Nieuw

Spaanse stervoetballer Iniesta gedwongen om zich te verontschuldigen over “blackface” controverse

De Zwarte Piet drammers zijn ook begonnen in Spanje. Dachten wij dat de rust weer zou keren als Piet terug was naar het Zuiden, blijken ze hem daar ook lastig te vallen.

El Pais:

Om samen te vallen met Konings Dag, deelde de voormalige speler van FC Barcelona, ​​Andrés Iniesta, een foto van zichzelf met mannen in kostuum als de Drie Koningen, van wie één zwarte make-up droeg.

Iniesta (c) met zijn familie op de foto die voor controverse zorgde. Instagram

Andrés Iniesta, voormalig voetballer van Barcelona FC, heeft zich moeten verontschuldigen na het delen van een foto die aanleiding gaf tot beschuldigingen van racisme tegen hem op sociale media. Op de foto, die op Instagram werd geplaatst door de man die het winnende doelpunt van Spanje bij het Wereldkampioenschap scoorde, wordt hij afgebeeld met verschillende mensen in kostuum als de drie wijze mannen en hun pages. Balthazar en zijn pages zijn allebei blanke mannen met hun gezichten zwart geschilderd, wat de aanleiding was voor de controverse.

De 34-jarige bracht via het persbureau AFP een verklaring uit waarin hij zei dat hij niet ‘iemand van streek wilde maken door de foto te publiceren’ en dat hij ‘zich verontschuldigde bij iedereen die mogelijk beledigd was’.

Koningsdag wordt traditioneel in Spanje gevierd met een straatoptocht op 5 januari van de Drie Wijzen en cadeaus voor kinderen die op de ochtend van 6 januari opengaan. In de loop der jaren is het gebruikelijk geweest dat blanke Spanjaarden hun gezicht zwart schilderen om de rol van Balthazar en zijn page op zich te nemen, maar de laatste jaren is de praktijk meer en meer afgekeurd, met name buiten Spanje.

In 2016 maakte de burgemeester van Madrid, Manuela Carmena, een einde aan de praktijk van “blackface” en begon een zwart persoon in te huren om Balthazar te spelen tijdens de parade, die in heel Spanje wordt uitgezonden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10061 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Spaanse stervoetballer Iniesta gedwongen om zich te verontschuldigen over “blackface” controverse

  1. Nederland toen en Nederland nu: Sinterklaas en Zwarte Piet.
    Voor mij In goede en slechte tijden. Helaas heb ik die tijd in dit filmpje niet meegemaakt. (was nog niet geboren)

    Like

  2. bedonderde burger // januari 16, 2019 om 09:40 //

    Ik ben bekeerd. dus: Zwart is vrijheid, wit is onderdrukking. Lang leve Islam, weg met het Westen. Verban wit, overal, ook als verf! Wit is de kleur van eeuwenlange onderdrukking, islam en zwart hebben noooooooooooooooooiiiiitt iemand iets aangedaan. Echt waar niet!

    Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s