Nieuw

“Ik ben er trots op hun vijand te zijn” – Links-extremist na 30 jaar op de vlucht aan Salvini uitgeleverd

© RT Deutschland

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini bedankte de Braziliaanse president Jair Bolsonaro voor de arrestatie en uitlevering van de voortvluchtige Italiaanse militante en links radicale Cesare Battisti. Hij benadrukte dat hij er trots op is dat hij door mensen als Battisti en zijn aanhangers als een vijand werd gezien.

Battisti werd zondag in de Boliviaanse stad Santa Cruz gearresteerd en landde gisteren in de Italiaanse hoofdstad, zoals de video laat zien.

Salvini noemde in zijn toespraak Battisti “een communistische moordenaar” die “in naam van het proletariaat en het communisme gemoord heeft”.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken verklaarde dat de arrestatie en uitlevering van Battisti “slechts het begin” was. Hij zei verder dat Battisti “niet de enige moordenaar” was “die ergens in de wereld van het leven geniet” en voegde eraan toe dat Italië “de een na de ander zou halen”.

Een van de slachtoffers van Battisti, Alberto Torregiani, vertelde de pers op zondag dat “het recht zegeviert zodra we hem in Italië zien landen”.

Battisti, die deel uitmaakte van de Italiaanse radicale groep van de gewapende Proletariërs voor het Communisme (PAC), bracht vele jaren door als vluchteling in Brazilië. Al met al was hij bijna 30 jaar op de vlucht.

Toen in december 2018 een arrestatiebevel tegen hem werd uitgevaardigd nadat de vertrekkende president van het land, Michel Temer, een decreet tot uitlevering had ondertekend, vluchtte hij. Bolsonaro, die op 1 januari aantrad, zwoer om Battisti te arresteren en hem terug te sturen naar Italië. Door de vastberaden samenwerking met de Boliviaanse politie en Braziliaanse en Italiaanse vertegenwoordigingen is dit nu bereikt, legde Salvini uit.

De Italiaanse extremist werd in Italië veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor vier moorden in de jaren zeventig, wat hij ontkent. Hij was op de vlucht sinds hij in 1981 uit de gevangenis ontsnapte.

Bron:

“Bin stolz, deren Feind zu sein” – Salvini dankt Brasilien für Auslieferung von Linksextremisten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on “Ik ben er trots op hun vijand te zijn” – Links-extremist na 30 jaar op de vlucht aan Salvini uitgeleverd

 1. Top zeg, ik krijg de laatste tijd echt zin om naar Italie te vertrekken. Lekker bezig hoor !

  Like

 2. Waarom hebben wij niet zulke politici hier? Het enige waar zij hier trots op zijn is als ze weer eens een pro-migranten- of anti-homoverdrag ondertekend hebben.

  Like

 3. ik lees geweldige man
  en wou dat het bij ons zo was
  dan zou ik zeggen stem niet op die criminelen partijen die voor hun eigen belang op komen
  VVD CDA d66′,gl cu allemaal criminelen
  Maar jullie de slappe Nederlander laat liever over zich heen lopen.
  bang voor opstand

  Like

 4. Kan hij onze Minister-President niet vervangen? Die van ons is stuk!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s