Nieuw

Filipijnse president Duterte tegen het Vaticaan: “Geef vriendjes aan jullie nutteloze katholieke priesters”

Foto: President Rodrigo Duterte. Bron: Wikimedia. Auteur: KING RODRIGUEZ/Presidential Photo. (public domain)

In zijn laatste verbale uitval tegen het Vaticaan zei de Filipijnse president Rodrigo Duterte dat de katholieke kerk homoseksuele relaties tussen haar priesters moet omarmen. Dit zei hij de dag nadat hij de mensen had opgeroepen om de “nutteloze” bisschoppen te beroven en zelfs te doden.

– Hé jullie toeschouwers, als de bisschop langskomt, voer een overval op hem uit, hij heeft veel geld, that son of a bitch. Dood al die bisschoppen daar. Ze zijn nutteloos, aldus Duterte op woensdag.

Duterte, die eerder openlijk had onthuld dat hij het slachtoffer was geweest van seksueel misbruik door een katholieke priester, bekritiseerde op donderdag opnieuw de katholieke kerk, dit keer voor het zwijgen of geheimhouding op te leggen aan de wijdverbreide homoseksuele geaardheid onder haar priesters. Daarom daagt hij het Vaticaan uit en zegt dat “de duivels” de officiële eis van het celibaat voor hun priesters moeten afschaffen.

-De meesten van hen zijn homo’s… ze moeten uit de kast komen, het celibaat afschaffen en hen toestaan vriendjes te hebben, aldus Duterte.

Pas tijdens het Tweede Lateraans Concilie in 1139 nam de Kerk de celibaatclausule voor priesters aan. Voordien werden seksuele betrekkingen als normaal beschouwd en toegestaan. De Russische RT schrijft dat de kerk goed functioneerde voordat de bepalingen over het celibaat werden ingevoerd.

Duterte zelf ondersteunt seksuele relaties tussen dezelfde geslacht en heeft gezegd dat hijzelf “overweegt biseksueel te worden”, iets dat mogelijk beïnvloed werd door het feit dat hij werd onderworpen aan homoseksueel misbruik. Hij heeft herhaaldelijk bij de katholieke kerk aangedrongen om de eeuwenoude celibaatswet af te schaffen. De reden is, volgens Duterte, dat het alleen maar homoseksuele neigingen voedt onder de priesters. “Bijna 90 procent” van de katholieke priesters is homo, beweerde Duterte in december.

Bron:

‘Most of them are gay’: Duterte urges Vatican to allow its ‘useless’ priests to have boyfriends

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Filipijnse president Duterte tegen het Vaticaan: “Geef vriendjes aan jullie nutteloze katholieke priesters”

 1. Frans Gerards // januari 17, 2019 om 09:39 //

  Volgens mij is Duterte een man die eerlijk voor zijn mening uit durft te komen. Een mening die door zeer veel nuchtere mensen gedeeld wordt.

  Liked by 4 people

 2. antiislamnu // januari 17, 2019 om 10:14 //

  Bizar hij kan dan eerlijk zijn maar hij heeft wel een verwrongen geest homo zijn is gewoon onnatuurlijk piemeltje hoort in kutje niet in de rioolbuis.

  Liked by 3 people

 3. Maar na twintig jaar hetzelfde kutje geneukt te hebben, wil ik van haar rioolbuis weleens proeven. 🙂

  Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s