Nieuw

France weighs its Syria presence, cooperation with Russia

Mirage - frans

On Jan. 2, French President Emmanuel Macron and Russian President Vladimir Putin had their first phone conversation of 2019. The two leaders discussed Syria in the light of the planned US withdrawal, and the French president emphasized three points.

First, he said the fight against the Islamic State must be carried on in order to avoid any resurgence of the terrorist group. Second, he stressed that the Kurds, who have been the spearhead of the battle against the terrorists on the ground in Syria, must be safeguarded, and their rights recognized. Finally, he underlined the necessity to strictly enforce the Istanbul agreement of Oct. 27 “to ensure a durable cessation of hostilities in Idlib province.”

Although the Russian president agreed with the two first points, the third one remains a point of friction between Paris and Moscow, especially since Hayat Tahrir al-Sham has now taken over almost all the Idlib region.

These outlined priorities reflect a balancing act for France in Syria in the context of the coming American withdrawal.

Read more: http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2019/01/russia-france-syria-kurds-turkey.html#ixzz5cieSLCED

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10060 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s