Nieuw

Polygamie wordt nu geaccepteerd door het Zweedse rechtssysteem

Fotocollage © Nyheter Idag

Een recente uitspraak van het Administratieve Hof van Beroep in Göteborg heeft de kwestie van de polygamie aan de orde gesteld. Een vrouw heeft een sociale uitkering als alleenstaande vrouw aangevraagd, ook al was zij volgens het bevolkingsregister getrouwd. Dat haar man een andere vrouw had, zou van geen belang blijken te zijn. Nu is er jurisprudentie die zegt dat polygamie moet worden geaccepteerd door autoriteiten en rechtbanken.

Auteur: Jakob Bergman – Vertaling: Rommel

Een vrouw in West-Zweden, die als eenling met haar kinderen is ingeschreven, heeft als alleenstaande een aanvraag voor een huisvestingstoelage ingediend, maar toen bleek dat zij volgens het bevolkingsregister getrouwd was, werd het inkomen van haar echtgenoot in de berekeningsgrondslag opgenomen, wat een lagere bijdrage betekent dan anders het geval zou zijn geweest. De echtgenoot is echter getrouwd met een andere vrouw en staat op hetzelfde adres ingeschreven.

De algemene vertegenwoordiger van de Sociale Dienst is tegen dit besluit in beroep gegaan bij de Administratieve Rechtbank en heeft verzocht haar de totale subsidie te weigeren, aangezien gehuwde paren gewoonlijk gezamenlijk een huisvestingsvergoeding moeten aanvragen en het inkomen van de echtgeno(o)t(e) anders de basis zou vormen voor twee afzonderlijke huisvestingstoelagen. De Administratieve Rechtbank lag in dezelfde lijn en verwierp het recht van de vrouw op huisvestingstoelage. In het arrest staat onder meer dat het feit dat de vrouw tien kinderen heeft – die in de periode 1998-2017 met regelmatige tussenpozen zijn geboren – bij de man, alsook het feit dat zij als gehuwde echtgenoten bij de Zweedse belastingdienst zijn ingeschreven, aangeeft dat zij als gehuwd moet worden beschouwd:

“Het huwelijk als zodanig wordt daarom beschouwd als erkend door de rechtsorde. Dit betekent dat alle juridische gevolgen van het huwelijk van toepassing zijn”, schrijft de Administratieve Rechtbank.

De zaak werd echter door de ombudsman van de Sociale Dienst doorverwezen naar het Administratief Hof van Beroep, die nu heeft geëist de vrouw een subsidie als alleenstaande te geven en betoogde dat “De beoordeling van de Belastingdienst of er voorwaarden zijn om een ​​buitenlands huwelijk te registreren van summiere aard is, en niet bepalend is voor de wijze waarop het huwelijk in andere contexten moet worden beoordeeld. In het geval van de huisvestingstoelage zou het alleen mogelijk moeten zijn om gehuwd te zijn of samen te leven met een persoon”.

Het Administratieve Hof van Beroep van Göteborg maakt echter dezelfde beoordeling als de Administratieve Rechtbank en stelt dat de informatie in het register van openbare registers moet worden aanvaard door de Zweedse sociale verzekeringsinstelling en de rechtbanken, tenzij er sprake is van bijzondere omstandigheden, hetgeen in dit geval niet is aangetoond.

Polygamie is in Zweden toegestaan in gevallen waarin het huwelijk wordt gesloten in een land waar dit is toegestaan, op voorwaarde dat de betrokkenen op dat moment geen Zweedse staatsburgers zijn. In een verslag van de Zweedse belastingdienst van januari 2018 werd gesteld dat het aantal geregistreerde personen met ten minste twee echtgenoten in Zweden 152 bedroeg. Daarvan hadden er 38 meer dan één echtgenoot in Zweden geregistreerd.

Bron:

Månggifte accepterat inom svensk rättsordning

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8623 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Polygamie wordt nu geaccepteerd door het Zweedse rechtssysteem

 1. antiislamnu // januari 19, 2019 om 00:23 //

  Prima vonnis echt Zweeds en tien kinderen ha ha die asielparasieten leven daar als koningen en dat voor een ongeletterd volk dat 1400 jaar terug in de tijd leeft .
  Eerlijk is eerlijk goed gedaan.

  Like

 2. Tja, waarom inteelt langzaam doen terwijl het ook snel kan.

  Like

 3. In mijn vorige woning ‘kreeg ik’ een nieuwe bovenbuurvrouw. Afrikaanse afkomst; winti-christen; 1 kind. Terwijl ze haar nieuwe tapijt de trap op sjouwde met een Afrikaanse man, vertelde ze me dat hij haar vriend was; niet haar man. In de jaren die volgde kwam deze Afrikaanse man soms eens langs in z’n dikke wagen en in z’n kostuum om voor een paar dagen de Afrikaanse buurvrouw te neuken. Van een kind ging dat naar twee en later naar drie. Afrikaanse mannen kennende zou hij er nog wel wat vrouwtjes op na houden, zo gaat dat immers wel vaker in die cultuur en neen, dat is niet gelogen. Het gezin veroorzaakte behoorlijke overlast in de betonnen flat waar men op houten zolen doorheen liep terwijl de kinderen met iets op de metalen trapleuningen bonkten. Desnoods ook midden in de nacht, terug komend van een feestje. De ruimten welke men bewoonde was voornamelijk leeg en een grote klankkast. Speelgoed kende men niet en wat men had gekregen lag in brokken op de vloer. In de nacht voerde de buurvrouw winti-rituelen uit en waarbij ze in de Franse taal riep om pére (vader?) en awa (water?) en waarbij ze luid en hysterisch huilde terwijl ze bonkte op de vloer. Bij aanbellen werd niet opengedaan .. Mijn zoon werd op een nacht zo pislink dat hij de stofzuigerbuis heeft genomen om via het plafond terug te bonken, wat resulteerde in een paar deuken in het plafond en een knik in de stofzuigerbuis. Mijn klacht bij de woningbouwvereniging werd omgezet in een briefje naar de Afrikaanse bewoners met het verzoek bij een feestje rekening te houden met de omwonenden of hen uit te nodigen. Daar hield het op. Een latere onderbuurman pakte de mannelijke negert aan en dat koste hem een boete doordat de politie werd opgeroepen. Ik denk overigens dat die benedenbuurman al geëmigreerd is aangezien hij, gezeten bij het vreemdelingenlegioen, dit zeer vast van plan was. Voor mezelf ben ik nog altijd blij dat ik er weg ben. De eerste kennismaking met die Afrikaanse bovenbuurvrouw werd veroorzaakt doordat op een zondagmorgen diverse straaltjes water vanuit het plafond mijn woning binnenkwam. Toen ik op onderzoek uitging en boven ging aanbellen, trof ik haar aan in een lang Afrikaans gewaad en een tulband op d’r kop terwijl ze bezig was het behang eraf te schrappen. De emmer water waarmee ze het behang doorweekte, was leeg …………………… al het water lag over de betonnen vloer …… het kind zat er spelend naast. Mijn bek viel open.

  En met dit soort lemenhuttenbewoners moeten wij het dan maar ‘gewoon’ doen.
  Respect voor elkaar .. enzo.

  Like

 4. Dit heet verrijking van de Europese cultuur. Gaaf joh! ’s nachts wat geesten oproepen, lawaai maken en Afrikaanse ritmes op de metalen trapleuningen tikken. Vroeger, toen alles heel anders was, kon je nog wel eens een over-enthousiaste Beatle-fan, All you need is love, Let it be of come together keihard horen draaien, of de Stones o.i.d.. 2 jaar geleden zag ik , op weg naar een winkel, Sgt. Pepper bij het vuilnis liggen, toen ik terug kwam hoorde ik islam gezang door het open raam komen. Toen begreep ik pas wat verrijking is. Met dank aan onze politieke leiders.

  Like

 5. Polygamy in Canada: An open secret – The Fifth Estate

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s