Nieuw

Catastrofaal populariteitsverlies voor paus Franciscus

De favoriet van de mainstream media verliest zijn glans

© Pixabay

Hij werd lange tijd gelauwerd door de reguliere media: Paus Franciscus, alias Bergoglio. Nu vindt de ontgoocheling plaats. Zijn populariteit is in de loop van de afgelopen jaren dramatisch gedaald. Zijn cultureel-marxistische opvattingen en liberale ideeën worden door veel katholieken niet goed ontvangen. Zijn uitspraken over massamigratie naar Europa hebben ook zijn reputatie geschaad [zie rapport “katholisches.info“].

Dit bevestigen vele peilingen. In Duitsland heeft hij ongeveer 20 procent van de goedkeuring verloren [zie actueel ​​rapport “Italia Oggi“]. Ook in Italië heeft hij veel aanzien verloren [zie bericht “katholisch.de“]. Daar daalde de goedkeuringsindex van 2013 tot heden van 88 tot 71 procent. Hij verliest ook populariteit onder katholieken in de VS [zie “Tagespost“]. Daar zakte zijn goedkeuringspercentage van 90 procent (2015) tot 72 procent (2018). In de VS was het voornamelijk de rampzalige aanpak van het misbruikschandaal dat tot een verlies van vertrouwen heeft geleid. De analist Francesco Galietti brengt het populariteit verlies van de paus in verband met het verlies aan vertrouwen in de globalisering [zie artikel “Breitbart“]. De nationale belangen van afzonderlijke landen, en met name Italië, zouden daarin slechts een ondergeschikte rol spelen.

Al met al kan men samenvatten: de rode ster van de heer Bergoglio zinkt. Het lijkt hem niet te storen: hij wil onverminderd doorgaan met zijn radicale hervormingen.

Bron:

Massiver Popularitätsverlust für Papst Franziskus

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Catastrofaal populariteitsverlies voor paus Franciscus

 1. antiislamnu // januari 17, 2019 om 22:58 //

  Nou dat valt dan wel mee nog meer dan genoeg gekkies die de paus geweldig vinden.
  Al die geloven weg er mee wil je smerige dingen met kinderen doen ga bij een geloof hou jij er van om vrouwen te verkrachten ga bij een geloof.
  Hou jij er van om massaal mensen te vermoorden ga bij een geloof 2019 en nog geloven de meesten in een of andere onzin god dom dom dom

  Like

 2. antiislamnu // januari 17, 2019 om 23:09 //

  Like

 3. Je moet eerst populair zijn om populariteit te kunnen verliezen…?

  Like

 4. Hij kan altijd nog een bijbaantje als voetenwasser erbij nemen, is ie trouwens goed in:

  Like

 5. antiislamnu // januari 19, 2019 om 00:30 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s