Nieuw

De Christenen zijn de nieuwe Joden – worden meer dan ooit vervolgd

"Als men de vervolgingen met een meer vergelijkt, is het breder en dieper geworden"

Open Doors, die wereldwijd de vervolging van christenen bewaken, publiceert elk jaar een lijst met de landen waar het als christen het moeilijkst is om te leven. Het rapport laat zien dat de situatie van christenen in de wereld slechter is dan ooit tevoren. Minstens 245 miljoen christenen worden in 50 landen vervolgd.

Vervolging

Noord-Korea staat in 2019 bovenaan de lijst, en doet dat al sinds 2002. Naar schatting zijn er tussen de 200.000 en 400.000 christenen in het land en velen van hen bevinden zich in werkkampen.

Op de tweede plaats staat Afghanistan waar christenen voortdurend bedreigd worden. Bekeren tot het christendom en proberen het geheim te houden is in principe onmogelijk vanwege de sterke clanstructuur van het land, zegt Peter Paulsson, secretaris-generaal van Open Doors Zweden tegen de Varlden idag [De wereld vandaag].

– In Afghanistan is het niet mogelijk om open te zijn met zijn christelijk geloof. Bekering van moslim tot christen en proberen het geloof geheim te houden, gaat niet, want het is een sterke familie- en clansamenleving.

Hoewel er in Afghanistan geen geschreven wet bestaat tegen het christelijk zijn, erkent het land het christendom niet als een religie, omdat het wordt beschouwd als tegen de boodschap van de islam. Er is maar één kerk in het land en deze staat op het grondgebied van de Italiaanse ambassade en staat niet open voor Afghanen. Bijbels, kruisen en dergelijke zijn bij wet verboden. Iedereen die zich bekeert tot het christendom wordt blootgesteld aan bedreigingen, vervolging, geweld en loopt een zeer groot risico om te worden vermoord.

Zweden heeft een grote immigratie uit Afghanistan. In 2015 was 25 procent van de asielzoekers uit Afghanistan, bijna uitsluitend jonge mannen.

De lijst wordt gedomineerd door landen in Afrika en het Midden-Oosten, op een enkele uitzonderingen na, één daarvan is Rusland. Daar is het leven als christen aanzienlijk veiliger dan in Afghanistan, maar de orthodoxe staatsgodsdienst in het land houdt de “andere takken in de klem”.

– Ongeveer twee procent van de christenen in Rusland behoort niet tot de orthodoxe kerk en zij worden in de klem gehouden, omdat de orthodoxe kerk zijn macht uitdraagt.

– Het is zeer zorgwekkend, groeperingen maken gebruik van crises voor hun eigen gewin, zoeken crisisgebieden op en benutten de situatie voor persoonlijke doeleinden. Veel landen zijn niet in staat om hun grenzen en hun bevolking te beschermen en deze islamitische groeperingen vallen voornamelijk christenen aan.

Zweden is zo’n voorbeeld. We kunnen, of liever gezegd, willen onze grenzen niet beschermen en hier worden IS-terroristen met open armen ontvangen en krijgen ze een rijbewijs, baan en appartement.

Er is geen reden om aan te nemen dat hun haat tegen christenen afneemt, ondanks deze warme ontvangst.

Tot slot zegt Paulsson dat de vervolging breder en dieper is geworden.

– Als men de vervolgingen met een meer vergelijkt, is het breder en dieper geworden, en bovendien raast er een een storm over. De breedte is dat er meer landen worden getroffen, de diepte is dat christenen in toenemende mate worden vervolgd. En de storm op het meer is dat het geweld tegen christenen toeneemt.

Bron:

Förföljelsen av kristna värre än någonsin

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on De Christenen zijn de nieuwe Joden – worden meer dan ooit vervolgd

 1. Rutte je bent niet alleen een slechte PREMIER maar ook een HEEL SLECHT MENS.

  Like

 2. De mensheid leert nooit, en ook niet in het geloof in middeleeuwse barbarij en nonsens.

  Like

 3. Het grootste gevaar is de stille uitroeiing van christenen, die schuil gaat achter de massale instroom van moslim immigranten binnen onze grenzen. Het gevaar is zo groot omdat de meeste christenen in het land niet eens doorhebben dat zij zelf geslachtofferd zullen worden door de gasten, die zij welkom heten; de zgn. “gutmenschen” of deugdmensen.
  https://www.levensreis.nl/index.php/de-ondergang-van-onze-beschaving/

  Liked by 1 persoon

 4. Satan’s overgebleven tijd wordt met de minuut korter en hij weet dat hij het onderspit zal delven in de strijd die zal komen. Zijn pijlen zijn daarom doelgericht.

  Liked by 2 people

 5. Gewoon even bidden:

  Like

 6. Ga in ieder geval niet op vakantie in een land waar dat gebeurd en helemaal niet naar islamitische landen, drijf geen handel op welk niveau dan ook met ze, en zorg dat je zelf en je dierbaren niet fysiek noch op sociale media geïnfiltreerd worden door moslims of andere integere types.

  Like

 7. This Week in Terror (Syria, Kenya, Egypt, United States)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s