Nieuw

Israël erkent: Heeft terroristen bewapend in Syrië

De personeelschef van IDF erkent dat Israël de terroristen in Syrie heeft bewapend om de regering van  Al-Assad te bestrijden.

Gadi Eisenkot, die de afgelopen drie jaar de personeelschef van de Israëlische Defence Forces (IDF) is geweest en in een paar dagen met pensioen gaat, erkent dat wat “antisemitistische” stemmen en in mindere mate in de mainstream media circuleerde al jaren beweren: Israël heeft terroristen in Syrië bewapend voor oorlogvoering tegen de regeringstroepen van het land.

De terroristen werden bewapend voor “zelfverdediging”, zegt Eisenkot.

In september onthulden rapporten dat Israël geld en wapens leverde aan minstens 12 terroristengroepen in Zuid-Syrië. De leiders van de groeperingen hebben geld ontvangen om wapens op de zwarte markt te kunnen kopen. Naast de financiering van de groepen zelf, heeft elke terrorist persoonlijk 75 dollar aan “loon” per maand ontvangen.

Van de terroristen werd ook verwacht dat ze door Israël bezette Golanhoogten van vijanden schoon zouden houden, zoals Hezbollah en Iraanse proxy krachten.

Binnen het kader van de “Good Neighbors”-operatie, die tussen juni 2016 en november 2018 liep, heeft Israël de terroristen in Syrië openlijk geholpen. Intussen wordt er echter gezegd dat de hulp alleen “humanitair” is geweest in de vorm van gezondheidszorg en onderhoud. De terroristen en hun families kregen gezondheidszorg, werden voorzien van 1.524 ton voedsel, 250 ton kleding, 947.520 liter brandstof en grote hoeveelheden medicijnen en andere medische apparatuur.

De Israëlische krant Jerusalem Post publiceerde in zijn online editie een rapport waarin de IDF bevestigde dat ze terroristen in Syrië bewapend hadden, maar het artikel verdween snel van de site. De censor van het leger had geëist dat het om “veiligheidsredenen” werd verwijderd.

Zelfs voor de operatie “Good Neighbors” heeft Israël al samengewerkt met de terroristen. Een voormalig IDF-commandant, Gershon Hacohen, vertelde in november 2018 dat de voormalige minister van Defensie Moshe Ya’alon persoonlijke ontmoetingen had gehad met een terroristengroepering. Hacohen vertelde niet wanneer dit gebeurde, maar Ya’alon was de minister van Defensie tussen 2013 en mei 2016, dus tot vlak voor het officiële deel van operatie Good Neighbors werd gelanceerd.

Onlangs erkende Eisenkot ook dat Israël al enkele jaren bijna dagelijks bombardementen uitvoert in Syrië, en dat alleen al in 2018 2.000 bommen op het land zijn afgeworpen. Dit in verband met een langdurige militaire campagne tegen doelwitten in Syrië.

Het was de Israëlische premier Benjamin Netanyahu’s regering die in januari 2017 het groene licht gaf voor de uitbreiding van de oorlogvoering, zegt Eisenkot.

Bron:

After years of speculation, IDF chief admits Israel supplied Syrian rebels with weapons
Netanyahu to Iran: Get out of Syria fast, we won’t stop attacking

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Israël erkent: Heeft terroristen bewapend in Syrië

  1. Dat hebben “wij” het westen ook, Trump heeft daar een einde aan gemaakt.

    Maar wat zal ik blij zijn als israël opgedoekt is, de democraten in de vs aan roer staan en de verenigde staten van europa een feit is want dan zal er pas vrede zijn en zullen we lang en gelukkig leven.

    Like

  2. The Truth About Benjamin Netanyahu’s Anti-Iranian Propaganda

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s