Nieuw

Noorwegen krijgt de eerste niet-socialistische meerderheidsregering sinds 1985

De nieuwe Noorse rechtse regering wordt uitgebreid met de Christelijke Volkspartij.

Høyre [Rechts], Fremskrittspartiet [Klassiek Conservatief] en och Venstre [Liberaal Conservatief] krijgen gezelschap van de Kristelig Folkeparti. Samen hebben de vier partijen een meerderheid in het Noorse parlement.

– Dit is een historische dag. Noorwegen krijgtde eerste niet-socialistische meerderheidsregering sinds 1985, aldus de Rechts-leidster en premier Erna Solberg op een persconferentie op donderdagavond.

Terwijl veel landen in een instabiele situatie verkeren, zijn de vier Noorse partijen door middel van goede maar moeilijke onderhandelingen erin geslaagd elkaar te vinden en heeft iedereen de wil om oplossingen te vinden en compromissen te bereiken, legt Solberg uit.

De Christelijke Volkspartij heeft de abortuswetgeving als profielkwestie. Men is het eens geworden over een compromis dat tot doel heeft de mogelijkheid van zogenaamde foetale reductie of tweeling-abortus te elimineren. De ambitie van de partij was om na de twaalfde week van de zwangerschap abortussen bij de foetus die met ernstige ziekten zijn gediagnosticeerd te stoppen.

Bron:

Ny norsk högerregering utökas med kristdemokratiskt parti

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Noorwegen krijgt de eerste niet-socialistische meerderheidsregering sinds 1985

  1. De Christelijke Volkspartij zou zich om heel andere dingen druk moeten maken dan abortus.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s