Nieuw

Kind drag-queen poseert naast bijna-naakte volwassen tegenhanger, maar moeder zegt dat jongen niet geseksualiseerd wordt

Een foto van een 10-jarige Canadese dragqueen die zich naast een halfnaakte volwassen artiest poseert, wekt woede online. Maar de moeder van de jongen denkt dat het allemaal in orde is en het kind niet openlijk geseksualiseerd wordt.

De wereld van de drag queens – mannelijke performers die overdreven vrouwelijke persona’s op zich nemen en het podium betreden – lijkt misschien een ongeschikte plaats voor minderjarigen. Immers, seksualiteit speelt een belangrijke rol in een drag performance, en de algemene wijsheid is dat het sexualiseren van jonge kinderen voor entertainment een taboe is.

Toch zijn er kinder drag-queens. Een van hen – Nemis Quinn Mélançon-Golden – kreeg online wat ongewenste aandacht nadat een foto van hem in een zwarte jurk en visnetkousen naast een volwassen dragqueen online werd geplaatst.

De volwassen co-ster, vooral bekend onder de artiestennaam Violet Chachki, draagt stiletto’s en een lap stof om de geslachtsdelen te bedekken, en dat is het. En, zoals verwacht, waren sommige mensen op sociale media verontwaardigd over het beeld.

De foto werd genomen door fotograaf en schrijver Jonathan Turton terwijl hij werkte aan een artikel voor het Londense tijdschrift Huck, dat over verschillende subculturen schrijft. Het is niet doorgedrongen tot het uiteindelijke verhaal, maar er zijn andere foto’s.

De coverfoto toont Mélançon-Golden, die de artiestennaam Queen Lactatia draagt, met dezelfde outfit en een roze pruik met zijn benen wijd gespreid en zittend op een bank naast zijn moeder.

Blijkbaar klaagden mensen die verontwaardigd waren over het werk van Turton bij Instagram over de foto, die vervolgens werd verwijderd. De fotograaf reageerde door te erkennen dat “dat de specifieke foto….. voor velen onaangenaam was” maar stond bij het artikel dat hij voor Huck schreef.

“Het was een evenwichtig stuk over het onderwerp, dat ironisch genoeg de kwestie van het sexualiseren van kinderen onderzocht. Ik zou er bij iedereen op aandringen om het artikel te lezen voordat hij een oordeel velt,” schreef hij.

Dagen later schrapte hij zijn verslagen op sociale media, die blijkbaar werden overspoeld met bedreigingen en uitingen van verontwaardiging.

In het artikel spreekt Mélançon-Golden’s moeder Jessica inderdaad over de schijnbare sexualisering van haar zoon in dragvoorstellingen. Maar ze ontkent iets ongeschikt te doen.

Drag is een volwassen arena en dat is waar mensen ons oordeel in twijfel trekken. We moeten dus dingen censureren. Hij weet dat er volwassen aspecten aan drags zijn die hij niet mag toepassen op zijn show,” zei ze.

We zouden nooit proberen om ons kind openlijk te seksualiseren. Maar als hij iets draagt dat hem een mooi gevoel geeft, wat voor recht heb ik dan om hem ervan te weerhouden die jurk te dragen omdat het ertoe kan leiden dat mensen dingen denken die ze niet zouden moeten denken? Het is een circulair probleem.

RT sprak met Oren Amitay, een psycholoog en docent aan de Ryerson University, die gelooft dat een persoon geen alt-rechtse spreekbuis hoeft te zijn om dubieus te zijn over kinder drag-queens, kinderschoonheidswedstrijden en andere subculturen die kinderen brengen in wat normaal wordt beschouwd als volwassen beroepen.

Ik heb bijna 20 jaar lesgegeven in menselijke seksualiteit,” zei hij. “Mijn moeder opende Canada’s eerste sekswinkel. Dus ik ben niet preuts. Ik ben zo liberaal en open-minded als je krijgt“.

Zeggen dat het drag podium niet gaat over de seksualiteit van de performers is gewoonweg niet waar, en doen alsof een kind een uitzondering zou zijn is oneerlijk, meent Amitay.

“Iedereen die de geschiedenis van dragqueens kent, weet dat er een seksuele component is. Is het de enige component? Nee. Maar het is een groot deel ervan.

Mensen gaan niet [om te kijken naar drag queens] voor hun persoonlijkheid, ze gaan er niet heen omdat ze denken dat ze intelligent of charmant zijn, hoewel charme deel kan uitmaken van de persona. Ze gaan erheen voor dit andere deel ervan.

Amitay benadrukte dat hij geen oordeel zou vellen over dit specifieke geval, maar er is een verslag van professionele artiesten die het moeilijk vinden om hun persoonlijkheid te behouden zonder de aandacht van een groot publiek te vragen. Een kinder drag-queen kan een groter risico lopen om dergelijke problemen te ontwikkelen, vindt hij.

“Als iemand in zijn late tienerjaren of een volwassene dit wil doen – prima. Maar als je een jong kind bent en je probeert nog steeds te vinden wie je bent, als je nog zoekende bent wie je bent in deze wereld – en dat gaat puur over je imago en je seksualiteit, ongeacht wat ze willen beweren – dat zal een blijvende impact hebben op de meeste kinderen”.

Bron:

Child drag queen poses next to almost-naked adult counterpart, but mother says boy not sexualized

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (640 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

2 Comments on Kind drag-queen poseert naast bijna-naakte volwassen tegenhanger, maar moeder zegt dat jongen niet geseksualiseerd wordt

  1. Er worden moeders, wereldwijd, voor minder uit de ouderlijke macht ontzet.
    Ziek !!!!!!!!!

    Like

  2. Je wordt er doodziek van. Ze doen dit bewust om chaos in de hoofden van mensen te creëren.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s