Nieuw

KIJK: Franse politie schiet freelance journalist neer – meerdere gewonden

Foto: Faksimil Twitter

Tijdens de negende protestweek van de Gele Hesjes tegen president Macron raakten verschillende mensen gewond door schietwapens. Een aantal van hen zijn journalisten die de demonstraties hebben bijgewoond. Een brandweerman die als demonstrant deelnam aan de demonstraties zou naar verluidt in coma zijn na een schot in zijn hoofd.

Het Franse persbureau AFP publiceerde maandag een video die laat zien hoe een journalist op de grond valt na een of andere vorm van een schot op zijn hoofd. De video is door de journalist zelf met de GoPro camera gefilmd.

Het was in samenhang met de demonstraties van de Gele Hesjes in de stad La Rochelle in het zuidwesten van Frankrijk dat Xavier Léoty, een van de freelance fotografen van AFP, werd neergeschoten.  Léoty beschrijft aan AFP dat hij werd beschoten met een soort lage snelheid wapen.

Fotograaf doelgericht beschoten
Een afbeelding van een fotograaf met gezichtsletsel verspreid zich in de sociale media. In de video hieronder alarmeren de Gele Hesjes de reddingsdiensten om de gewonde man te helpen.

Vastgelegd op beeld
Een fotografe legde in een serie foto’s vast hoe een politieagent op haar mikt, maar vervolgens wordt onderbroken door zijn collega.

Andere bewapening
Terwijl er steeds meer meldingen van neergeschoten demonstranten worden ontvangen, zijn er politieagenten met andere uitrusting dan schilden, knuppels en traangas op straat verschenen. Onderstaande video laat zien dat de politie de Heckler & Koch G36 automatische geweer dragen.

Brandweerman in hoofd geschoten
Een vader van drie kinderen en brandweerman werd tijdens de demonstraties in het weekend in het hoofd geschoten en bevindt zich nu in coma.

Bebloede vrouw
Een oudere vrouw met bloed stromend uit haar hoofd werd tijdens de demonstraties op straat in Parijs aangetroffen.

Bron:

UPPGIFTER: Fransk polis beskjuter frilansjournalister – flera skadade

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on KIJK: Franse politie schiet freelance journalist neer – meerdere gewonden

 1. Benni Barrett the 82th // januari 16, 2019 om 01:10 //

  Edit Rommel: Gelieve één nickname gebruiken.

  Kwam ik iemand tegen die tegen mij ongeveer zij, en dit is waarop het neerkwam ( en zo af en toe kom je zomaar een wildvreemde tegen):

  “Een half ei (.50) is geen lege dop! Als het kalf verdronken is, dempt men het Nederlandse volk, het Franse volk het Engelse volk (duitse volk niet, want dat was al uitgemoord). De verlanglijst wordt steeds langer! M.a.w. dit gaat zo niet langer, te beginnen bij CO2 landverrader Ed in z’n roze tutu en nu met verlopen dranksmoel, wat dat betreft heeft de nieuwe lijder van Demonen 666 nog een lange weg te gaan! Of ook niet… die kan beter eens een lekkere biefstuk eten i.p.v. te verkankeren aan een vegandieet. Brexit-ellende afleidingsmanoevre voor Glaodman-Sachs Macron? Maw, hoe kapot wil de zgn. elite de oorspronkelijke bewoners van mijn Europa hebben??? Miljoenen mensen in Nederland alleen al stemmen op de eeuwigdurende grijns terwijl ze geeneens in de gaten hebben dat het de ultieme Judasgrijns is! Als je daarop stemt, wordt wakker of zak in de stront en trap dan vooral niet in de val van de gecontroleerde oppositie bij monde van de Zionist Wilders.

  Om kort te gaan, stem gewoon NIET! Laat die volksverradende parasieten dakloos worden!!!
  Van Links tot Rechts, ze zitten er alleen maar voor hun eigen portemonnaie en laten hun klapvee creperen! Waarvan bewijs ten over. Ik heb genoegvan dat vergif, indoctrinerend gespuis dat alles verketterd wat niet in hun machtsstraatje te pas komt.

  Geen Oranje hesjes, geen gele hesjes, geen hesjes wat dan ook, witte hesjes die rood gekleurd worden van het bloed van de volksverraders, dat is wat nodig is in plaats van een eewigdurende valse grijns van een zakkenwasser!”

  En dat gewoon van een wildvreemde in Nederland! Is het niet schandalig zo’n opinie?
  Er kwam ook iemand bij en die zei:”Ik voel me bezwaard dat ik het met alles eens ben, ik durf niet te spreken maar ben het wel in grote lijnen met die meneer eens, ik durf dit geeneens aan iemand dan ook te vertellen want voordat je er erg in hebt wordt je ervan beschuldigd dat je 6 miljoen op je geweten hebt…)”

  Zo kom je nog eens iemand tegen met schandalige vooroordelen, zomaar opstraat, maar als je het gewoon van je af schrijft, ben je het toch een beetje kwijt sammasegge!,

  Mvg,

  Benni

  Like

 2. Ze mogen vooral niet ingeven.

  Like

 3. @Benni,
  volgens mij heeft niemand van die gele hesjes op Macron gestemd en is hij ondemocratisch in het zadel gehezen, iets wat je voortdurend bij ongekozen EU-politici ziet.
  De EU is inderdaad – zoals eerder meermaals hier aangehaald – een vergaarbak van gebuisde of uitgerangeerde politici,

  Daarom willen die dat zitje hebben!
  Het is als een gigantische stoelendans, waarbij het geoorloofd is om over lijken te gaan.

  Like

 4. Duchesne // januari 16, 2019 om 11:48 //

  De stast gebruikt vrijwillige slaven om geforceerde slaven in bedwang te houden.

  Volgens mij komt de verhouding tussen burgers en politieagenten in Frankrijk nooit meer goed, je eigen burgers beschieten en met de dood bedreigen omdat ze voor hun bestaansrecht opkomen is een onvergeeflijke misdaad.

  Vraag ik me af hoe ontspannen de agente in de toekomst doorhet decor rondrijden in hun combi met een burger met reden tot wraak ACHTER het vizier na de volgende bocht……

  …nee, van enige wijsheid is weinig sprake…

  Liked by 1 persoon

 5. Niet helemaal verrassend dit.
  De zittende macht /elite zal zich niet zonder slag of stoot hun toegeëigende privileges laten ontnemen.

  De burgers waar ook in W-Europa zijn jarenlang de fopspeen in de vorm van verkiezingen voorgehouden met als doel hen het idee te geven dat zij er ‘toe doen’.
  In de praktijk echter zijn veel burgers erachter gekomen dat welke partij binnen de gevestigde politiek men ook kiest, er uiteindelijk (met hier en daar een paar nuance verschillen), 1 en dezelfde agenda wordt gevolgd.

  Menigeen die met regelmaat én afgrijzen naar bijv. Afrika kijkt, ziet hoe het er daar aan toegaat mbt allerlei corrupte regimes die hun macht koste wat kost willen behouden..
  Blijkbaar echter vragen zij zich zelden tot nooit af welke ‘instrumenten’ de elite in Europa gebruikt om hun macht in stand te houden cq te vergroten..
  Haal het laagje ‘beschaving’ weg en je zult zien dat de ‘werkwijze’ verrassend veel overeenkomsten vertoond.

  Conclusie; naarmate de burgers zich meer en meer gaan verzetten tegen het gevoerde beleid zullen taferelen zoals in Frankrijk zich in toenemende mate gaan afspelen.

  Like

 6. Pietje Deelen // januari 16, 2019 om 18:22 //

  De hele politiebende in ons land is corrupt en in Europa grrrr 😡😡😡😡😡😡😡😡😡

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s