gecompliceerd. Valse verklaringen worden op deze manier uitgelokt – ontbrekende controles en sancties dragen hieraan bij.

Enkele cijfers over dit onderwerp: In 2017 konden in Oostenrijk 347 vermeende minderjarige asielzoekers bij 867 leeftijdstesten door middel van handröntgenfoto’s evenals lichamelijk, tandheelkundig en radiologisch van status gewijzigd worden. De totale kosten van de expertises bedroegen 1,2 miljoen euro.

Soortgelijke cijfers zijn beschikbaar voor Duitsland. Al in augustus 2014 meldde de Hamburger Abendblatt: “Van de bijna 1296 personen die in het afgelopen jaar door Inobhutnahme – (ION) is een term uit het Duitse rechtssysteem en beschrijft de tijdelijke toelating en huisvesting van een kind of adolescent in een noodsituatie door de dienst jeugdzorg – werden opgenomen, waren er 807 minstens 18 jaar of ouder,naar de overtuiging van het staatsinstituut.

Volgens het medisch tijdschrift wil Gezondheidsminister Jens Spahn (CDU) nagaan of een leeftijdsbepaling voor migranten ook met behulp van echografie mogelijk is. De Duitse vereniging voor ultrageluid in de geneeskunde juicht dit initiatief toe.  Of het reële (en vooral snelle) consequenties heeft, kan op grond van alle ervaringen worden betwijfeld. Het is eerder te verwachten dat het volgens het principe “Verder zo – wir schaffen das!” wordt voortgezet.

Bron:

“Vier von zehn Asylbewerbern lügen beim Alter”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on “Vier op de tien asielzoekers liegen over leeftijd”

  1. Deze ‘jongeren, zijn volwassen.

    Like

  2. In de berichtgevingen zijn het altijd minderjarigen.
    Terwijl wij weten dat het karavanen vol met vieze van volwassen leeftijd zijn.
    De MSM geeft die criminelen Carte blanche’, het verhaaltje van de minderjarigen doet het goed. Ik ben dan wel 30, maar als ik een beetje sip kijk, zie ik er ook als een vijftienjarige puber uit.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s