Nieuw

Zweden: Aantal verkrachtingen in tien jaar tijd met 33 procent gestegen

Vorig jaar is het aantal gemelde gevallen van verkrachting in Zweden met acht procent gestegen, wijzen de nieuwe statistieken van Criminaliteitspreventie Raad (Brå) uit. Over een periode van tien jaar bekeken, is de stijging maar liefst 33 procent.

Vandaag publiceerde de Raad voor Criminaliteitspreventie de voorlopige statistieken over gemelde delicten in 2018.

De statistieken zijn van toepassing op alle gebeurtenissen die in het voorgaande jaar door de politieautoriteit, het openbaar ministerie, de economische criminaliteitsautoriteit en andere criminele onderzoeksinstanties zijn gemeld en geregistreerd als strafbare feiten.

In 2018 werden in totaal ongeveer 1,54 miljoen strafbare feiten gemeld, wat neerkomt op 34.800, of 2 procent, meer gemelde delicten vergeleken met het voorgaande jaar.

De categorie gemelde delicten die vorig jaar het sterkst toenam, was fraude en ander ‘wangedrag’. In deze categorie namen computerfraude en afpersing het meest toe.

Diefstal was de enige categorie waar de misdaden verminderden.

Het aantal gemelde verkrachtingen steeg met 614 misdrijven tot 7.840, een stijging van acht procent. Het aantal gemelde verkrachtingen tegen vrouwen boven de 18 jaar steeg tot 4.230, zes procent meer, terwijl het aantal gemelde verkrachtingen tegen mannen boven de 18 jaar daalde tot 193, min zeven procent. De gerapporteerde verkrachtingsdelicten tegen kinderen van 0-17 jaar stegen tot 3.420 misdaden, een stijging van 13 procent.

Als je kijkt naar de tienjarige periode 2009-2018, zijn de gerapporteerde verkrachtingen toegenomen met 1.960 misdrijven, of 33 procent, schrijft het dagblad Expressen.

– We hebben de afgelopen jaren een duidelijke toename van gemelde verkrachtingen gezien, zegt Stina Söderman, onderzoekster bij Brå, aan de krant.

De definitieve statistieken over vorig jaar worden op 28 maart 2019 gepubliceerd. Ook zullen er statistieken over vastgestelde gevallen van dodelijk geweld in 2018 worden gepubliceerd.

Bron:

Antalet våldtäkter har ökat med 33 procent på tio år

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8646 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zweden: Aantal verkrachtingen in tien jaar tijd met 33 procent gestegen

 1. opajopie // januari 17, 2019 om 20:57 //

  Misschien moeten die gelukzoekers ‘s met z’n allen onze minister- president verkrachten.

  Like

 2. Dat er nog geen artikelen of kranten berichten verschenen zijn, waarin geschreven staat dat een vader, broer, neef, vriend. of kennissen groep van de verkrachte vrouwen met zijn allen wraak hebben genomen op de daders vind ik tot nu toe uitermate merkwaardig. En de officiele cijfers kun je met gemak wel verdubbelen. Hoeveel vrouwen doen er geen aangifte na een verkrachting door een groep meslims.
  Bij dit soort wantoestanden is wachtten op het nieuws van de eerste Zweed / Zweden die een volle moskee tijdens het vrijdag middag gebed afknallen.
  Wanneer zo’n bericht komt weet ik niet, maar als het zo doorgaat denk ik niet dat zo’n berucht heel erg lang meer op zich gaat laten wachtten.

  Like

 3. opajopie // januari 18, 2019 om 19:10 //

  We moeten die moslims vertellen dat je geen vrouwen en kinderen mag verkrachten in Europa , doen ze het dan toch dan worden ze onthoofd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s