Nieuw

Socialisten in Duitsland: Kruisen voor terrorismeslachtoffers zijn aansporing tot ongeëvenaarde haat!

"Haatkruisen" in Bautzen (Foto: IB)

Afgelopen weekend heeft de Duitse politie 23 kruisen op de Protschenberg in Bautzen verwijderd. Zij droegen de namen van mensen die in verband met buitenlandse burgers het leven lieten, aldus de verantwoordelijke politieleiding. Voor SPD [Sociaaldemocratische Partij van Duitsland] Bautzen-gemeenteraadslid Roland Fleischer vertegenwoordigen de kruisen een “aansporing tot ongeëvenaarde haat”. Zijn kameraad burgemeester Ahrens herkent hierin ook een “opruiende intentie”. De staatsveiligheid doet weer eens een onderzoek.

De “saneringsactie” begon op zaterdag met 11 kruisen die bij de politie werden gemeld, meldt de Sächsische Zeitung. Op de houten kruisen stonden ook de namen van de slachtoffers van de islamitische terreuraanslag op de Breitscheidplatz in Berlijn. Op zondagmiddag moest de politie weer uitrukken, de weerbarstige Saksen hadden weer toegeslagen en nog eens 12 kruisen, bijna twee meter hoog, opgezet.

Omdat dit een meningsuiting in de openbare ruimte is, is er volgens de dienstdoende politieagent sprake van een administratief delict.

Bautzen’s SPD gemeenteraadslid Roland Fleischer ziet het heel anders. Voor de sociaaldemocraat zijn de kruisen een “aansporing tot ongeëvenaarde haat”: “Hier willen rechtsextremisten collectieve schuld uitspreken tegen buitenlanders”, aldus Fleischer, die meteen op zondag zijn kameraad de burgemeester telefonisch op de hoogte bracht van het incident. Ook burgemeester Alexander Ahrens (SPD) blijkt zeer geschokt te zijn. “Dit is een walgelijk tafereel. Daar zit een opruiende intentie achter”, vertelde het stadshoofd van Bautzen aan het nieuwsportaal MDR.

SPD gemeenteraadslid Fleischer vermoedt dat de lokale identiteitsbeweging achter de actie zit. De “Identitäre Bewegung Bautzen” plaatste foto’s van de kruisen op Twitter en verklaarde dat de kruisen voor de “talloze slachtoffers van een onverantwoordelijk migratiebeleid” staan. Volgens de publieke omroep MDR is het politieonderzoek al in volle gang. Bovendien is de staatsveiligheid een onderzoek gestart, waarvan het resultaat betreffende de “haatkruisen” door het socialistische stadsbestuur van Bautzen en de kameraden Fleischer en Ahrens met grote verwachting op wordt gewacht.

Bron:

SPD in Sachsen: Kreuze für Terroropfer sind Hetze!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Socialisten in Duitsland: Kruisen voor terrorismeslachtoffers zijn aansporing tot ongeëvenaarde haat!

 1. antiislamnu // januari 16, 2019 om 09:03 //

  Als ze nou op elke plek waar een Duitser is gedood door een asielparasiet een groot verlicht kruis neer zetten dan gaan de mensen misschien een keer nadenken waar ze in godsnaam mee bezig zijn.

  Like

 2. Word het niet tijd voor een nieuwe kruistocht om onze autochtone bevolking te beschermen?

  Like

 3. Trek de vergunning in en geef geen nieuwe uit enzoek steun bij andere dorpen en steden.
  Boycotten die Lidl OOK IN NEDERLAND.

  Like

 4. DhrZWijn // januari 17, 2019 om 03:14 //

  Een paar decennia geleden werden mensen met dit soort waanideeen “behandeld” met electrische schokken of in het uiterste geval lobotomie. Misschien niet zo heel gek idee om dit weer in te voeren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s