Nieuw

4 van de 10 jonge vrouwen durven zich niet vrij te bewegen in Zweden

© Pixabay

Meer dan vier op de tien jonge vrouwen kiezen een ander weg of een andere manier van reizen omdat ze zich onveilig voelen en bang zijn te worden blootgesteld aan criminaliteit. Dit toont een nieuw onderzoek van de Criminaliteitspreventie Raad (Brå).

Bijna een kwart van de gehele bevolking in Zweden kiest voor een andere route of een andere manier van vervoer als gevolg van de angst voor criminaliteit. Dit schrijft de Zweedse Criminaliteitspreventie Raad over het nationale veiligheidsonderzoek voor 2018, dat vandaag is gepubliceerd.

Van de vrouwen in de leeftijd van 20-24 jaar geeft maar liefst 42 procent aan dat ze vaak voor een andere route of andere vervoerswijze hebben gekozen, omdat ze zich onveilig voelden en bang waren aan criminaliteit te worden blootgesteld. Het overeenkomstige aandeel van mannen in dezelfde leeftijdsgroep is 16 procent.

– Het gegeven dat het leven van veel mensen wordt beperkt door het feit dat ze hun vervoer en reisroutes moeten veranderen, is een ernstig gevolg van de bezorgdheid en angst voor misdaden die in het bijzonder jonge vrouwen verklaren te ervaren, zegt Brå-onderzoekster Maria Söderström in een verklaring.

Ook op het internet wordt de betrokkenheid van mensen door angst voor criminaliteit beïnvloed. Ongeveer een op de vijf personen, ongeacht hun geslacht, zegt dat zij zich het afgelopen jaar “vaak” hebben onthouden van het plaatsen van berichten op het internet uit angst om te worden bedreigd of lastiggevallen.

– Sociale media vormen een steeds belangrijker forum voor publieke discussie. Als een vijfde van de bevolking het gevoel heeft dat ze zich niet online durven uit te drukken uit angst om aan criminaliteit te worden blootgesteld, dan kan het een democratisch probleem zijn, zegt Söderström.

Tegelijkertijd zegt het onderzoek dat het vertrouwen in de rechterlijke macht, en in het bijzonder het vertrouwen in de politie, is toegenomen.

47 procent is van mening dat zij een groot of vrij groot vertrouwen hebben in de rechterlijke macht als geheel. 49 procent zegt veel of heel veel vertrouwen te hebben in de politie. Het vertrouwen in de officieren van justitie en de rechtbanken is op hetzelfde niveau als voorheen.

Bron:

4 av 10 unga kvinnor vågar inte röra sig fritt i Sverige

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on 4 van de 10 jonge vrouwen durven zich niet vrij te bewegen in Zweden

 1. Ruim veertig procent angsthazen tegenover een toename in vertrouwen van rechterlijke macht en politie. Iets klopt hier niet…;)

  Like

 2. Nu als volk massaal in verweer gaan, remigratie eisen.

  Like

 3. Duchesne // januari 15, 2019 om 20:04 //

  ……hier op straat worden vrouwen nu aangesproken door moslims op het los dragen van hun haar….en dwingend en intimiderend verteld dit op te binden…..

  ….het is maar hoe je terreur wil beschrijven, maar volgens mij hoort dit soort zaken er absoluut bij, en stukje voor stukje is vrijheid weg en worden allachtone dwingelanden koning van de straten….

  …..daar sta je dan Willem, koning van wat?

  Like

 4. Duchesne, ze komen hier en zullen ons wel even vertellen hoe je haar te doen en ook je kleding
  In 1 ding geef ik ze gelijk mevrouw Máxima mag idd haar lokken opsteken of knippen ze is koningin bij die status vind ik persoonlijk los lang haar niet meer kunnen ze is geen jonge Argentijnse dame meer

  Like

 5. @Duchenese, Willem Koning van Wat?

  Zijn opa Prins Bernhard was Koning van de Bilderberg groep!
  Zijn neef Prins Bernhard jr is Koning van het mediapark!
  Zijn moeder geeft ook het goede voorbeeld.

  Vroeger wist de jeugd nog wel met wie we te maken hebben:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s