Nieuw

Gele Hesjes-demonstrant in coma: “Als Macron zijn revolutie wil, zal hij die krijgen!”

Parijs – Het zijn schrikbarende foto’s van de 9e Gele Hesjes-protesten die de hulporganisatie “Demo-Sanitäter” op haar Facebook-pagina laat zien. De politie zet niet alleen massaal waterkanonnen en gasgranaten in. Ze schiet nu ook scherp met zogeheten flashball-geweren. Een demonstrant wordt momenteel in een kunstmatig coma gehouden nadat hij door een van deze harde rubberen kogels van de politie is geraakt.

Brandweerman Olivier Beziade nam afgelopen weekend deel aan de Gele Hesjes-protesten in Bordeaux. Hij werd daarbij van achteren op het hoofd door een harde rubberen kogel van een zogeheten flashball wapen geraakt. Een video toont andere demonstranten die proberen op de grond knielende hevig bloedende 30-jarige man te helpen. Volgens MailOnline is de vader van drie kinderen nu in coma. “De politie heeft ons als konijnen neergeschoten”, vertelt zijn vrouw. Volgens zijn familie heeft hij een zeer ernstig hoofdletsel opgelopen.

– De demonstratie was vreedzaam. Toen brak er een beetje paniek uit. We wilden het traangas ontwijken en gingen terug. We waren al op de terugweg toen mijn man in het hoofd werd geraakt. Ik ben woedend. Dit is onaanvaardbaar. Ik zal dit niet accepteren, zei de boze vrouw van Olivier Beziade.

In Frankrijk worden naast traangas ook de “niet-dodelijke” hard rubberen kogels-vuurwapens – de zogeheten flashballs – gebruikt om met scherp te schieten op de Macron-opstandelingen. De politieagenten krijgen weliswaar de opdracht om niet op de hoofden te richten, maar ze lijken daar vaak niet in te slagen, zoals de zaak Beziade bewijst. De reactie op Macron’s oorlogsverklaring om de rellen tegen hem neer te slaan, blijft niet uit:

“Als Macron zijn revolutie wil, zal hij die krijgen“, aldus het antwoord van de Gele Hesjes op “Demo-Sanitäter“, een hulpproject dat zich tot taak heeft gesteld de opkomende conflicten in Europa te begeleiden en de gewonden te helpen. Ze publiceren op hun Facebook-pagina beangstigende foto’s van het geweld en melden dat de politie gasgranaten in gourmet-transpoortwagens laat afleveren voor camouflage, zodat de auto’s niet vooraf door demonstranten kunnen worden tegengehouden.

In het licht van de aanhoudende protesten tegen zijn regering overspoelt president Emmanuel Macron de Franse straten met steeds zwaarder bewapende politiemachten. De beschuldigingen tegen delen van de politie worden steeds luider. Sommigen van hen worden ervan beschuldigd gewelddadig te zijn – het onevenredig gebruik van wapenstokken en chemische wapens, verdovingsgranaten en harde rubberen kogels.

Bron:

Gelbwesten-Demonstrant im Koma: „Wenn Macron seine Revolution haben will, dann kriegt er sie!“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Gele Hesjes-demonstrant in coma: “Als Macron zijn revolutie wil, zal hij die krijgen!”

 1. Arnold Schipper // januari 19, 2019 om 08:43 //

  Ook met scherp terug schieten is mijn advies

  Liked by 1 persoon

 2. Live.. Yellow Vests protest in Paris, Act 10

  Like

 3. Ook live..
  LIVE: Gelbwesten protestieren zehnte Woche in Folge in Paris

  Like

 4. templars2017 // januari 19, 2019 om 21:26 //

  Druk op de ketel houden ….vroeg of laat verspreid het zich laatste kans om de regerende despoten te laten weten wat angst is????

  Like

 5. De politiek correcte multicultiglobalisten hebben van Europa één grote puinhoop gemaakt. Terecht pikt de bevolking het niet langer meer en dan krijg je dit!!!

  Overigens, om het verband te zien tussen dat multicultiglobalisme en de protesten: de import van onze plaatsvervangers kost extra geld, heel veel extra geld, dat geld moet ergens vandaan komen, zodoende gaat de lopende normale begroting scheef lopen, om dat te corrigeren en compenseren worden de pensioenleeftijden en accijnzen weer verhoogd om meer geld te genereren richting Staatskas zodat wij onze eigen ondergang financieren.

  Iets dergelijks is in Nederland ook aan de gang met de steeds meer en uitgebreidere belastingen en een CJIB als schaduw-belastingdienst want ook de bekeuringen stijgen alleen protesteren wij nog niet.

  Als ik zo’n Linkse, progressieve multicultiglobalist zou zijn dan zou ik me kapot schamen voor de uiterst beschamende en onnodige puinhopen die ik inmiddels van Europa heb gemaakt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s