Nieuw

Macron waarschuwt dat de EU weinig concessies zal doen als het Verenigd Koninkrijk opnieuw over Brexit Deal onderhandelt

Nadat het Brexit-plan van Theresa May in de parlementaire stemming historisch faalde, schetste de Franse president drie mogelijke scenario’s voor de buurman van Frankrijk en geen van hen biedt heldere en aangename vooruitzichten voor het VK.

De Franse president Emmanuel Macron verklaarde tijdens een ontmoeting met burgemeesters in Normandië, die een maritieme grens met Groot-Brittannië deelt, dat de Britten als eerste verliezen als het VK kiest voor een no-deal exit na de mislukte stemming over de Brexit-overeenkomst.

Tegelijkertijd beschouwt Macron een nieuwe stemming na verdere pogingen om opnieuw over de overeenkomst te onderhandelen als het meest waarschijnlijke scenario.

De tweede optie, zeggen ze ons – en naar mijn mening, dat is wat ze zullen doen, ik ken ze een beetje – “we zullen proberen te verbeteren wat we van de Europeanen kunnen krijgen en we zullen terugkomen voor een stemming”, Zei hij, zijn inzicht biedend.

Hij waarschuwde de Britse onderhandelaars echter voor te hoge verwachtingen.

“We zullen het bekijken, misschien zullen we verbeteringen aanbrengen aan een of twee dingen, maar ik denk het niet echt, omdat we het maximale hebben bereikt van wat we zouden kunnen doen met de deal en we zullen niet, gewoon om de binnenlandse politieke problemen van Groot-Brittannië op te lossen, stoppen met het verdedigen van de Europese belangen “, aldus Macron, die de onderhandelaars van het blok, hoofd van de Europese Raad Donald Tusk en de onderhandelaar Michel Barnier van de EU Brexit prees.

Volgens Macron is er ook nog een derde optie waarvoor het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk zal kiezen na een poging om opnieuw over de overeenkomst te onderhandelen. Dit vraagt om meer tijd, maar dat schept “veel onzekerheid en zorgen”, zoals Macron het uitdrukte.

Maar wie nu over de overeenkomst onderhandelt, is een open vraag. De Britse premier Theresa May, wiens regering moeite heeft gehad om tot een echtscheidingsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU te komen, wordt geconfronteerd met een motie van wantrouwen die door Labour-leider Jeremy Corbyn in gang is gezet nadat het Britse parlement het definitieve ontwerp van Brexit had verworpen. Als May de stemming verliest, zal een nieuwe waarnemend premier een regering moeten vormen en binnen 14 dagen een motie van vertrouwen winnen. Anders zullen er in het Verenigd Koninkrijk nieuwe algemene verkiezingen moeten worden gehouden.

Bron:

Macron Warns EU Will Make Few Concessions if UK to Renegotiate Brexit Deal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10061 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Macron waarschuwt dat de EU weinig concessies zal doen als het Verenigd Koninkrijk opnieuw over Brexit Deal onderhandelt

 1. Misschien wordt het weer eens tijd dat Engeland Frankrijk binnen valt met hulp van de Vikingen.

  Like

 2. Jochem Jaarsma // januari 16, 2019 om 18:55 //

  Als ik Miezertje Macron zou zijn, zou ik momenteel andere zorgen aan m’n hoofd hebben. Wikipedia:

  “De guillotine is een instrument waarmee door middel van een valbijl mensen op bijzonder snelle en – zo werd verondersteld – pijnloze manier werden onthoofd. Het toestel ontstond tijdens de Franse Revolutie en werd behalve in Frankrijk gebruikt in België, Duitsland, Zweden en sommige Zwitserse kantons.”

  … mochten de in de toekomst op te richten volkstribunalen hiertoe beslissen, uiteraard.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s