Nieuw

Steeds meer Duitsers bewapenen zich

© Pixabay

De interesse van de Duitsers in bewapening blijft groeien. Per 31 december 2018 waren meer dan 610.000 houders van de zogenaamde handvuurwapenvergunning geregistreerd in het nationale wapenregister, zoals het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag aan het persbureau AFP heeft meegedeeld. Dat was bijna tien procent meer dan een jaar eerder. De politiebond (GdP) is bezorgd over deze ontwikkeling.

Eind vorig jaar werden volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 610.937 kleine wapenvergunningen ingeschreven in het wapenregister. Op 31 december 2017 waren dat er 557.560. Nog daarvoor was het aantal kleine vuurwapenvergunningen al aanzienlijk gestegen. De “Neue Osnabrücker Zeitung” had voor het eerst over de nieuwe cijfers gerapporteerd.

Als je een kleine wapenvergunning hebt, mag je alarm-, irriterende en signaalwapens verborgen dragen, maar alleen in noodgevallen gebruiken. Voorwaarde voor de toekenning is dat de aanvrager meerderjarig is en persoonlijk geschikt en betrouwbaar blijkt te zijn. Scherpe wapens zijn niet gemakkelijk toegankelijk in Duitsland.

Voorzitter GdP: “Wapens suggereren bedrieglijke veiligheid.
Maar volgens de “Neuer Osnabrücker Zeitung” steeg het aantal particuliere vuurwapens vorig jaar ook met 27.000 tot bijna 5,4 miljoen wapens en wapenonderdelen. Met 3,6 miljoen hebben de meeste gevallen betrekking op zogenaamde lange wapens, zoals jachtgeweren, meldt de “Neue Osnabrücker Zeitung”.

Partij die Link wijst erop dat de trend van toenemende bewapening omgekeerd evenredig is met de afname van het aantal ernstige gewelddaden. De linkse binnenlanddeskundige Ulla Jelpke vertelde de krant dat dit het gevolg was van “de paniekzaaierij van Law-and-Order-Politici zoals minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer en rechtse agitators zoals de AfD”.

Oliver Malchow, voorzitter van de Politie Unie (GdP), waarschuwde voor problemen als gevolg van het toenemende aantal alarmpistolen. “Dergelijke wapens suggereren bedrieglijke veiligheid of een hogere verdedigingsbereidheid”, vertelde hij de krant. “Dit is precies wat een situatie kan escaleren en de gebruiker mogelijk zelf een crimineel kan maken.

Bron
Immer mehr Deutsche bewaffnen sich

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (634 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

4 Comments on Steeds meer Duitsers bewapenen zich

 1. Wim Vreeswijk // januari 15, 2019 om 18:54 //

  Dat krijg je ervan als inwoners geen enkel vertrouwen meer hebben in hun rechtsstaat !

  Liked by 1 persoon

 2. Gelijk hebben ze. Laat de politie maar afrotten.

  Like

 3. Duchesne // januari 15, 2019 om 20:00 //

  ““Dergelijke wapens suggereren bedrieglijke veiligheid of een hogere verdedigingsbereidheid”, vertelde hij de krant. “Dit is precies wat een situatie kan escaleren en de gebruiker mogelijk zelf een crimineel kan maken.”…..

  ……misschien is de keuze anders uit te leggen:” Beter beantwoord je persoonlijk vragen van de politie voor een Proces Verbaal dan dat je lichaam ze aan de Forensische dienst moet beantwoorden”.

  …..maar goed, een brave slaaf zijn en wachten op je dood is ook een vorm van vrijheid en vrije keuze….

  Liked by 1 persoon

 4. vonpuffelen // januari 16, 2019 om 18:21 //

  “Als je een kleine wapenvergunning hebt, mag je alarm-, irriterende en signaalwapens verborgen dragen”
  Dit is niet zo’n ding waar de ottomanen mee rond lopen, daar komen wel kogels uit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s