Nieuw

EU boetes voor desinformatiecampagnes van politieke partijen

Europese politieke partijen of stichtingen die door misbruik van persoonlijke gegevens opzettelijk verkiezingen beïnvloeden, kunnen een boete krijgen van 5 procent van hun jaarlijkse budget. Overtreders kunnen in het jaar dat het misbruik is vastgesteld geen EU-subsidies meer aanvragen.

De lidstaten en het Europees Parlement hebben een politiek akkoord bereikt over deze voorstellen, die Europees Commissievoorzitter Juncker in september deed. Hij waarschuwde toen voor “massale online desinformatiecampagnes”.

Ook de regels voor politieke advertenties op internet worden aangescherpt. EU-commissaris Vera Jourova (Justitie) verwijst naar het misbruik van persoonlijke data in het schandaal rond Facebook en Cambridge Analytica. “Wij verwachten van politieke partijen dat ze de databeschermingsregels volledig respecteren, zodat Europeanen hun stem goed en juist geïnformeerd kunnen uitbrengen.” Verder kunnen bij fraude subsidies voortaan makkelijker worden teruggehaald.

De wetgeving treedt naar verwachting in werking voor de Europese verkiezingen van mei.

(ANP)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10061 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on EU boetes voor desinformatiecampagnes van politieke partijen

  1. Jochem Jaarsma // januari 16, 2019 om 17:13 //

    “De wetgeving treedt naar verwachting in werking voor de Europese verkiezingen van mei.”

    Zozo…dus het kán wel snel, wetjes invoeren. Als het de eurofascistjes zo uit komt natuurlijk. En dat EuroDesinfo is al een lachertje gebleken inmiddels.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s