Nieuw

Zuid-Afrika heeft 100 doktersposten gecreëerd ‘alleen voor zwarten’ ….. maar krijgt deze niet ingevuld

Een Zuid-Afrikaanse provincie probeerde 100 nieuwe posities te creëren in een dokterstrainingsprogramma dat alleen voor zwarte kandidaten zou worden gereserveerd. Het quotum, dat niet werd gehaald als gevolg van aanwervingsproblemen, is bekritiseerd als racistisch.

De KwaZulu-Natal health department besloot dat het zijn artsentrainingsprogramma in 2019 zou uitbreiden van 314 naar 414. Een intern memorandum dat aan lokale media wordt gelekt openbaarde, echter, dat slechts zwarte artsen voor de 100 extra plaatsen in aanmerking zouden komen.

De afdeling bleef unapologetisch over het beleid en vertelde TimesLIVE: “Zuid-Afrika, inclusief KwaZulu-Natal, blijft een ongelijke samenleving met beperkte mogelijkheden tot zelfontplooiing voor degenen die historisch onderdrukt waren”.

Woordvoerder Ncumisa Mafunda voegde eraan toe dat de maatregel bedoeld was om “deze onevenwichtigheden uit het verleden aan te pakken”.

Moeilijkheden met het werven van personeel, echter, belemmerde het vermogen van de afdeling om aan haar nieuwe quota te voldoen.

“Nadat er moeilijkheden waren ondervonden bij het werven van zwarte Afrikaanse kandidaten voor deze posten, werd een afwijking gevraagd van de verplichting en van de in totaal 77 registrarsposten zullen 21 posten worden aangeboden aan niet-zwarte Afrikanen,” zei Mafunda.

Bron:

South Africa created 100 ‘blacks only’ doctor positions… but failed to fill them

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Zuid-Afrika heeft 100 doktersposten gecreëerd ‘alleen voor zwarten’ ….. maar krijgt deze niet ingevuld

  1. templars2017 // januari 14, 2019 om 21:31 //

    Racisme in de puurste vorm ,maar dat mogen we niet zeggen zeker???

    Like

  2. copywriter // januari 15, 2019 om 04:43 //

    Hoezo? Ze hebben daar toch stapels medicijn mannen? Ook nog een keer cultureel verantwoord.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s